// //
سلامت

دلایل افزایش حمله قلبی در جوانان و راهکارهای پیشگیری از آن

براساس تحقیقات جدید، حملات قلبی، که زمانی به عنوان بخشی از بیماری های مربوط به سالمندان شناخته می شد، به طور فزاینده ای در افراد جوان به ویژه زنان رخ می دهد.

این تحقیقات که در نشست علمی انجمن قلب آمریکا در شیکاگو ارائه و در مجله AHA Circulation منتشر شد، به دنبال بررسی دلایل حمله قلبی در جوانان بود، گروهی که غالبا از آن ها در تحقیقات قلبی و عروقی غفلت می شد.

تحقیقات گذشته نشان داده است که میزان حمله قلبی در ایالات متحده در دهه های اخیر در بین افراد ۳۵ تا ۷۴ ساله کاهش یافته است. اما برای مطالعه جدید، محققان می خواستند به طور خاص بررسی كنند كه چه تعدادی از افراد جوان در معرض حمله قلبی قرار دارند.

نتایج نشان داد که ۳۰ درصد از این بیماران جوان بستری شده در یک بیمارستان که در معرض خطر حمله قلبی بودند، ۳۵ تا ۵۴ ساله بودند.

از همه مهم تر، آن ها دریافتند که افرادی که دچار سکته قلبی می شوند به طور فزاینده ای جوان بودند، از ۲۷ درصد در شروع مطالعه به ۳۲ درصد در پایان.

دکتر سامر آرورا، نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: “بیماری قلبی بعضی اوقات بیماری سالمندان محسوب می شود، اما مسیر سکته قلبی در بین جوانان به روش اشتباه پیش می رود. این موضوع در واقع برای زنان جوان به مراتب بدتر می باشد. این موضوع بسیار نگران کننده است.”

حمله-قلبی-زنان
حمله قلبی در زنان

در بین زنانی که دچار سکته قلبی می شوند، میزان افزایش این آمار در بیماران جوان از ۲۱ درصد به ۳۱ درصد رسیده است، جهشی بزرگ تر نسبت به مردان جوان.

مرگ ناگهانی در افراد زیر ۳۵ سال، غالبا به دلیل نقایص قلبی کشف نشده یا ناهنجاری های قلبی نادیده گرفته، نادر است. هنگامی که این مرگ های ناگهانی اتفاق می افتند، اغلب در حین انجام فعالیت های بدنی مانند ورزش است و بیش تر در مردان نسبت به زنان رخ می دهد.

طی چند دهه گذشته، پیری به عنوان یکی از بزرگ ترین عوامل خطر برای سکته قلبی، به طور معمول در مردان ۵۰+ و زنان ۶۵+ سال تاثیر گذاشته است. اکنون افراد در دهه ۲۰ ، ۳۰ و ۴۰ بیش تر قربانی این حملات قلبی عروقی می شوند.

علائم حمله قلبی

  • درد قفسه سینه (احساس فشار، سفتی یا فشار در مرکز سینه)
  • درد در قسمت های دیگر بدن، ممکن است احساس کنید که درد از قفسه سینه به سمت بازوهای شما در حرکت است (معمولا بازوی چپ تحت تاثیر قرار می گیرد، اما می تواند هر دو بازو را تحت تأثیر قرار دهد)، فک ، گردن، پشت و شکم
  • احساس سرگیجه
  • تعرق
  • تنگی نفس
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • احساس اضطراب بیش از حد (شبیه به حمله وحشت)
  • سرفه یا خس خس سینه
  • ناراحتی زیاد در شکم (احساسی مانند سوء هاضمه شدید)
  • پوست بی رنگ، و یا کبود
  • نبض سریع، ضعیف و نامنظم
  • افتادن، اغلب بدون هشدار
  • از بین رفتن احتمالی هوشیاری

نکته

گاهی ناراحتی های گوارشی و معده درد علائم مشابه حمله قلبی داشته و ممکن است با آن اشتباه گرفته شود. اسپاسم عضلانی در مری ممکن است باعث درد قفسه سینه مشابه حمله قلبی شود. درد حمله کیسه صفرا نیز می تواند در سینه گسترش یابد.

در بیماری کیسه صفرا، ممکن است متوجه حالت تهوع و یک درد شدید و مداوم در قسمت فوقانی میانی یا فوقانی راست شکم شوید (خصوصا بعد از یک وعده غذایی چرب). ممکن است درد به شانه ها، گردن یا بازوها منتقل شود. اگر مطمئن نیستید فورا به دنبال مراقبت پزشکی باشید.

اگر کسی دچار حمله شد چه باید کرد؟

  1. فشار را از روی قلب کم کنید. به شخص مبتلا به سكته قلبی كمک كنید تا در موقعیتی نیمه نشسته و راحت قرار بگیرد، در حالی كه سر و شانه های او را به خوبی پشتیبان می کنید و زانوها به طرف شکم خم شده اند تا فشار وارده بر روی قلب را تسكین دهند. یقه لباس را در گردن، سینه و کمربند را شل کنید.
  2. برای دریافت کمک اضطراری تماس بگیرید. ازدحام را از اطراف بیمار دور نگه دارید.
  3. به بیمار داروی آنژین بدهید. اگر بیمار داروی آنژین دارد، به او کمک کند تا آن را مصرف کند. او را آرام نگه دارید و به استراحت تشویق کنید.
  4. به بیمار آسپیرین بدهید. اگر بیمار کاملا هوشیار است، قرص آسپیرین با دوز کامل (۳۰۰ میلی گرم) به او بدهید. به او بگویید که آن را به آرامی بجدر تا حل شده و به محض رسیدن به معده سریع تر وارد جریان خون شود. آسپرین به از بین بردن لخته های خون کمک می کند و آسیب عضلات را در هنگام حمله قلبی به حداقل می رساند.
  5. توجه به علایم بیمار. مرتبا هوشیاری، تنفس و نبض را یادداشت کنید.

علت حمله قلبی: سبک زندگی، دیابت

غذای-ناسالم
سبک زندگی ناسالم

لوک لافین، پزشک متخصص قلب، می گوید: “چند دلیل وجود دارد که ما شاهد افزایش حملات قلبی در جوانان هستیم. اما یكی از بزرگ ترین عوامل خطر افزایش حملات قلبی، دیابت نوع ۲ است.”

عواملی که منجر به ابتلا به دیابت نوع ۲ می شوند، عبارتند از:

  • گزینه های غذایی مانند مصرف زیاد مواد غذایی فوق فرآوری شده
  • اضافه وزن و چاقی
  • سبک زندگی بی تحرک و کاهش فعالیت بدنی

دکتر لافین این تحول جدید را به تغییر سبک زندگی در طی چند دهه گذشته نسبت می دهد. روز به روز تغییراتی در سبک زندگی مردم رخ می دهد، مانند غذا خوردن با عجله، افزایش زمان نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی و تلویزیون به میزان چشمگیری بر میزان تحرکت ما نیز تاثیر گذاشته است. حتی مشاغل نیز نیاز کم تری به تحرک دارند.

در واقع، در طی چند سال گذشته آنقدر سبک زندگی افراد تغییر کرده است که برخی از متخصصان از این واقعیت که حملات قلبی در جوانان در حال افزایش است، تعجب نمی کنند.

دکتر لافین توضیح می دهد: “این عادات بد از بدو کودکی شروع می شوند. لازم است توجه شود كه پیشگیری و اصلاح سبک زندگی بسیار مهم است.”

پیشگیری اولیه:

دکتر لافین می گوید، متخصصان قلب همیشه در پیشگیری اولیه و ثانویه تلاش می کنند. این تلاش برای جلوگیری از حمله قلبی اولیه و سپس جلوگیری از حمله قلبی دوم است.

اما اخیرا، تغییراتی در ایده پیشگیری اولیه رخ داده است. این به معنای تلاش برای جلوگیری از پیشرفت خود عوامل خطر حمله قلبی است. دکتر لافین می گوید که این شامل تلاش برای تغییر شرایط اجتماعی و محیطی است که می تواند باعث ایجاد عوامل خطر و پیشرفت آن شود. این موارد از قبیل ورزش کردن، خوردن غذاهای مغذی، سیگار نکشیدن، مدیریت استرس و فشار خون کنترل شده، می باشد.

پیشگیری ابتدایی همچنین شامل آموزش در مورد رفتارهایی است که شما را در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی قرار می دهد. شامل:

  • چاقی
  • رژیم غذایی ضعیف و عدم ورزش
  • دیابت نوع ۲
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • سیگار کشیدن
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی

اگر در خطر حمله قلبی باشید، چه باید کرد؟

حملات قلبی برای هر کسی ممکن است اتفاق بیفتد، اما زمانی که صحبت از عوامل ژنتیکی در میان باشد موضوع جدی تر است. پیشگیری اولیه برای افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند بسیار مهم است.

در معرض خطر حمله قلبی ارثی بودن، با داشتن خویشامند درجه اول مرد (مانند پدر، برادر و یا فرزند پسر) زیر۵۵ سال با سابقه حمله قلبی، و یا خویشاوند درجه اول زن (مانند خواهر، مادر و یا فرزند دختر) زیر ۶۵ سال با سابقه حمله قلبی، مشخص می شود.

رهنمودها توصیه می کنند افراد ۲۰ تا ۳۹ ساله بدون سابقه ارثی، سلامت قلبی عروقی خود را هر چهار تا شش سال ارزیابی کنند.

مرگ ناگهانی بر اثر حمله قلبی در جوانان چقدر شایع است؟

بیشتر مرگ و میرهای ناشی از ایست قلبی، به ویژه در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر، در افراد مسن وجود دارد. ایست قلبی علت اصلی مرگ و میر در ورزشکاران جوان است، اما میزان بروز آن مشخص نیست. شاید ۱ از هر ۵۰،۰۰۰ مرگ ناگهانی قلبی در سال در ورزشکاران جوان رخ دهد.

چه عواملی می تواند باعث مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی در جوانان شود؟

دلایل مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی در جوانان متفاوت است. بیشتر اوقات، مرگ، ناشی از ناهنجاری قلب است.

به دلایل مختلف، چیزی باعث می شود قلب از کنترل خارج شود. این ریتم غیر طبیعی قلب به عنوان فیبریلاسیون بطنی شناخته می شود.

برخی از دلایل خاص مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی در جوانان عبارتند از:

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM): در این شرایط معمولا ارثی، دیواره های عضله قلب ضخیم می شوند. عضله ضخیم شده می تواند سیستم الکتریکی قلب را مختل کرده و منجر به ضربان قلب سریع یا نامنظم (آریتمی) شود که می تواند منجر به مرگ ناگهانی و ایست قلب شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اگرچه معمولا کشنده نیست، اما شایع ترین علت مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی در افراد زیر ۳۰ سال است. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک همچنین شایع ترین علت قابل تشخیص مرگ ناگهانی در ورزشکاران است. HCM اغلب تشخیص داده نمی شود.

ناهنجاری های عروق کرونر: گاهی اوقات افراد با عروق قلب (عروق کرونر) متولد می شوند که به طور غیر طبیعی به یکدیگر وصل شده اند. شریان ها می توانند در حین ورزش فشرده شوند و جریان خون مناسبی به قلب ارائه ندهند.

سندرم  QTطولانی مدت: این اختلال ریتم قلبی ارثی می تواند باعث ضربان قلب سریع و نامنظم و اغلب منجر به ضعف شود. افراد جوان مبتلا به سندرم QT طولانی مدت در خطر مرگ ناگهانی قرار دارند.

سایر دلایل مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی در جوانان شامل ناهنجاری های ساختاری قلب مانند بیماری های قلبی تشخیص داده نشده که در بدو تولد (مادرزادی) و ناهنجاری های عضلات قلب وجود دارد.

نوشته مرتبط: دلایل گرفتگی ناگهانی عضلات پا و راهکارهای پیشگیری از آن

دلایل دیگر شامل التهاب عضله قلب است که می تواند در اثر ویروس ها و بیماری های دیگر ایجاد شود. علاوه بر سندرم QT طولانی مدت، ناهنجاری های دیگر سیستم الکتریکی قلب مانند سندرم بروگادا می تواند باعث مرگ ناگهانی شود.

Commotio cordis، یکی دیگر از دلایل نادر مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی که در هر کسی ممکن است رخ دهد، در نتیجه ضربات مستقیم به سینه، مانند ضربه ناگهانی توپ به سینه رخ می دهد. اگر ضربه دقیقا در زمان اشتباه در چرخه الکتریکی قلب ایجاد شود، ضربه به قفسه سینه می تواند باعث فیبریلاسیون بطنی شود.

نوشته مرتبط: قاتلان نامرئی در خانه شما

آیا علائم یا چراغ قرمزی وجود دارد که والدین، ​​مربیان و دیگران باید مراقب این سیگنال باشند که یک جوان در معرض خطر مرگ ناگهانی حمله قلبی است؟

بسیاری از مواقع این مرگ ها بدون اخطار اتفاق می افتد، اما نشانه هایی شامل موارد زیر باید مورد توجه قرار بگیرند:

  • غش ناگهانی (سنکوپ): اگر این اتفاق در حین فعالیت بدنی رخ دهد، می تواند نشانه این باشد که در قلب شما مشکلی ایجاد شده است.
  • سابقه خانوادگی مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی: علائم هشدار دهنده دیگر، سابقه خانوادگی در مورد مرگ های غیر قابل توضیح قبل از سن ۵۰ سالگی است. اگر این اتفاق در خانواده شما رخ داده است، در مورد غربالگری با پزشک خود صحبت کنید.

تنگی نفس یا درد قفسه سینه می تواند نشان دهنده خطر مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی باشد. آن ها همچنین می توانند با مشکلات سلامتی دیگری در جوانان مانند آسم همراه باشند.

آیا می توان از مرگ ناگهانی در جوانان جلوگیری کرد؟

اگر در معرض خطر مرگ ناگهانی ناشی از حمله  قلبی هستید، پزشک معمولا به شما توصیه می کند که از ورزش های رقابتی خودداری کنید. بسته به شرایط زمینه ای شما، ممکن است درمان های پزشکی یا جراحی برای کاهش خطر مرگ ناگهانی مناسب باشد.

یکی دیگر از گزینه ها، مانند مواردی که دارای کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک هستند، می توان از ایمپلنت های ICD استفاده کرد. این دستگاه که به اندازه پیجر در قفسه سینه شما کاشته می شود، به طور مداوم ضربان قلب شما را کنترل می کند. در صورت بروز آریتمی تهدید کننده زندگی، ICD برای بازگرداندن ریتم قلب معمولی و طبیعی، شوک های الکتریکی ایجاد می کند.

چه کسانی باید از نظر عوامل خطر ناگهانی مرگ مورد بررسی قرار گیرد؟

در جامعه پزشکی بحث در مورد غربالگری ورزشکاران جوان برای تلاش برای شناسایی افراد در معرض خطر مرگ ناگهانی وجود دارد.

برخی از کشورها مانند ایتالیا، جوانان را با الکتروکاردیوگرام (نوار قلب)، که سیگنال های الکتریکی را در قلب ثبت می کند، غربال می کنند. با این حال، این نوع غربالگری هزینه بر است و می تواند نتایج کاذب (نشانه هایی از وجود ناهنجاری یا بیماری در حقیقت وجود ندارد) داشته باشد که و باعث نگرانی های غیر ضروری و آزمایش های اضافی شود.

بیش تر برای کسی که سابقه خانوادگی یا عوامل خطری که باعث مرگ ناگهانی قلب می شود، داشته باشد، غربالگری توصیه می شود. غربالگری مکرر اعضای خانواده به مرور زمان توصیه می شود، حتی اگر ارزیابی اولیه قلب طبیعی باشد.

نوشته مرتبط: علل بروز سرطان سینه در مردان – راه های تشخیص و درمان

آیا جوانان دارای نقص قلب باید از فعالیت بدنی خودداری کنند؟

اگر در معرض مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی هستید، در مورد فعالیت بدنی با پزشک خود مشورت کنید. این که آیا شما می توانید در رقابت های ورزش شرکت کنید بستگی به شرایط شما دارد.

در مورد برخی از اختلالات مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اغلب توصیه می شود از انجام رقابت های ورزشی خودداری کنید و در صورت داشتن ICD، باید از ورزش هایی که احتمال ضربه خوردن در آن وجود دارد، خودداری کنید. اما این بدان معنا نیست که شما باید از ورزش خودداری کنید. در مورد محدودیت فعالیت خود با پزشک خود صحبت کنید.

در پایان، مهم است که بدانید عوامل خطر چیست (فشار خون بالا، زیاد بودن سایز دور کمر، BMI ناسالم)  و برای اصلاح زود هنگام آن ها اقدام کنید.

دکتر لافین می گوید: “هر کاری که با آن زودتر جلوی حمله قلبی گرفته شود، بهتر است. ما باید عادت های خوبی را برای خودمان و فرزندانمان تنظیم کنیم، به خصوص در ارتباط با چاقی کودکان یا کم تحرکی.”

او همچنین اضافه می کند، افزایش چشمگیر سکته قلبی در جوانان، نشانگر این است که سبک زندگی ما باید تغییر کند.

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر نام و لینک فعال مطلب سایت پیتونیک ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

مراجع

health.clevelandclinic

heart

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *