// //
سلامت

رفلاکس اسید معده – 9 درمان خانگی رفلاکس معده

اگر صدایتان کمی گرفته و گلو درد دارید، ممکن است به سرماخوردگی یا آنفولانزا مشکوک باشید. اما اگر برای مدتی این علائم را داشتید، این گرفتگی و گلو درد ممکن است ناشی از یک بیماری ویروسی نباشد. در این شرایط، ممکن است عامل گرفتگی صدا و گلودرد، رفلاکس معده باشد که یک دریچه، به نام اسفنکتر تحتانی مری را تحت تاثیر قرار داده است. ماهیچه اسفنکتر تحتانی مری، گذرگاه بین مری و معده را کنترل می کند و وقتی به طور کامل بسته نشود، اسید معده و غذا به مری برمی گردند. اصطلاح پزشکی این فرآیند رفلاکس معده به مری نام دارد. جریان معکوس اسید را رفلاکس اسید می نامند. در ادامه به ۹ درمان خانگی رفلاکس معده اشاره خواهیم داشت.

بخوانید: چه تفاوتی بین علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا وجود دارد؟

رفلاکس اسید می تواند باعث گلودرد و گرفتگی صدا شود و ممکن است طعم بدی در دهان ایجاد کند. هنگامی که رفلاکس اسید علائم مزمن ایجاد می کند، به عنوان اختلال ریفلاکس معده به مری یا GERD شناخته می شود. شایع ترین علامت GERD سوزش سر دل، (درد در قسمت بالای شکم و قفسه سینه) است.

سه بیماری از جمله پاکسازی ضعیف غذا یا اسید از مری، اسید زیاد در معده و تاخیر در تخلیه معده، می نواند منجر به رفلاکس اسید شود. برای داشتن معده سالم، باید کنترل سلامت دستگاه گوارش خود را به دست بگیرید.

بخوانید: گلودرد ناشی از ماسک زدن – آیا ماسک زدن می تواند موجب گلودرد شود؟

درمان خانگی رفلاکس معده

اگر دوره‌های مکرر سوزش سر دل یا سایر علائم رفلاکس اسید معده را تجربه کرده‌اید، می توانید برای درمان خانگی رفلاکس معده، راهکارهای زیر را امتحان کنید:

کم و آهسته غذا بخورید

هنگامی که معده بسیار پر است، رفلاکس بیشتری از معده به مری اتفاق میفتد. بهتر است به جای سه وعده غذایی بزرگ در روز، وعده های غذایی کوچکتر داشته باشید و کم کم غذا بخورید.

بخوانید: سندرم روده تحریک پذیر – در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر چه باید کرد؟

از مصرف برخی غذاها خودداری کنید

برخی پزشکان به بیمارانی که به رفلاکس معده مبتلا هستند، توصیه می کنند قبل از درمان دارویی یک سری غذاها را از رژیم غذایی خود حذف کنند. برخی مواد غذایی هستند که بیشتر از سایرین باعث ایجاد رفلاکس می شوند، از جمله نعنا، ​​غذاهای چرب، غذاهای تند، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، قهوه، چای، شکلات و الکل. اگر هر یک از این غذاها را به طور منظم می خورید، بهتر است سعی کنید آن ها را حذف کرده تا ببینید آیا انجام این کار رفلاکس شما را کنترل می کند یا خیر، و سپس آن ها را یکی یکی دوباره به رژیم غذایی خود اضافه و بطور کنترل شده مصرف کنید.

از نوشیدنی های گازدار اجتناب کنید

نوشیدنی های گازدار باعث آروغ زدن می شوند که اسید را به مری می فرستد. به جای نوشیدنی های گازدار، آب بنوشید.

بعد از غذا دراز نکشید

هنگامی که ایستاده یا حتی نشسته اید، جاذبه به تنهایی به حفظ اسید در معده (جایی که به آن تعلق دارد) کمک می کند. ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا خوردن را تمام کنید. به این معنی که بعد از ناهار چرت نزنید و شام دیرهنگام یا میان‌وعده نیمه‌شب را حذف کنید.

از حرکات شدید خودداری کنید

تا چند ساعت بعد از غذا از ورزش شدید خودداری کنید. قدم زدن بعد از شام خوب است، اما یک تمرین شدیدتر، به خصوص اگر شامل خم شدن باشد، می تواند اسید را وارد مری کند.

موقع خواب سرتان را بالاتر قرار دهید

در حالت ایده آل، سر باید ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر بالاتر از پاهایتان باشد. این کار ساده می تواند درمان خانگی رفلاکس معده باشد.

در صورت نیاز وزن کم کنید

افزایش وزن، ساختار عضلانی که اسفنکتر تحتانی مری را پشتیبانی می کند، گسترش می دهد و موجب کاهش فشاری که اسفنکتر را بسته نگه می دارد، می شود. این امر منجر به رفلاکس و سوزش سر دل می شود.

اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید

نیکوتین ممکن است اسفنکتر تحتانی مری را شل کند.

داروهای خود را بررسی کنید

برخی از داروها از جمله استروژن پس از یائسگی، داروهای ضد افسردگی و مسکن‌های ضد التهابی می‌توانند اسفنکتر را شل کنند، و برخی دیگر از داروها به‌ویژه بیس فسفونات‌ها مانند آلندرونات (فوسامکس)، ایباندرونات (بونیوا)، یا ریزدرونات (آکتونل) که برای افزایش تراکم استخوان مصرف می‌شوند، می تواند مری را تحریک کند.

اگر این روش های درمان خانگی رفلاکس معده مؤثر نبودند یا اگر درد شدید یا مشکل در بلع دارید، برای رد سایر علل به پزشک مراجعه کنید. همچنین ممکن است به دنبال تغییر سبک زندگی، برای کنترل رفلاکس به دارو نیاز داشته باشید.

بخوانید: نوشیدن قهوه و مشکلات گوارشی – چه کسانی باید مصرف قهوه را کاهش دهند؟

منبع: health.harvard

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *