// //
سلامت

نکات ساده برای حفظ انرژی در ماه رمضان

امسال ماه رمضان نزدیک به تابستان است.این بدین معنیست که ساعات بیش تری رو باید روزه باشید. بنابراین چه کارهایی باید انجام بدید تا بتونید با انرژِی بیش تری روزه رو ادامه بدید؟ در ادامه به نکاتی برای حفظ انرژی در طول روزهای ماه رمضان رو اشاره می کنیم.

زمانی که روزه هستید، انرژی خودتون رو از گلوکزی که در وعده سحر استفاده کردید، تامین میکنید.اما این وعده ی غذایی تنها می تونه برای چند ساعت انرژی مورد نیازتون رو فراهم کنه و سپس بدن شما باید به گلوکز ذخیره شده (گلیکوژن) و چربی ها تکیه کنه. و بعد از اتمام روزه، غذای افطار کالری و مواد مغذی سلول های بدنتان روفراهم میکنه.

غذای سحری: چه چیزی بخورید تا پر انرژی باشید؟

برای انرژی بیش تر و طولانی تر، باید به کیفیت غذاهایی که میخورید دقت کنید زیرا از گرسنگی و تحلیل بافت جلوگیری میکنه و باعث افزایش استقامت در طول روز میشه.

سعی کنید غذاهایی با هضم و جذب بالا و غنی از فیبر مانند کربوهیدرات های پیچیده (نان گندم، برنج، ماکارونی، سیب زمینی و دانه های کامل گندم) استفاده کنید.

این غذاها انرژی کافی در طول روز رو تامین میکنند و برخلاف غذاهای شیرین قندی که باعث کاهش انرژی و افت بیش تر قند میشوند، برای مدت طولانی ترین انرژی مورد نیاز شما رو فراهم میکنند.

علاوه بر این، نان و غلات کامل مثل گندم، سرشار از ویتامین B هستند که باعث انتشار انرژی از غذا به بدن میشه. شما همچنین میتونید غذاهای غنی از پروتئین رو با کربوهیدرات های پیچیده ای مثل ماست و حبوبات ترکیب کنید و مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

افطار برای بازیابی ذخایر انرژی_ چه چیزی برای جبران مایعات و مواد مغذی بخورید؟

– روزه رو با چند دانه خرما، یک لیوان آب و یک کاسه سوپ بشکنید. خرما، آبمیوه ها و سوپ ها منبع خوبی از کربوهیدرات ها هستند و به کاهش سطح گلوکز خون کمک می کنند. مایعات (آب، آب میوه، سوپ) نیز به حفظ تعادل مایع و الکترولیت در بدن کمک می کنند و مایعاتی که در طول روز از دست دادید رو جبران میکنه.

– برای انرژی و سرزندگی بیشتر اطمینان حاصل کنید که این وعده غذا با استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده، پروتئین از گوشت یا حبوبات، سبزیجات و میوه ها متعادل  شده است.

نکاتی برای جلوگیری از احساس تشنگی در ماه رمضان

– مطمئن بشید که بین افطار و سحر به اندازه ی کافی آب و مایعات مصرف کنید و بدن خودتون رو آبرسانی کنید.

– مصرف غذاهی سرخ شده، پر چرب و قندی رو به حداقل برسونید.

– از غذاهای شور مثل خیار شور، آجیل و غذاهای کنسروی اجتناب کنید.

– سعی کنید زیاد چای ننوشید. مخصوصا در وعده ی سحر زیرا باعث دفع بیش تر مایعات از طریق ادرار میشه.

– در وعده ی سحر پرخوری نکنید.

بهتر است بدانیم:

ورزش سبک بین ساعت ۳ بعد از ظهر تا مغرب میتونه به چربی سوزی ویا ثابت نگه داشتن وزن کمک کنه.

باز نشر مطالب سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب سایت pitoonik.com مجاز میباشد.

مراجع

مرجع شماره ۱

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *