// //
حقایق

روش های عجیب شرکت های حمل و نقل ریلی ژاپن برای کنترل مسافران و کارآمدی بیشتر

ژاپن دارای یکی از شلوغ ترین و در عین حال کارآمدترین سیستم های راه آهن دنیا است. ممکن است برای شما نیز تعجب برانگیز باشد که چگونه یکی از شلوغ ترین راه آهن ها با آن جمعیت بالای مسافران می تواند کارآمد باشد. این کارآمدی به روش هایی به دست می آید که ممکن است اصلا انتظارش را نداشته باشید. شرکت ها روش های مختلف و متنوعی را برای انتقال روان مسافران خود در نظر می گیرند. بیایید برخی از این روش های عجیب ولی کارآمد را با هم بررسی کنیم.

۱۰- شرکت های حمل و نقل ریلی، اقوام افرادی را که با قطار خودکشی می کنند را جریمه نقدی می کند

ین
جریمه نقدی

هر ساله ده ها هزار ژاپنی خودکشی می کنند. تعداد قابل توجهی از این افراد خود را با پریدن در جلوی قطار می کشند. این نوع خودکشی معمولا سبب تاخیر قطار می شود. به همین خاطر این شرکت ها خسارت ناشی از تاخیر قطار را از اقوام فرد کشته شده میگیرند.

شرکت ها قوانین مربوط به اینگونه حوادث را به دلایل واضحی اعلام نمی کنند ولی آن چه کاملا روشن است، این است که تاخیر بیشتر به معنای جریمه بالاتر است. در سال ۲۰۱۰ میزان متوسط جریمه، ۱۰ میلیون ین بود. جالب است بدانید خودکشی با قطار به گونه ای با اجاره خانه ارتباط دارد. خانه های نزدیک به ریل قطارهایی که خودکشی در آن صورت گرفته، ارزان تر هستند.

خودکشی افراد در املاک این صاحبخانه ها، مشکلات آن ها را بیشتر می کند و به همین خاطر صاحب خانه ها همیشه سعی می کنند تا این اتفاقات را از مشتریان خود مخفی نگاه دارند چرا که قوانین آنان را ملزم ساخته تا در مورد خودکشی ها به مشتریان توضیح دهند. از اینرو بسیاری از صاحبخانه ها نیز اقوام فرد کشته شده را جریمه می کنند.

۹- گواهی تاخیر

گواهی-تاخیر
گواهی تاخیر

با وجود این که ژاپن دارای یکی از بزرگ ترین سیستم های راه آهن در دنیا است، قطارهای ژاپنی بسیار وقت شناس هستند. این شرکت ها آنقدر وقت شناس هستند که در صورت تاخیری حتی بسیار ناچیز،عذرخواهی کرده و گواهی تاخیر به مسافران می دهد

این گواهی های تاخیر بسیار ضروری هستند زیرا کارمندان و معلمان به هیچ وجه تحمل تاخیر را ندارند. کارکنان و دانش آموزان می توانند از این گواهی برای توجیه دلیل تاخیرشان به مدیران خود بدهند.

۸- کارکنان راه آهن همیشه به جایی اشاره می کنند و با خود حرف می زنند

رانندگان قطار، راهنماها و کارگران ایستگاه، معمولا زمانی که یک قطار به ایستگاه می رسد و یا آن جا را ترک می کند به جایی اشاره می کنند و تماس می گیرند. این رفتار عجیب به نظر می رسد زیرا آنها با شخص خاصی صحبت نمی کنند. این روش اشاره و تماس نام دارد و یک تاکتیک برای جلوگیری از اشتباهات و تصادفات است.

ایده کار این است که با اشاره کردن و تماس گرفتن کارکنان ایستگاه هوشیاری خود را نشان می دهند. برای مثال رانندگان در زمان چک نمودن سرعت قطار علامت می دهند و با صدای بلند سرعت را اعلام می کنند. بنابراین شنیدن صدای راننده که با صدای بلند سرعت قطار را اعلام می کند امری عادی است.

کارگران ایستگاه که افراد جامانده از قطار و یا افرادی که سوار قطار می شنود را چک می کنند نیز به مسیر اشاره می کرده و فریاد می کشند ” همه چیز رو به راه است”. آن ها در هنگام بسته شدن در قطار نیز این کار را تکرار می کنند.

این شیوه از قرن بیستم تا به امروز ادامه دارد. یک مطالعه کاهش ۸۵ درصدی خطاها تنها با به کار گیری این شیوه را نشان می دهد. این شیوه آن چنان کارآمد است که اکنون در مکان های دیگر مانند نیویورک استفاده می شود.

۷- قطارهایی که مانند سگ پارس می کنند

قطار-2
قطار

در ژاپن، آهوها معمولا کنار ریل قطار می آیند تا آب جمع شده لا به لای آهن ریل قطار را بنوشند. آهوها آنچنان مشغول به این کار میشوند که دیگر متوجه نزدیک شدن قطار به آن ها نمی شوند. برای کاهش برخوردها، شرکت های حمل ونقل ریلی از یک تاکتیک عجیب استفاده می کنند.

ابتدا این شرکت ها، ریل های مکان هایی که آهوها معمولا در آن جا جمع می شدند را به مدفوع شیر آغشته می کردند. این شیوه ناکارآمد بود زیرا باران آن ها را می شست و از بین می برد. نقشه دوم استفاده از امواج مافوق صوت بود. اما موسسه صنعتی تحقیات راه آهن راه کار بهتری داشت.

۶- استخدام هل دهنده برای بردن مسافران به داخل قطار

آن ها یک اسپیکر بر روی قطار نصب کردند که صدای سگ و آهو پخش می کرد و با نزدیک شدن قطار به آهوها آن ها را از حضور خود با خبر می سازد. این موسسه تصمیم دارد تا اسپیکرهای دائمی را در نقاطی که آهوها در آن تجمع می کنند، نصب کند.

قطارهای ژاپن صبح ها و بعدظهرها بسیار شوغ است و میلیون ها نفر در یک بازه زمانی کوتاه از این سیستم استفاده می کنند. برای قرار دادن بیشترین تعداد ممکن از مسافر درون قطار، این شرکت ها افرادی را استخدام می کنند تا مردم را به داخل قطار هل دهند.

هل دهنده ها همچنین زمانیکه یک واگن کاملا پر شده باشد جلوی ورود افراد دیگر را می گیرند. این شغل از آن چیزی که به نظر می رسد مشکل تر است. این افراد به مدت شش ماه آموزش می بینند. هل دهنده ها باید ابتدا به مسافران اطلاع دهند و سپس آن ها را به آرامی هل دهند.

۵- عذرخواهی برای زود ترک کردن ایستگاه

قبلا نیز گفتیم که قطارهای ژاپن اجازه تاخیر ندارند. اما مثل این که آن ها مجاز نیستند که حتی کمی زودتر نیز ایستگاه را ترک کنند. در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ یک شرکت به خاطر تنها ۲۰ ثانیه زودتر ترک کردن ایستگاه از مسافران عذرخواهی کرد.

این قطار قرار بود در ساعت ۹:۴۴:۴۰ صبح حرکت کند اما بدلیل اشتباه یکی از کارکنان، ایستگاه را ۹:۴۴:۲۰ صبح ترک کرده بود.

۴- پخش موسیقی در هنگام ترک ایستگاه

صدای قطارهای ژاپن نیز مانند جاهای دیگر نیست. آنها به جای صدای معمول ماشین، موسیقی پخش می کنند. این موسیقی ها hassha merodi نام دارند. این آهنگ ها می توانند آهنگ های فیلم های معروف، انیمیشن و یا آهنگ یک تبلیغ قدیمی باشند.

این آهنگ ها می توانند به طور اختصاصی برای این شرکت ها نیز نوشته شوند. مینورا موکایا یکی آهنگ سازان معروف است که برای بیش از ۱۰۰ ایستگاه قطار آهنگ نوشته است.

شرکت های حمل و نقل ریلی از این روش برای اعلام حرکت قطار استفاده می کنند. با پخش موسیقی مسافران می دانند که باید هر چه سریع تر خود را به قطار برسانند.

۳- واگن های قسمت زنان

قطار-بخش-زنان
واگن های قسمت زنان

به خاطر شلوغی واگن ها، بعضی از قطارها، بخشی از واگن قطار را به زنان اختصاص می دهند تا راحت تر مسافرت کنند. البته گاهی اوقات پسران جوان و یا افراد پیر و یا معلول می توانند وارد این قسمت شوند..

۲- خوابیدن در قطار

خوابیدن
خوابیدن در قطار

در زمان حضور خود در ژاپن احتمالا به این صحنه بر خواهید خورد که شخصی در کنار شما در فضای عمومی خوابیده است. در واقع ژاپنی ها در هر جا که بتوانند می خوابند. از نیمکت پارک گرفته تا در جلسات! آن ها حتی نامی برای این رفتار دارند: inemuri (به معنی خوابیدن در زمان حاضر). خوابیدن در فضای عمومی آن قدر در ژاپن امری عادی است که بیدار کردن شخص امری بی ادبانه محسوب می شود.

خوابیدن در طول روز به دلیل کار سخت و طولانی مدت می باشد و ژاپنی ها در طول شب به اندازه کافی نمی خوابند. آن ها با خوابیدن سر کار این کمبود را جبران می کنند. کارگرانی که سر کار می خوابند از نظر سایر افراد وظیفه شناس تر شناخته می شوند.

۱- استفاده از نور آبی برای دلسرد کردن افرادی که قصد خودکشی دارند

لامپ-آبی-ایستگاه-قطار
استفاده از نور آبی در ایستگاه قطار

قبلا گفتیم که ژاپنی ها از قطار برای کشتن خود استفاده می کنند. امروزه شرکت ها برای جلوگیری از این گونه خودکشی ها لامپ هایی با نور آبی را در ایستگاه ها نصب می کنند. اولین بار نصب لامپ آبی در سال ۲۰۰۰، زمانی که میزان خودکشی ها به بالاترین رکورد خود رسید، استفاده شد.

از این رنگ به خاطر دادن حس آرامش به افراد استفاده شده است. به نظر می رسد این روش کار می کند. در سال ۲۰۱۳ نتایج نشان داد که پس از نصب این لامپ ها خودکشی به میران ۸۵ درصد کاهش یافته است.

اما این مسئله جای بحث دارد چرا که لامپ ها در طول روز بی تاثیر هستند و به سختی می توان نور لامپ را در طول روز دید. 

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر نام و لینک مطلب سایت پیتونیک ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

مراجع

مرجع شماره ۱

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *