// //
سلامت

علت احساس تشنگی مداوم – 10 دلیل غیر منتظره برای اینکه شما همیشه تشنه هستید

بیشتر مواقع علت تشنگی مداوم، تنها عدم نوشیدن آب کافی در طول روز است. اگر ورزش سخت و سنگین انجام می دهید یا مدت زمان زیادی را زیر آفتاب می گذرانید و عرق می کنید، باید مایعاتی را که از طریق عرق از دست می دهید دوباره جایگزین کنید. در غیر این صورت، ممکن است علائم ناخوشایند مرتبط با کمبود آب بدن مانند خستگی و گرفتگی عضلات را تجربه کنید.

احساس تشنگی مداوم نباید نادیده گرفته شود. احساس تشنگی مداوم و خشکی دهان ممکن است روش بدن برای اشاره به یک مشکل سلامتی یا یک بیماری باشد.

هر شرایطی که منجر به ایجاد اختلال در تعادل آب و نمک بدن شود، می تواند موجب تشنگی گردد. اگر به طور مداوم آب کافی می نوشید، اما هنوز احساس کمبود آب می کنید، بهتر است برای یافتن علت، با پزشک خود مشورت کنید.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با دیابت

دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ می توانند خطر کم آبی بدن را افزایش دهند، به خصوص اگر هنوز از بیماری خود آگاهی نداشته باشید. هنگامی که سطح قند خون بیش از حد بالا باشد، این امر بدن و کلیه ها را تحت فشار قرار می دهد تا با تولید ادرار بیشتر، از شر گلوکز اضافی خلاص شوند. تکرر ادرار که یکی دیگر از علائم رایج دیابت است، موجب تشنگی می شود.

اگر دچار احساس تشنگی مداوم هستید، بیش از حد ادرار دارید و در کنار این ها علائم دیگری مانند کاهش وزن، خستگی یا تحریک پذیری غیرقابل توجیه را تجربه می کنید، پزشک می تواند با تجویز آزمایش قند خون دریابد آیا به دیابت مبتلا هستید یا خیر.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با خشکی دهان (زراستومیا)

خشکی دهان، که با نام زراستومیا نیز شناخته می شود، اغلب با تشنگی بیش از حد اشتباه گرفته می شود. زراستومیا، یک خشکی غیرطبیعی غشای مخاطی در دهان است و به دلیل کاهش جریان بزاق یا تغییر در ترکیب بزاق ایجاد می شود. نداشتن غدد بزاق کافی، می تواند منجر به سایر علائم مانند بوی بد دهان، مشکل جویدن و بزاق غلیظ و رشته ای شود. دلایل عمده خشکی دهان شامل مصرف تنباکو یا ماری جوانا، استرس، اضطراب یا پیری است.

خشکی دهان می تواند عارضه جانبی چندین دارو (از جمله داروهای ضد افسردگی و فشار خون)، داروهای آلرژی (مانند بنادریل یا کلاریتین) و داروهای گیجی یا بیماری حرکت (مانند آنتی ورت یا درامامین) باشد.

همچنین بیماری هایی از جمله دیابت و برخی بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا سندرم شوگرن می توانند باعث خشکی دهان شوند. بنابراین توصیه می شود در صورت احساس تشنگی مداوم و خشکی دهان، با پزشک خود مشورت کنید.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با قاعدگی یا پریود

احساس تشنگی مداوم در طول دوره قاعدگی، امری کاملا طبیعی است. سطح استروژن و پروژسترون می توانند بر حجم مایعات تاثیر بگذارند. این کم آبی بدن با از دست دادن خون در دوران قاعدگی بیشتر نیز می شود. به خصوص اگر در دوران قاعدگی خونریزی بسیار شدید و سنگین باشد. بنابراین توصیه می شود برای جبران کم آبی بدن در دوران قاعدگی و رفع احساس تشنگی مداوم، قبل از شروع دوره قاعدگی به مقدار کافی آب بنوشید.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با مشکلات تیروئید

تیروئید (غده پروانه ای شکل که در پایین گردن قرار دارد) وظیفه پمپاژ هورمون تیروئید را بر عهده دارد که به تنظیم اشتها، انرژی، دمای داخلی بدن و سایر عملکردهای حیاتی بدن کمک می کند.

مشکلات تیروئید در میان زنان بسیار شایع است. هنگامی که غده تیروئید، بیش از حد یا کمتر از حد طبیعی هورمون تولید کند، می تواند انواع مختلفی از علائم از جمله دوران قاعدگی غیرطبیعی سنگین، اضطراب، احساس گرما و خشکی دهان را ایجاد نماید. همه این موارد می توانند منجر به افزایش تشنگی شوند.

علاوه بر این، افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند به احتمال زیاد از سایر بیماری های تشدید کننده احساس تشنگی مداوم مانند دیابت نوع ۱، سندرم شوگرن و کم خونی ناشی از کمبود B12 نیز رنج می برند.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با استرس مزمن

استرس مزمن باعث کاهش عملکرد غدد فوق کلیه می شود، که در صورت شدید بودن استرس ممکن است منجر به فشار خون گردد. این امر ممکن است باعث سرگیجه، افسردگی، اضطراب و همچنین تشنگی شدید شود.

تنها راه حل طولانی مدت برای رفع احساس تشنگی مداوم مرتبط با استرس، کاهش و مدیریت سطح استرس است.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با مصرف غذاهای ادرار آور

غذاهای ادرار آور می توانند باعث تشنگی شوند. این غذاها شامل کرفس، مارچوبه، چغندر، لیمو، خربزه، زنجبیل و جعفری هستند.

اگرچه این غذاها فواید زیادی برای سلامتی دارند، اما بهتر است برای حفظ تعادل، از این مواد غذایی به همراه انواع میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین می توانید غذاهای غنی از مایعات مانند جو دوسر و برنج قهوه ای که در حین پخت و پز در آب خیس می شوند، به رژیم خود اضافه کنید.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با رژیم های غذایی کم کربوهیدرات

احساس تشنگی یکی از عوارض جانبی رژیم کتو است، زیرا این برنامه غذایی فرد را ملزم به کاهش قابل توجه مصرف کربوهیدرات می کند. کربوهیدرات ها بیش از پروتئین و چربی، آب را جذب کرده و در خود نگه می دارند. در نتیجه، ادرار بیشتر و باعث افزایش سطح تشنگی می شود.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با بارداری

تشنگی بیش از حد یکی از علائم بارداری است. حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری می تواند منجر به کاهش آب بدن و احساس تشنگی مداوم شود.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با خون ریزی بیش از حد

از دست دادن مداوم یا ناگهانی خون به دلایلی مانند دوره های قاعدگی سنگین و زخم های خونریزی دهنده می تواند سطح تشنگی را افزایش دهد.

احساس تشنگی مداوم مرتبط با دیابت بی مزه

دیابت بی مزه نوعی اختلال نادر است که بر جذب آب تاثیر می گذارد. دیابت بی مزه با دیابتی که معمولا می شناسیم متفاوت است ولی برخی از علائم مشابه آن، مانند کمبود آب بدن و احساس پُر بودن مثانه را دارد. از آنجا که مقدار زیادی آب از طریق ادرار از دست می رود، بدن تلاش می کند تا مایعات از دست رفته را جبران کند.

منبع: prevention

فرزانه اسماعیل نژاد

فرزانه اسماعیل نژاد نویسنده ارشد بخش سرگرمی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سرگرمی مثل غذاها و نوشینی ها، بیوگرافی افراد مشهور می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @farzan_esma دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *