// //
سلامت

افزایش انرژی – 10 روش ساده برای افزایش انرژی در طول روز و حفظ آن

همه ما تجربه خستگی و کمبود انرژی در طول روز و تلاش برای بیدار ماندن و باز نگه داشتن چشم هایمان را داشته ایم. ممکن است گاهی اوقات افت انرژی به قدری فرد را درگیر کند که به سختی روز را به پایان برساند. در این صورت حفظ استقامت در طول روز بسیار چالش برانگیز می شود. در ادامه ۱۰ نکته مفید برای افزایش انرژی در طول روز و حفظ آن آورده شده است.

بخوانید: کدام غذاها و مواد مغذی برای رفع و درمان خستگی و بی حالی مناسب هستند؟

بخوانید: دلایل خستگی دائمی- چرا پس از بیدار شدن از خواب همچنان خسته هستیم؟

نور خورشید

نور طبیعی قوی ترین عاملی است که ریتم شبانه روزی بدن را کنترل می کند. برای افزایش انرژی، روز خود را با کنار زدن پرده ها یا بیرون رفتن برای پیاده روی آغاز کنید، زیرا ملاتونین (هورمونی که خواب را تحریک می کند) در پاسخ به نور خورشید کاهش می یابد. قرار گرفتن در معرض آفتاب و نور خورشید بدن را برای بیدار شدن و شروع  کار آماده می کند.

مصرف پروتئین

صبحانه ای را انتخاب کنید که به حفظ انرژی برای مدت طولانی تری کمک می کند. در صبح، غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماست و آجیل را انتخاب کنید، زیرا مدت زمان بیشتری لازم است تا پروتئین و غلات کامل به انرژی تجزیه شود. پروتئین بر خلاف کربوهیدرات و قند، از افت انرژی در اواخر صبح جلوگیری می کند. به علاوه، پروتئین توانایی فرد را برای تمرکز و بهره وری افزایش می دهد. خوردن غذاهای سرشار از پروتئین برای میان وعده ها و در طول روز نیز کمک می کند تا احساس نشاط بیشتری داشته باشید.

بخوانید: ۸ صبحانه با فیبر بالا برای سلامت روده

ورزش کردن در محیط باز

احتمالا زمانی از روز وجود دارد که احساس خستگی بیشتری می کنید. به جای دراز کشیدن، می توانید برای افزایش انرژی در آن ساعت از روز فعالیت و تحرک داشته باشید. پیاده روی سریع، بهترین راه برای بیدار کردن بدن و شارژ مجدد آن است. علاوه بر این ورزش در هوای تازه و آفتاب باعث افزایش اندورفین و در نتیجه تقویت خلق و خو، سیستم ایمنی و متابولیسم می شود.

محدود کردن مصرف کافئین

درست است که قهوه و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار به شما انرژی می‌دهند، اما پس از از بین رفتن کافئین در بدن، می توانند موجب احساس خستگی بیشتری شوند. کافئین یک محرک است اما اثر طولانی مدت ندارد و می تواند وابستگی ایجاد کند. همانطور که بدن به مرور نسبت به کافئین مقاوم تر می شود، میل به دریافت آن نیز بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، کافئین تمایل به افزایش سطح استرس، ایجاد احساس بی قراری، سردرد، فشار خون بالا و برقراری آرامش و به خواب رفتن در شب را دشوارتر می کند.

هیدراته ماندن

خستگی می تواند ناشی از کم آبی بدن باشد. بنابراین، برای احساس نشاط بیشتر در طول روز، حتما آب بنوشید. پزشکان ۸ لیوان آب در روز را توصیه می کنند. سعی کنید هر وعده غذایی را با یک لیوان آب شروع کنید. این کار به بدن آنچه را که برای حفظ انرژی در تمام ساعات روز نیاز دارد می دهد.

چُرت قدرتی

برخی افراد استراحت کوتاه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ای در بعدازظهر را مفید می دانند. این کار می تواند در شارژ مجدد به شما کمک کند تا در بقیه روز هوشیارتر باشید. خوابیدن طولانی‌تر وسوسه‌انگیز است، اما برخی معتقدند ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد و احساس خستگی بیشتری نسبت به قبل در شما ایجاد کند. گاهی اوقات چرت‌های طولانی‌تر در طول روز نیز می‌تواند بر کیفیت خواب در شب تاثیر منفی بگذارد.

مصرف مولتی ویتامین 

کمبودهای تغذیه ای و خستگی عمومی را می توان با مصرف روزانه مکمل ها و مولتی ویتامین برطرف کرد. افراد مبتلا به کمبود آهن یا کم خونی با خستگی دست و پنجه نرم می کنند. در صورت نیاز و پس از مشورت با پزشک می توانید از مولتی ویتامین برای تجدید انرژی استفاده کنید.

بخوانید: چه مکمل هایی موجب افزایش انرژی می شوند؟ از چه مکمل هایی باید دوری کنید؟

بخوانید: بهترین زمان برای مصرف ویتامین ها چه زمانی است؟

خودداری از سیگار کشیدن 

سیگار کشیدن نه تنها برای سلامتی مضر است، بلکه ممکن است موجب  احساس خستگی بیشتری در طول روز شود. نیکوتین یک محرک است که ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد، به علاوه می تواند موجب بی خوابی شود. مانند کافئین، نیکوتین نیز ممکن است موجب کاهش انرژی شود.

بخوانید: علائم فیزیکی و روانی ترک سیگار – ترک سیگار چگونه بر بدن تاثیر می گذارد؟

بخوانید: آیا میتوان حتی بدون سیگار کشیدن به سرطان ریه مبتلا شد؟

خودداری از مصرف الکل

احتمالا می‌دانید که نوشیدن الکل می‌تواند موجب خواب‌آلودگی شود. اما شاید ندانید که نوشیدن الکل بعد از ظهر بیشترین تاثیر منفی را بر روی انرژی دارد. بهتر است برای افزایش انرژی در طول روز و حفظ آن از مصرف الکل خودداری کنید.

استراحت کافی

اگر در طول شب خوب نخوابیده باشید، امکان ندارد در طول روز احساس خوبی داشته باشید. اما داشتن ۷ تا ۹ ساعت خواب برای برخی دشوار است.

سعی کنید هر روز در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید.

حمام آب گرم، حرکات کششی آرام، مدیتیشن و خواندن کتاب می تواند به خواب بهتر کمک کند.

۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از خواب از وسایل الکترونیکی و نگاه کردن به صفحه نمایش خودداری کنید.

اتاق خواب خود را به محیطی خواب‌آور، تاریک و خنک تبدیل کنید.

بخوانید: گرمازدگی چیست؟ راهکارهای پیشگیری و درمان گرمازدگی کدامند؟

منبع: sleephealthsolutionsohio

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *