// //
سلامت

کشف روشی جدید در خاموش کردن دیابت نوع 2

دیابت به دلیل آسیب و یا عدم توانایی سلول های پانکراس در تولید انسولین، هورمونی که برای تنظیم سطح قند خون ضروریست ایجاد می شود. بسیاری از بیماران دیابتی برای تنظیم این سطح قند خون، از مکمل های انسولین استفاده می کنند.

دانشمندان دانشگاه ییل با بررسی سازوکار دیابت نوع ۲ روش جدیدی را کشف کرده اند که ممکن است بتواند دکمه ی خاموشی برای این بیماری باشد. این مطالعات بر روی درک جدیدی از چگونگی تاثیر روزه داری بر پیشرفت دیابت نوع ۲ تمرکز می کند، که باعث شده است محققان راهی برای مداخله و خاموش کردن این روند پیدا کنند.

این تحقیق در دو مطالعه منتشر شده توسط محققان دانشگاه ییل شرح داده شده است، و اولین تمرکز آن روی یک ارتباط تازه کشف شده بین رشد دیابت نوع ۲ و رفتار بدن در هنگام روزه گرفتن (مانند زمانی که خواب هستیم) است.

این تیم دریافتند که روزه داری فرآیندی را فعال می کند که به موجب آن دو پروتئین TET3 و HNF4a در کبد ساخته می شوند و تولید قند خون را بالا می برند. در یک فرد سالم، این روند با خارج شدن از حالت روزه داری غیر فعال می شود، اما در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ این فرآیند غیر فعال کردن عمل نمی کند و گلوکز اضافی در خون باقی می ماند و سطوح آن افزایش می یابد.

با جایگزینی روش دیگری برای غیر فعال کردن این فرآیند، دانشمندان احتمال دادند که بتوانند جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرند. در آزمایشات طراحی شده برای کاوش در این نظریه، این تیم مواد ژنتیکی به نام RNA های مداخله گر کوچک (siRNA ها) را در داخل ویروس هایی که TET3 یا HNF4 را هدف قرار می دهند، قرار داده و آن را به موش ها تزریق کردند. آن ها دریافتند که این روش برای پایین آوردن سطح این پروتئین ها، همراه با سطح گلوکز خون، به طور موثری پیشرفت دیابت را متوقف می کند.

در مطالعه دوم، این تیم نقشی را که TET3 در فیبروز کبد بازی می کند را بررسی کردند. فیبروز کبدی زخمی از بافت سالم کبد است و می تواند منجر به شرایط تهدید کننده زندگی مانند سیروز شود. آن ها دریافتند که TET3 در سه نقطه مختلف در امتداد مسیر سیگنالینگ فیبروز نقش دارد، به این معنی که داروهایی که می توانند این پروتئین های کلیدی را در دیابت نوع ۲ هدف قرار دهند می توانند برای درمان فیبروز نیز استفاده شوند. در حال حاضر گزینه های بسیار محدودی برای درمان فیبروز وجود دارد.

دکتر Xuchen Zhang ، استادیار آسیب شناسی و نویسنده در زمینه مطالعه فیبروز می گوید: “در حال حاضر هیچ داروی مؤثر برای درمان فیبروز وجود ندارد.”

نوشته مرتبط: دیابت ملیتوس چیست و چگونه می توانید آن را مدیریت کنید

چرا افراد کوتاه قد در معرض خطر دیابت هستند اما افراد قد بلندتر بیشتر به سرطان مبتلا می شوند

منبع

newatlas

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *