// //
حقایق

چرا در جشن های تولد کیک می خوریم؟ چه کسانی این رسم را ابداع کردند؟

صدها نوع کیک تولد در دنیا وجود دارد که هر کدام به نحوی لذیذ هستند. حتما حداقل یکبار در جشن تولد خود و یا دیگران، کیک خورده اید. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا در جشن های تولد کیک می خوریم؟

مصریان باستان، کسانی بودند که جشن های تولد را اختراع کردند. آن ها معتقد بودند هنگامی که فرعون تاج گذاری می کند، به مقام خدایی می رسد، بنابراین روز تاج گذاری فرعون، روز بسیار بزرگی بود. آن روز، روز “تولد” یک خدا محسوب می شد.

یونانیان باستان این سنت را از مصریان به امانت گرفتند، اما دریافتند که یک دسر مناسب، می تواند این جشن ها را خوشایند تر کند. بنابراین آن ها به عنوان ادای احترام به آرتمیس، الهه ماه، کیک هایی به شکل ماه می پختند. آن ها کیک را با شمع های روشن تزئین می کردند تا جلوه ای مانند ماه داشته باشد. از این رو، امروزه ما نیز روی کیک شمع قرار می دهیم و آن را روشن می کنیم.

بخوانید: چرا هوس خوردن غذاهای شیرین و هله هوله می کنیم؟ علم در این مورد چه می گوید؟

اعتقاد بر این است که اولین کیک تولد واقعی در آلمان قرون وسطی ساخته شد. آلمانی ها روز تولد کودکان را با کیک جشن می گرفتند و این جشن را Kinderfest می نامند.

در ابتدا این کیک ها یک وعده غذایی و شبیه به نان بودند و بعدها به نسخه ای بسیار شیرین تر به نام “کیک تولد” تبدیل شدند.

در قرن هفدهم کیک های تولد با جزئیاتی مانند خامه، لایه ها و تزئینات، مانند گل ها، پیچیده تر شدند. با این حال، این نوع کیک ها به دلیل داشتن مواد اولیه گران قیمت، فقط برای طبقه ثروتمند و طبقه بالا مقرون به صرفه بودند.

در قرن هجدهم، در صبح روز تولد یک کودک، کودک یک کیک با شمع هایی به تعداد سن خود دریافت می کرد. در این کیک از یک شمع اضافی بنام “چراغ زندگی” نیز استفاده می شد و نشانگر امید به زندگی برای یک سال آینده بود. هیچ کس اجازه نداشت تا بعد از شام، کیک بخورد. خانواده ها شمع های نو را جایگزین شمع های سوخته می کردند و سرانجام، هنگامی که لحظه فرا می رسید، کودک آرزو کرده و به یک باره شمع ها را فوت می کرد.

از آنجا که مواد اولیه تهیه کیک بسیار گران بودند، این رسم تولد تا زمان انقلاب صنعتی محبوبیت پیدا نکرد. به مرور دستورهای پخت بیشتری تهیه و باعث ارزان تر شدن کیک شد و نانوایی ها فروش کیک های از قبل پخته شده را آغاز کردند.

بخوانید: چرا اروپایی های قرن هفدهم و هجدهم علاقه ای به حمام کردن نداشتند؟

منابع

rd

proflowers

حلیا عشوری

حلیا عشوری یکی از نویسندگان بخش حقایق و رخدادهای تاریخی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *