// //
سلامت

کاشت خیار : روش کاشت خیار محلی

در این نوشته روش کاشت خیار را برای شما توضیح خواهیم داد. پس از خواندن این نوشته شما می توانید به راحتی در حیاط پشتی خانه خود خیار محلی مورد نیاز خود را تهیه کنید.

خیار محلی به خیارهای بومی هر منطقه گفته می شود. بذر خیار را می توان از مغازه های محصولات کشاورزی تهیه کرد. روش دیگر تهیه بذر در انتها این نوشته معرفی خواهد شد.

کشت بذر

بذر خریداری شده به دو صورت قابل کشت است.

روش اول: بذر را در یک پارچه مرطوب پیچیده و در جای گرم قراردهید. معمولا این بذر در مدت دو روز جوانه خواهد زد. سپس مقداری ماسه، گل و کود حیوانی (کود مرغی و یا گاوی) را مخلوط کرده و در یک ظرف کوچک (خزانه) شبیه گلدان بریزید. جوانه را در خزانه قرار دهید و با خاک روی آن را بپوشانید. اکنون خزانه را در محلی گرم تا ۲۵-۳۰ درجه و در معرض نور آفتاب قرار دهید.

خیار-درون-خزانه
خزانه

روش دوم: روش دوم کاملا مشابه روش اول است با این تفاوت که به جای قرار دادن جوانه در خزانه، آن را درون زمین قرار می دهید. لازم به ذکر است که روش اول بیشتر توصیه می شود.

پس از گذشت یک ماه، جوانه به یک گیاه ۱۰ سانتی تبدیل شده وآماده قرار دادن درون زمین است ( اگر روش دوم را انتخاب کردید، دیگر به این کار نیاز نیست).

اکنون زمان آماده کردن زمین میزبان گیاه است. ابتدا زمین را به عمق ۳۰ سانتی متر بکنید. در داخل گودال مخلوط گل و ماسه و کود حیوانی رابه صورت پودر بریزید. گیاه را از درون خزانه بردارید و در گودال بکارید.

عمق-گودال
عمق گودال
کاشت-گیاه-درون-زمین
کاشت گیاه خیار محلی درون زمین

نگهداری از گیاه

تا دو هفته آینده گیاه ریشه کرده و دو تا سه برگ به آن اضافه می شود. اگر می خواهید گیاه محصول زیاد و با کیفییت تولید کند، باید به آن کود سیاه و سفید اضافه کنید.

این کود را در فاصله ۳۰ سانتی متری از گیاه به صورت هلال بریزید. توجه کنید که این کود را حتما در روزهای سرد و بارانی اضافه کنید. در صورت استفاده از این کود در روزهای گرم، ریشه گیاه خواهد سوخت. برای تامین رطوبت زمین، هر هفته یک بار زمین را آبیاری کنید (برای مناطق با رطوبت کم).

پس از گذشت یک ماه گیاه رشد کرده و سعی می کند تا از شاخه ای در اطراف خود بالا برود. با فرو کردن چوب های بلند اطراف گیاه به بلند شدن و رشد گیاه کمک کنید. گیاه های بلندتر محصولات بهتری تولید می کنند.

با گذشت دو ماه دیگر، گیاه شروع به دادن محصول می کند. برای کاشت خیار در سال آینده، پایین ترین خیار چسبیده به گیاه که به زمین نزدیک تر است و رنگ آن به قهوه ای سوخته در آمده را چیده و از بذر آن استفاده کنید.

برای این کار خیار را بشکافد و دانه های آن را جدا کنید. اکنون که بذرها را تهیه کردید، می توانید دوباره کاشت بذر را آغاز کنید.

خیار-رنگ-قهوه-ای-سوخته

خیار محلی به رنگ قهوه ای سوخته – مناسب برای برداشت بذر

اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در مورد کشت گیاهان هستید حتما دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

نوشته مرتبط: ۷ مورد مهم از تاثیرات مصرف خیار بر سلامت

باز نشر مطالب سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب سایت pitoonik.com مجاز می باشد.

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *