// //
سلامت

مصرف زیاد نمک سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند

عواقب ناشی از مصرف زیاد نمک، فراتر از مشکلات قلبی عروقی است. به نظر می رسد سیستم ایمنی نیز تحت تاثیر اثرات منفی مصرف زیاد نمک، قرار می گیرد. در یک مطالعه جدید، محققان شواهدی یافته اند که نشان می دهد مصرف زیاد نمک، قدرت سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد.

نمک زیاد در درجه اول برای سلامتی انسان، مضر است، زیرا نمک بر روی عوامل خطر ایجاد کننده مشکلات قلبی عروقی، مانند فشار خون، تاثیر منفی دارد. فشار خون بالا، با افزایش خطر بیماری های قلبی مانند حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است.

مطالعاتی که در گذشته روی حیوانات آزمایشگاهی آلوده به انگل های پوستی انجام شده بود، نشان داد که رژیم غذایی با نمک بالا به نفع حیوانات است و باعث افزایش فعالیت ماکروفاژ و تسریع در بهبودی می شود. اگرچه محققان مزایای رژیم های غذایی حاوی میزان بالای نمک در این تحقیق بر روی حیوانات را تایید می کنند، اما معتقدند عموما رژیم های غذایی حاوی نمک بالا، اثرات منفی بالقوه در سیستم ایمنی بدن دارند.

به طور کلی، بدن انسان برای حفظ عملکرد سالم اندام ها، غلظت نمک را در خون تنظیم می کند. اما پوست یک استثناء است. پوست به عنوان یک مخزن نمک عمل می کند و در واقع توضیحی در مورد نتایج مطالعات گذشته است. مطالعاتی که در آن نشان داده شد میزان زیاد مصرف نمک، به حیوانات آزمایشگاهی در بهبودی از عفونت های انگلی پوست کمک می کند.

در طی فرآیند تنظیم نمک در بدن، کلیه ها نمک را از بدن فیلتر کرده و آن را از طریق ادرار دفع می کنند. با این حال، همان سنسوری که موجب حذف نمک می شود باعث تجمع گلوکوکورتیکوئیدها نیز می شود که عملکرد گرانولوسیت ها را مهار می کند.

گلوکوکورتیکوئیدها نوعی هورمون ضد التهابی هستند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند و گرانولوسیت ها شایعترین نوع سلول ایمنی بدن موجود در خون می باشند. بنابراین، سطح بالای گلوکوکورتیکوئیدها و سطح پایین گرانولوسیت می تواند برای پاسخ ایمنی، مضر باشد.

محققان ابتدا یک موش با رژیم غذایی پر نمک را مورد مطالعه قرار داده و متوجه افزایش شدت عفونت باکتریایی در موش شدند. تصور می شد این عفونت شدید به دلیل کاهش عملکرد گرانولوسیت ها رخ داده است، زیرا نقش گرانولوسیت ها به عنوان یک ضد باکتری، در پاسخ ایمنی بسیار مهم است.

به گفته محققان، در یک مطالعه انسانی، افراد شرکت کننده ۶ گرم نمک اضافی در روز، یعنی معادل مقدار نمک موجود در دو وعده غذایی فست فود، مصرف کردند. در طی تجزیه و تحلیل خون این افراد، محققان شاهد کاهش عملکرد گرانولوسیت ها در پاسخ به رشد باکتری ها و افزایش سطح گلوکوکورتیکوئید بودند.

بنابراین طبق نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف زیاد نمک، موجب کاهش سلول های سیستم ایمنی بدن می شود و همچنین هورمون هایی را افزایش می دهد که پاسخ سیستم ایمنی در برابر عفونت ها و عوامل بیماری زا را سرکوب می کنند.

نوشته مرتبط:

میزان مجاز مصرف نمک چقدر می باشد؟ تاثیرات مصرف نمک بر بدن چیست؟

منبع

labroots

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *