// //
سلامت

سالم غذا خوردن: باورهای غلط و واقعیت ها

وقتی صحبت از غذای سالم می‌شود، تصور رایج و اشتباهی وجود دارد که غذای سالم بی‌مزه بوده و ظاهر دلپذیری ندارد. این درست نیست. در این نوشته باورهای غلط حاکم در افکار عمومی و واقعیت های موجود در خوردن غذاهای سالم را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نکته ی مهم در سالم غذا خوردن، داشتن یک رژیم متعادل است. رژیمی که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و حاوی نسبت ایده آلی از کربوهیدرات ها، فیبر، پروتئین و چربی است.

همچنین غذای سالم و درست خوردن نباید خسته کننده و تکراری باشد. شما باید از میوه‌ها و سبزیجات تازه و رنگارنگ در بشقاب غذای خود استفاده کنید تا علاوه بر سود بردن از ترکیبات مواد مغذی مختلف، از آن لذت ببرید.

یکی دیگر از نکاتی که باید در تعادل آن دقت کرد، مقایسه ی مقدار کالری دریافتی نسبت به انرژی مصرف شده می‌باشد. برای حفظ وزن طبیعی، شما فقط مجاز به مصرف مقدار کالری مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های روزانه ی خود هستید.

مصرف بیش از حد سدیم و شکر اغلب علت بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت است. به گفته ی ادوارد چان _ متخصص تغذیه_ باید از غذاهای فراوری شده اجتناب کنیم و مراقب قند اضافه شده به غذاها باشیم.

آیا درست غذا خوردن به معنای خداحافظی با بستنی و دسر های خوشمزه است؟ خبر خوب این است که تا زمانی که در طول هفته فعالیت بدنی و ورزشی داشته باشیم، هنوز هم میتوانیم هر از گاهی از این غذاها لذت ببریم.

باورهای غلط رایج در مورد سالم غذا خوردن

باور غلط اول: غذای سالم بی مزه، عجیب و خسته کننده است.

حقیقت: ما میتوانیم از سالم خوردن لذت ببریم. با استفاده از سبزیجات، گیاهان طبیعی و ادویه‌ها مانند پیاز، سیر، زنجبیل، گشنیز، فلفل، چیلی و لیمو به غذای خود طعم دهید.

باور غلط دوم: سالم غذا خوردن در رستوران ها و اماکن عمومی غیر ممکن است.

حقیقت: با اتنخاب درست، حتی در بیرون از خانه نیز میتوانید سالم غذا بخورید. از غذاهایی که با روغن سالم و غلات کامل تهیه شده‌اند استفاده کنید. سوپ کم حجم تر و سبک تر سفارش دهید. حتی میتوانید درخواست سبزیجات بیش تری برای مصرف بیش تر فیبر کنید و سعی کنید فقط از آب به عنوان نوشیدنی استفاده کنید.

باور غلط سوم: تا زمانی که میوه و سبزیجات باشد، سالم است.

حقیقت: اینطور نیست. چون روش تهیه غذا بسیار اهمیت دارد. سبزیجات و میوه های خشک شده ممکن است دارای سدیم بالا باشند و فرایند پخت آن می تواند مواد مغذی موجود در سبزیجات تازه را از بین ببرد. در آب میوه ها هم ممکن است مانند سایر نوشیدنی های قندی، از شیرین کننده استفاده شده باشد. بنابراین بهتر است که خود میوه تازه را مصرف کنید.

باز نشر مطالب سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب سایت pitoonik.com مجاز میباشد.

نوشته های مرتبط: چطور اشتهای خودمون رو کنترل کنیم- راه های کنترل اشتها

زندگی سالم: ۱۰ روش برای سالم تر زندگی کردن

مراجع

مرجع شماره ۱

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *