// //
سلامت

چه زمان به مصرف مکمل دارویی نیاز خواهیم داشت

انتظار می رود مکمل های دارویی، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه بدن را تامین و سلامتی فرد را تضمین نمایند. اما قبل از اینکه مکمل های دارویی مانند روی، ویتامین D و آهن را مصرف نمایید، لازم است در ابتدا نیاز بدن به این مکمل ها را بررسی کنید.

کارشناسان معتقدند بهتر است قبل از مصرف مکمل ها ابتدا از طریق تغذیه سالم مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. افراد اکثرا می توانند مواد مغذی مورد نیاز خود را از یک رژیم غذایی متعادل دریافت کنند.

بدن مواد معدنی و ویتامین بیش از نیاز خود را جذب نمی کند. از این رو، تنها در شرایط خاص، فرد نیاز به دریافت ویتامین ها و مواد معدنی بصورت مکمل های دارویی خواهد داشت. در ادامه به ۷ مورد از شرایطی اشاره خواهیم کرد که در صورت داشتن هر کدام از آن ها، لازم است با مشورت پزشک مکمل های دارویی دریافت کنید.

اگر تصمیم دارید یک مکمل دارویی مصرف کنید، به دنبال مارک هایی باشید که توسط شخص ثالث آزمایش شده است. بر روی مکمل ها به اندازه داروها نظارت نمی شود، بنابراین از مارک های مورد اعتماد استفاده کنید.

کم خونی

دریافت آهن کافی، به ویژه برای خانم ها ضروری است. آهن به بدن در تولید گلبول های قرمز و حفظ سیستم ایمنی سالم کمک می کند. به یاد داشته باشید نباید بصورت خودسرانه مکمل آهن مصرف کنید. اگر کم خونی شما، کم خونی فقر آهن تشخیص داده شد، دکتر مکمل های آهن تجویز می کند.

پوکی استخوان

اگر به پوکی استخوان مبتلا باشید، استخوان ها ضعیف، شکننده و در معرض شکستگی هستند. ممکن است لازم باشد در رژیم خود یک مکمل کلسیم و ویتامین D اضافه کنید. اغلب مکمل کلسیم و ویتامین D برای افزایش جذب، در یک قرص واحد قرار می گیرند.

ویتامین D یکی از مواد مغذی است که به سختی می توان تنها آن را از طریق رژیم غذایی دریافت کرد. منابع غذایی سرشار از ویتامین D شامل ماهی، تخم مرغ، برخی قارچ ها، پنیر و غذاهای غنی شده هستند. بدن در هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین D تولید می کند.

بارداری

اسید فولیک مهمترین ماده مغذی مورد نیاز جنین است، زیرا به جلوگیری از نقص مغز و ستون فقرات هنگام تولد کمک می کند. در حقیقت، اسید فولیک به قدری مهم است که پزشکان و متخصصان رژیم غذایی توصیه می کنند قبل از اقدام به بارداری، آن را مصرف کنید.

مصرف آهن نیز برای زنان باردار می تواند انتخاب خوبی باشد، زیرا زنان در دوران بارداری تقریبا دو برابر بیشتر به آهن نیاز دارند.

زنان باردار می توانند از مکمل دارویی روغن ماهی استفاده کنند. بدن قادر به ساخت اسیدهای چرب امگا ۳ نیست، بنابراین باید آن ها را از مواد غذایی یا مکمل ها دریافت کند. افزایش میزان مصرف روغن ماهی یکی از راه های افزایش امگا ۳ است (به عنوان یک چربی سالم و پروتئین کم چربی). روغن ماهی اغلب به مکمل های مصرفی دوران بارداری افزوده می شود.

دوران شیردهی

اضافه کردن کلسیم به رژیم غذایی می تواند برای زنان شیرده انتخاب درستی باشد. زیرا در دوران شیردهی، کلسیم خود را در اختیار کودک قرار می دهید.

ادامه مصرف مکمل های دوران بارداری نیز ممکن است هوشمندانه باشد. به عنوان مثال، مصرف مکمل آهن بعد از زایمان ممکن است به رفع فشار خون پس از زایمان کمک کند.

رژیم بدون گلوتن

برای مبتلایان به سلیاک، مصرف گلوتن (پروتئین موجود در گندم) ، به روده کوچک آسیب می رساند. هنگامی که روده کوچک ملتهب می شود، ممکن است مواد مغذی مانند ویتامین های B به طور کامل جذب نشوند. پس از تشخیص، پزشک ممکن است برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند، مکمل های ویتامین B تجویز کند.

هنگامی که مصرف گلوتن را متوقف کردید و التهاب روده کاهش یافت، احتمالا دیگر نیازی به مکمل نخواهید داشت. برای حفظ سطح سالم ویتامین های گروه B توصیه می شود غذاهای متنوعی مانند جو بدون گلوتن و کینوا مصرف کنید.

نوشته مرتبط: هر آنچه باید در مورد حساسیت به گلوتن ، گندم و بیماری سلیاک بدانید

مشکلات دستگاه گوارش

سندرم روده تحریک پذیر یا IBS یکی از مشکلات دستگاه گوارشی است که معمولا با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی قابل کنترل بوده و آسیب ماندگاری ندارد. اما در مورد بیماری التهابی روده یا IBD چنین نیست.

گنجاندن فیبر در رژیم غذایی می تواند برای مشکلات دستگاه گوارش به ویژه سندرم روده تحریک پذیر مفید باشد. مصرف مکمل ویتامین D می تواند به کاهش التهابات در بیماری التهابی روده کمک کند.

عدم مصرف گوشت

گیاهخواران و وگان ها ممکن است در معرض خطر کمبود آهن و ویتامین B12 قرار بگیرند. با این که آهن غیر هِم در منابع گیاهی یافت می شود، اما آهن هِم موجود در محصولات حیوانی بهتر جذب بدن می شود. بنابراین لازم است افراد گیاهخوار و وگان بطور سالانه آزمایش خون انجام داده و میزان سطح آهن بدن خود را کنترل کنند.

نوشته مرتبط: کمبود ویتامین B12 و ارتباط آن با بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS)

از طرف دیگر ویتامین B12 فقط در محصولات حیوانی و غذاهای غنی شده یافت می شود. توصیه کلی برای گیاهخواران و وگان ها این است که مکمل B12 را وارد رژیم غذایی خود کنند.

افرادی که رژیم غذایی وگان را دنبال کرده و به مقدار کافی سویا، توفو (ماده‌ٔ غذایی است که با شیر سویای غلیظ ‌شده تهیه می‌شود)، شیر سویا و سویای نرسیده مصرف نمی کنند، ممکن است در معرض خطر کمبود کلسیم نیز قرار بگیرند.

نوشته مرتبط: وگان ها چه میخورند : وگان ها چه کسانی هستند و چه غذاهایی میخورند؟

منبع

health

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *