// //
حقایق

لی چون جائه، زودیاک کره ای و قتل های سریالی هواسئونگ

لی چون‌ جائه، معروف به زودیاک کره ای و قاتل سریالی هواسئونگ، یک قاتل سریالی اهل کره جنوبی است که در سال ۱۹۹۴ به جرم قتل خواهرزن خود محکوم شد. او در سال ۲۰۱۹، به پانزده قتل دیگر، از جمله ده مورد قتل های سریالی در محله هواسئونگ بین سال ۱۹۸۶ و ۱۹۹۱ و همچنین تجاوز به بیش از ۳۰ زن، اعتراف کرد.

دوران کودکی زودیاک کره ای

به نظر می رسد تقریبا هیچ اطلاعاتی درمورد دوران کودکی لی چون‌ جائه وجود ندارد. تنها اطلاعات موجود درمورد دوران کودکی لی چون جائه این است که او در تاریخ ۳۱  ژانویه سال ۱۹۶۳ در محله هواسئونگ، گیونگی به دنیا آمد.

قتل های زودیاک کره ای، دستگیری و حبس لی چون جائه

لی-چون-جائه

در یک زمان نامشخص، لی چون جائه تصمیم به قتل زنان و دختران گرفت. از یازده قتل تایید شده او، بدنام ترین آن ها، قتل های سریالی هواسئونگ بود که در آن ده زن (از سنین ۱۴ تا ۷۱ سالگی) مورد ضرب و شتم و تجاوز قرار گرفتند و سپس با لباس های خود خفه شدند. این پرونده به دلیل مشابه بودن روش قتل قربانیان به ویژه در کره جنوبی مورد توجه قرار گرفت. بیش از ۲۱ هزار نفر مظنون اصلی این پرونده بودند.

در ۲۶ سپتامبر ۱۹۸۹، لی چون جائه با یک اسلحه و دستکش به دست، وارد خانه ای در گوانجو، سوون شد. پس از مطلع شدن صاحبخانه، وی دستگیر شد. لی چون جائه در فوریه ۱۹۹۰ به جرم سرقت و خشونت به یک سال و شش ماه زندان محکوم شد.

لی پس از اولین دادگاه درخواست تجدیدنظر کرد و ادعا کرد که توسط یک جوان ناشناس مورد حمله قرار گرفته و در حالی که تعقیب می شد، وارد خانه مقتول شده است. دادگاه دوم، حکم لی چون جائه را به دو سال آزادی مشروط تغییر داد. او در ماه آوریل همان سال آزاد شد.

در دسامبر سال ۱۹۹۳، همسر لی چون جائه او را ترک کرد. لی، در ۱۳ ژانویه ۱۹۹۴، خواهرزن خود را دعوت كرد و اقدام به تخدیر، تجاوز و قتل وی کرد. برای کاهش هرگونه سوء ظن در قاتل بودن، او جسد را پنهان كرد و به سراغ پدر زنش رفت و در جستجوی دختر گمشد شان به آن ها كمک كرد. لی و پدر زنش به پلیس گزارش دادند كه او احتمالا ربوده شده است.

نوشته مرتبط: تد باندی: داستان زندگی یکی از بدنام ترین قاتلان زنجیره ای و ساخت فیلم از روی آن (۲۰۱۹)

جسد آن زن دو روز بعد در یک گاراژ پوشیده از برف، در یک فروشگاه سخت افزاری پیدا شد که در پلاستیک های آبی پوشیده شده بود. بر روی سر او یک کیسه پلاستیکی و شلوار جین قرار گرفته بود، دستانش را با لباس های پاره شده گره زده بود و بقیه قسمت های او را با موارد مختلفی مانند جوراب ساق بلند و بندهای کیف پوشانده بود.

زودیاک-کره-ای

لی در تاریخ ۱۸ ژانویه دستگیر شد، و به دلیل سوالی که پرسیده بود، مورد سوء ظن قرار گرفت. سوال او این بود: “برای جرم تجاوز و قتل، چند سال باید در زندان به سر برد؟” وی هرگونه دخالت در مرگ خواهرزن خود را انكار كرد و دادگاه با این ادعا که او به پلیس دروغ گفته است، اعتراف وی را باطل كرد. اما او در ماه مه به اعدام محکوم شد.

در ماه سپتامبر محکومیت وی تایید شد. در سال ۱۹۹۵، دیوان عالی کشور پرونده را مورد بررسی قرار داد و حكم وی را به حبس ابد با احتمال عفو مشروط پس از ۲۰ سال كاهش داد.

در تاریخ ۱۸ سپتامبر سال ۲۰۱۹ اعلام شد که لی به عنوان مظنون در قتل های سریالی هواسئونگ شناخته شده است. DNA بدست آمده از لباس یکی از قربانیان با او مطابقت داشت و شواهد بعدی او را به چهار مورد از ده قتل پیوند داد. وی در ابتدا مسئولیت این قتل ها را رد کرد، اما در ۲ اکتبر، به گفته مقامات، لی چون جائه سرانجام به قتل پانزده قربانی، از جمله ده پرونده که در آن زمان حل نشده بود، اعتراف کرد.

سه مورد از پنج قتل دیگری که خودش به آن ها اعتراف کرد، در هواسئونگ و دو مورد دیگر در چونگجو صورت گرفت. علاوه بر این، لی به بیش از ۳۰ مورد تجاوز و اقدام به تجاوز اعتراف کرد. در تاریخ ۱۵ نوامبر، مقامات اعلام كردند كه لی چون جائه مسئول قتل ها در هاواسئونگ است.

لی چون جائه، زودیاک کره ای

از آنجا که تقریبا هیچ شاهدی وجود نداشت، عموما اعتقاد بر این است که لی چون جائه از لباس های مشکی کلاه دار با جنس های مختلف (بسته به ماه) و یا کلاه بیس بال سیاه و شاید یک ماسک اسکی برای پنهان کردن صورت خود استفاده می کرده است. الگوی معمول حمله او، هدف قرار دادن زنان و دختران كره جنوبی، ضربه به آن ها در هنگام راه رفتن به تنهایی در مناطق منزوی، و سپس تجاوز و قتل آن ها از طریق خفه کردن با بند بود.

این قاتل احتمالا در گذشته وضعیت مالی ضعیفی داشته و مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. او برای تخلیه خشم خود وقت زیادی را برای شکنجه حیوانات کوچک صرف می کرد. اگر از نظر مقامات کره جنوبی مشکلات لی به اندازه کافی شدید تشخیص داده می شد، او باید تا ۲۱ سالگی در یک مرکز روانی نگهداری می شد. لی احتمالا هنگامی که مرتکب این جرایم شد در اواخر دهه ۲۰ تا اوایل دهه ۳۰ سالگی خود بوده است.

بیرحمانه بودن اقدامات لی چون جائه نشان می دهد كه قاتل یک بیمار روانی بوده است. او صفات یک قاتل سریالی و یک قاتل شیطان صفت را نشان می دهد. لی به احتمال زیاد از چاقو، اسلحه یا چوب بیس بال برای تهدید قربانیان خود استفاده می کرد. او احتمالا برای جلوگیری از دستگیر شدن، دست از ادامه قتل ها کشیده است. قربانیان او همیشه حداقل یک تیکه لباس قرمز داشتند.

لی-چون-جائه-زودیاک-کره-ای

قاتل یک خودشیفته و عاشق جلب توجه بود و با تمسخر پلیس سعی در معرفی خود داشت. او با این کار به اولین قاتل سریالی در کره جنوبی تبدیل شد که تمام قتل ها را به یک شیوه خاص و قابل شناسایی انجام می داد.

دلیل شهرت لی چون جائه به زودیاک کره ای، شباهت وی به یکی از قاتلان سریالی در آمریکا به نام زودیاک بود. این قاتل، از نام زودیاک برای ارسال نامه های طعنه آمیز به مطبوعات خلیج سانفرانسیسکو استفاده می کرد.

او در نامه های ارسالی خود از رمزنگاری هایی استفاده می کرد که از بین چهار مورد، تنها یکی از آن نامه ها بطور قطع رمزگشایی شد. زودیاک ادعا کرد ۳۷ قربانی را کشته است، اما روزنامه ها فقط ۷ مورد را تایید کردند. پرونده زودیاک قاتل هنوز باز است.

نوشت مرتبط:

راز حل نشده زودیاک قاتل، پنجاه سال بعد از قتل های زنجیره ای

۹ نفر از بدنام ترین قاتلان سریالی که جهان تا به حال به خود دیده

منبع

criminalminds

حلیا عشوری

حلیا عشوری یکی از نویسندگان بخش حقایق و رخدادهای تاریخی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *