// //
سلامت

علل بروز سرطان سینه در مردان – راه های تشخیص و درمان

سرطان سینه در مردان یک سرطان نادر است که در بافت سینه مردان شکل می گیرد. اگرچه سرطان سینه یک بیماری مربوط به زنان، تصور می شود، اما سرطان سینه در مردان نیز رخ می دهد.

سرطان سینه در مردان مسن بیش تر دیده می شود، هرچند ممکن است در هر سنی بروز کند.

مردانی که در مراحل اولیه ابتلا به سرطان سینه تشخیص داده می شوند، شانس خوبی برای درمان دارند. درمان به طور معمول شامل جراحی برای برداشتن بافت سینه است. درمان های دیگری مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی ممکن است بر اساس وضعیت خاص فرد توصیه شود.

حتی اگر مردان مانند زنان سینه نداشته باشند، اما بافت کمی دارند. از آنجا که هنوز بافت سینه وجود دارد، مردان می توانند به سرطان سینه مبتلا شوند. مردان نیز به همان نوع از سرطان های سینه در زنان مبتلا می شوند. اما سرطان های قسمت های غده تولید کننده و ذخیره کننده شیر در مردان نادر است.

پزشکان پیش از این تصور می کردند که این بیماری در مردان شدیدتر از زنان است، اما اکنون به نظر می رسد که این شدت تقریبا یکسان است.

مشکل اصلی این است که سرطان سینه در مردان اغلب دیرتر از سرطان سینه در زنان تشخیص داده می شود. این امر ممکن است به این دلیل باشد که مردان در مورد ابتلا به سرطان در آن منطقه کم تر مشکوک هستند.

همچنین، میزان کمی از بافت سینه در مردان وجود دارد و باعث می شود تشخیص سفت و سخت شدن بافت (یکی از علائم سرطان سینه)، دشوار تر باشد. این بدان معنی است که تومورها می توانند با سرعت بیش تری به بافت های اطراف گسترش یابند.

کدام گروه از مردان برای ابتلا به سرطان سینه مستعدترند؟

ابتلای مردان به سرطان سینه در زیر ۳۵ سال نادر است. احتمال ابتلا به این نوع سرطان در مردان، با بالا رفتن سن افزایش می یابد. بیش تر سرطان های سینه در مردان بین ۶۰ تا ۷۰ سال اتفاق می افتد.

موارد دیگری که شانس ابتلای مردان به سرطان سینه را افزایش می دهد عبارتند از:

  • سرطان سینه در یکی از بستگان نزدیک (زن)
  • تاریخچه قرار گرفتن قفسه سینه در معرض اشعه
  • بزرگ شدن سینه ها ( ژنیکوماستی) بر اثر درمان دارویی یا هورمونی یا حتی برخی عفونت ها و سموم
  • مصرف استروژن
  • یک بیماری ژنتیکی نادر به نام سندرم کلاینفلتر
  • بیماری شدید کبدی (سیروز)
  • بیماری های بیضه مانند ارکیت اوریون، آسیب دیدگی بیضه

علائم سرطان سینه در مردان

علائم سرطان سینه در مردان مشابه با زنان است. بیش تر سرطان های سینه در مردان زمانی تشخیص داده می شوند که فرد توده ای در سینه خود پیدا کند.

اما بر خلاف زنان، مردان تا زمانی که علائم شدیدتری مانند خونریزی از نوک سینه نداشته باشند، مراجعه به پزشک را به تاخیر می اندازند. در آن مرحله، سرطان ممکن است قبلا شیوع و گسترش یافته باشد.

علائم و نشانه های سرطان سینه در مردان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • توده یا بافت ضخیم در سینه
  • تغییراتی در پوست حلقه رنگی روی سینه مانند کمرنگ شدن، لکه دار شدن، تغییر شکل، تغییر فرم حلقه رنگی سینه، قرمزی یا پوسته پوسته شدن
  • تغییراتی در نوک سینه، مانند قرمزی یا پوسته پوسته شدن یا فرو رفتگی نوک سینه
  • ترشح مایعات از نوک سینه

تشخیص و درمان سرطان سینه در مردان

همان تکنیک هایی که برای تشخیص سرطان سینه در زنان به کار می رود، در مردان نیز استفاده می شود: معاینات جسمی، ماموگرافی و بیوپسی (بررسی نمونه های کوچک از بافت در زیر میکروسکوپ).

به همین ترتیب، همان روش های درمانی که در معالجه سرطان سینه در خانم ها انجام می شود (جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی، بیولوژی درمانی و هورمون درمانی) برای درمان سرطان سینه در مردان نیز استفاده می شود.

یک تفاوت عمده این است که مردان مبتلا به سرطان سینه نسبت به زنان به هورمون درمانی بسیار بهتر پاسخ می دهند. حدود ۹۰٪ از سرطان های سینه مردان دارای گیرنده های هورمونی هستند، به این معنی که هورمون درمانی می تواند در بیش تر مردان برای درمان سرطان کار کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

در صورت بروز علائم یا نشانه های مداوم و نگران کننده، با پزشک خود ملاقات کنید.

علل بروز سرطان سینه در مردان

هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد سرطان سینه در مردان می شود.

پزشکان می دانند که سرطان سینه مردان هنگامی اتفاق می افتد که برخی از سلول های سینه با سرعت بیش تری نسبت به سلول های سالم تقسیم می شوند. سلول های جمع شده توموری را تشکیل می دهند که ممکن است در بافت های مجاور، غدد لنفاوی یا سایر قسمت های بدن گسترش یابد (متاستاز شود).

نوشته مرتبط: علل ابتلا به HIV/AIDS و راهکارهای پیشگیری، تشخیص و کنترل آن

جایی که سرطان سینه در مردان شروع می شود

سرطان-سینه-در-مردان
سرطان سینه در مردان

همه با مقدار کمی بافت سینه متولد می شویم. بافت سینه از غدد تولید کننده شیر (لوبول)، مجاری که شیر را به سمت نوک سینه ها هدایت می کنند و چربی تشکیل می شود.

در دوران بلوغ، زنان شروع به رشد بیش تر بافت سینه می کنند، ولی در مردان اینطور نیست. اما از آنجا که مردان با مقدار کمی از بافت سینه متولد می شوند، می توانند به سرطان سینه مبتلا شوند.

انواع سرطان سینه که در مردان تشخیص داده می شود عبارتند از:

  • سرطانی که در مجاری شیر (کارسینوم داکتال) شروع می شود. تقریبا همه سرطان سینه مردان، کارسینوم داکتال است.
  • سرطانی که در غدد تولید کننده شیر (سرطان لوبولار) شروع می شود. این نوع در مردان بسیار نادر است زیرا تعداد کمی لوبول در بافت سینه دارند.
  • انواع دیگر سرطان. انواع دیگر، نادرترین انواع سرطان سینه که در مردان وجود دارد، شامل بیماری Paget از نوک سینه و سرطان التهابی سینه است.

ژن های ارثی که خطر سرطان سینه را افزایش می دهند

برخی از مردان ژن های غیرطبیعی (جهش یافته) را از والدین خود به ارث می برند که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. جهش در یکی از چندین ژن، به ویژه ژنی بنام BRCA2، شما را در معرض خطر بیش تری برای ابتلا به سرطان سینه و پروستات قرار می دهد.

اگر سابقه خانوادگی قوی در مورد سرطان دارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک ممکن است توصیه کند که شما برای آزمایش ژنتیک با یک مشاور ژنتیک ملاقات کنید تا ببینید ژن هایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد دارید یا خیر.

فاکتورهای خطر

عواملی که خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش می دهد عبارتند از:

  • افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می یابد. این بیماری اغلب در دهه ششم زندگی آن ها تشخیص داده می شود.
  • قرار گرفتن در معرض استروژن. اگر داروهای مرتبط با استروژن مصرف می کنید، مانند آن هایی که برای هورمون درمانی سرطان پروستات استفاده می شود، خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش می یابد.
  • سابقه خانوادگی سرطان سینه. اگر عضو خانواده نزدیکی مبتلا به سرطان سینه دارید احتمال ابتلا به این بیماری بیش تر است.
  • سندرم کلاینفلتر. این سندرم ژنتیکی هنگامی اتفاق می افتد که پسران با بیش از یک نسخه کروموزوم X متولد می شوند. سندرم کلاینفلتر باعث رشد غیر طبیعی بیضه ها می شود. در نتیجه، مردان مبتلا به این سندرم سطوح پایین تر از برخی از هورمون های مردانه (آندروژن) داشته و هورمون های زنانه بیش تری (استروژن) تولید می کنند.
  • بیماری کبد. برخی شرایط خاص مانند سیروز کبد می تواند هورمون های مردانه را کاهش داده و هورمون های زنانه را افزایش دهد و موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه شود.
  • چاقی. چاقی با سطح بالاتری از استروژن در بدن همراه است که خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش می دهد.
  • بیماری بیضه یا جراحی. داشتن بیضه های ملتهب (ارکیت) یا جراحی برای برداشتن بیضه (ارکیکتومی) می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر در ارتباط با تشخیص سرطان سینه در مردان

تحقیقات جدیدی که اخیرا در مجله رادیولوژی منتشر شده است، حاکی از نیاز به غربالگری بهتر در زمینه ماموگرافی برای مردانی است که در معرض خطر بالای سرطان سینه هستند.

اگرچه این بیماری در مردان شایع نیست، و در واقع شاید به دلیل نادر بودن آن، تشخیص زودرس این بیماری در مردان در مقایسه با زنان به طور قابل توجهی کم تر اتفاق می افتد.

غربالگری ماموگرافی به بهبود پیش آگهی زنان مبتلا به سرطان سینه کمک کرده است. اما مردان هیچ دستورالعمل غربالگری رسمی را ندارند، بنابراین احتمالا در مرحله پیشرفته تر تشخیص داده می شوند و این روند اغلب نیز مانند زنان انجام نمی شود. براساس آمار انجمن سرطان آمریکا، در سال ۲۰۱۹، ۲۶۷۰ مورد جدید سرطان تهاجمی سینه در مردان و ۵۰۰ مرگ و میر به همراه خواهد داشت.

در این مطالعه، محققان الگوهای استفاده از تصویربرداری از سینه و نتایج غربالگری را در ۱۸۶۹ مرد که در طی یک دوره ۱۲ ساله ماموگرافی دریافت کرده اند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن ها دریافتند که غربالگری در مردان با فاکتورهای پرخطر مانند سابقه شخصی سرطان سینه، جهش های ژنتیکی و سابقه خانوادگی درجه یک سرطان سینه می تواند به میزان قابل توجهی میزان تشخیص را بهبود بخشد.

در حقیقت، میزان تشخیصی که در تجزیه و تحلیل آن ها مشاهده شده است، در هر ۱۰۰۰ معاینه ۱۸ نفر مبتلا به سرطان سینه بوده است که در واقع بالاتر از میزان تشخیص برای خانم ها است (که در هر ۱۰۰۰ معاینه ۳-۵ نفر قرار دارد).

دکتر گائو، پزشک گروه رادیولوژی در مرکز پزشکی لانگون دانشگاه نیویورک در شهر نیویورک، می گوید: “این نتایج نشان می دهد که تشخیص سرطان سینه در مردان امکان پذیر است و به نظر می رسد که ماموگرافی در غربالگری هدفمند از مردان پرخطر، موثر است. ما نشان داده ایم که سرطان سینه در مردان، فقط در صورت علامت دار بودن قابل تشخیص نیست.”

محققان امیدوارند که یافته های آن ها موسسات پزشکی را ترغیب به تدوین دستورالعمل های غربالگری رسمی برای مردان در گروه های پرخطر کند. دکتر گائو اضافه می کند:” تجدید نظر در مورد استراتژی ما برای تشخیص سرطان سینه مردان ضروری است. ما امیدواریم که این نتایج، زمینه ای برای تحقیقات بیش تر فراهم کند، و به طور بالقوه به هموار کردن راه استاندارد سازی غربالگری برای برخی از گروه های پرخطر مردان کمک کند.”

نوشته مرتبط: دلایل افزایش حمله قلبی در جوانان و راهکارهای پیشگیری از آن

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر نام و لینک فعال مطلب سایت پیتونیک ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

مراجع

labroots

webmd

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *