// //
سلامتورزش

دلیل صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست چیست؟ آیا می تواند خطرناک باشد؟

بدن انسان صداهای زیادی تولید می کند که اکثر آن ها کاملا طبیعی و بی ضرر هستند. مفاصل هنگام حرکت در اطراف، بیشتر در هنگام ورزش، صدا می خورند. اما چرا این اتفاق می افتد؟ هنگامی که یک عضله یا تاندون به طور غیر طبیعی روی استخوان حرکت کند یا زمانی که استخوان ها به هم ساییده شوند و اصطکاک ایجاد کنند، صدایی شنیده می شود.

اگر هنگام انجام حرکات شکم یا بعد از دویدن، مفصل لگن شما صدا می خورد این بدان معناست که چرخاننده لگن شما ضعیف و سفت است. اما خبر خوب این است که می توان آن را درمان کرد. با این حال، اگر صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست همراه با درد باشد، بهتر است با فیزیوتراپ مشورت کنید.

بخوانید: آیا شکستن قولنج باعث آرتروز می شود؟

دلیل صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست چیست؟

فلکسورهای لگن بیش از حد کار می کنند

عضلات شکم، عضلات اصلی مورد استفاده در تمریناتی مانند دراز و نشست و کرانچ هستند. اگر عضلات میان تنه یا کُر در طول یک سِت تمرینی شروع به خستگی کند، فلکسورهای لگن (خم کننده) می‌توانند وارد عمل شده و ضعف را جبران کنند.

این امر به ویژه در مورد تمرینات شکمی مانند دراز و نشست که به طور طبیعی موجب فعال‌سازی عضلات فلکسور لگن می‌شوند، صادق است. همچنین ممکن است هنگام بلند کردن پاهای خود در حین تمرینات شکمی مانند بلند کردن پا و قیچی پا متوجه صدا دادن مفصل لگن شوید.

می توانید با منقبض کردن عضلات شکم و باسن، این مشکل را برطرف کنید. هنگام انجام دراز و نشست، باید عضلات شکم کار کنند، نه فلکسورهای لگن.

ممکن است به سندرم لق شدن لگن مبتلا باشید

به گفته آکادمی جراحان ارتوپد آمریکا (AAOS) اگر هنگام انجام لیفت پا احساس می کنید لگنتان تکان می خورد، ممکن است به یک بیماری زمینه ای به نام سندرم لق شدن لگن مبتلا باشید.

لق شدن لگن، وضعیتی است که در آن تاندون خم کننده ران روی یک استخوان (بخشی از مفصل ران) می‌لغزد و باعث صدا دادن می‌شود. این امر ممکن است به دلیل سفتی فلکسورهای لگن، حرکات مکرر خم شدن مفصل ران در حین ورزش و فعالیت ها یا کنترل ضعیف حرکتی باشد.

اگرچه ممکن است ترسناک به نظر برسد، سندروم لق شدن لگن معمولا بدون درد و بی ضرر است. اما در برخی موارد، لق شدن لگن می‌تواند منجر به تورم در کیسه‌های پر از مایع مفصل و ناراحتی شود.

گذاشتن یخ روی لگن و انجام انواع مختلف تمرینات ورزشی می تواند به کاهش صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست کمک کند. تمرینات فلکسور لگن نیز می‌تواند در به حداقل رساندن صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست کمک کند.

هرچند اکثر افراد برای این عارضه به پزشک مراجعه نمی کنند، اما اگر این صدا دادن با درد همراه بود، از یک فیزیوتراپ مشورت بگیرید.

صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست به دلیل گیر کردن تاندون ها

لگن، مفاصل توپی و کاسه ای دارد، به همین دلیل است که پاها می توانند در همه جهات حرکت کنند. با توجه به نحوه حرکت این مفصل، مفصل ران می تواند بافت های جلوی مفصل را نیشگون گرفته یا گیر بیندازد.

این عارضه که با نام گیرافتادگی مفصل لگن نیز شناخته می شود، ممکن است با هیچ علامتی همراه نباشد. اما می تواند موجب صدا دادن مفصل لگن شود. اگر صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست با درد یا تورم همراه است، بهتر است فعلا ورزش را متوقف کرده و با یک متخصص مشورت کنید.

اگر درد ندارید، می‌توانید تمرینات تقویتی زنجیره خلفی (پشت بدن) را در برنامه تمرینی خود بگنجانید تا عضلات باسن و همسترینگ را هدف قرار دهید. حرکات ورزشی همچون اسکات، پل های باسن و همسترینگ از جمله مواردی هستند که می توانند به شما کمک کنند.

غضروف ممکن است پاره شده باشد

غضروف در لگن که به عنوان لابروم نیز شناخته می شود، مانند بالشتکی، مسئول نگه داشتن مفصل گوی مانند در بالای حفره ران است. اما اگر لابروم پاره شود، می تواند به مفصل گیر کند و باعث صدا دادن مفصل لگن در حین دراز نشست شود.

به طور کلی، پارگی لابرال پس از ضربه یا آسیب به مفصل ران اتفاق می‌افتد. ورزشکاران به دلیل حرکات مکرر در ورزش در معرض خطر بیشتری برای پارگی لابرال قرار دارند. بنابراین اگر هرروز تمرینات مشابه زیادی را تکرار می کنید، ممکن است احتمال آسیب دیدگی بیشتری داشته باشید.

اگر فکر می کنید غضروف شما ممکن است پاره شده باشد یا هر نوع درد یا سفتی شدیدی را در لگن یا کشاله ران خود تجربه کردید، بهتر است برای تصویربرداری با یک متخصص مشورت کنید.

ورزش‌های تقویت کننده زنجیره خلفی بدن، می‌توانند به بدن برای مقابله با پارگی‌های لابرال کمک کنند. با این حال، از آنجایی که غضروف نمی تواند خود را دوباره ترمیم کند، پزشک ممکن است برای ترمیم بافت، جراحی را توصیه کند. با پزشک یا فیزیوتراپیست مشورت کنید تا بهترین و ایمن ترین راه درمانی را بیابید.

بخوانید: پوکی استخوان – دلایل و علائم پوکی استخوان و راهکارهای درمان آن کدامند؟

منبع: livestrong

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *