// //
سلامت

آیا داروهای فشار خون بالا خطر ابتلا به کووید-19 را افزایش می دهند؟

آیا داروهای فشار خون که به مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) و مسدود کننده های گیرنده نوع آنژیوتانسینII  (ARB) شناخته می شوند، خطر ابتلا به کووید-۱۹ یا همان بیماری ویروس کرونای جدید را افزایش می دهند؟

این داروها بسیار پرطرفدار هستند، و افراد آن ها را نه تنها برای درمان فشار خون بالا بلکه برای سکته قلبی، نارسایی قلبی و دیابت (که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد) مصرف می کنند. انواع مختلفی از مهارکننده های ACE وجود دارند و شامل داروهایی مانند رامی پریل(Altace) ، انالاپریل (Vasotec) و کاپتوپریل (Capoten) می باشند. انواع مختلف مسدود کننده های ARB نیز وجود دارند و شامل داروهایی مانند لوزارتان (Cozaar) و المزارتان (Benicar) می باشند.

در حال حاضر، توصیه پزشکان برای افرادی که هر دو نوع از این داروهای فشار خون بالا را مصرف می کنند، ادامه مصرف آن ها است. اسکار سینگولانی، پزشک و مدیر برنامه فشار خون بالا و استادیار پزشکی در مرکز پزشکی جانز هاپکینز در بالتیمور می گوید: “اگر به هر دلیلی یکی از این داروها را با تجویز پزشک مصرف می کنید، باید آن را ادامه دهید.”

منشا اختلاف نظر در مورد مصرف یا عدم مصرف داروهای فشار خون بالا

بحث در مورد مصرف داروهای فشار خون، از ماه مارچ ۲۰۲۰ و در پاسخ به مجله Lancet آغاز شد. در این مجله ادعا می شود افرادی که داروهای مهار کننده های ACE و ARB مصرف می کنند، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ باشند و در صورت ابتلا به این عفونت، بیماری شدید یا حتی مرگبار خواهد بود.

دکتر سینگولانی می گوید: “بسیاری از نگرانی ها به دلیل انتشار نوشته ای در مجله Lancet و همچنین داده های نظری ای است که نشان می دهد میزان آنزیم ACE2، که ویروس کرونا از آن برای نفوذ و آلوده کردن سلول های انسانی استفاده می کند، در افرادی که داروهای فشار خون بالا مصرف می کنند، بیشتر است.”

او در ادامه اضافه می کند: “هیچ داده ی آزمایشگاهی یا بالینی وجود ندارد که نشان دهد مصرف مهار کننده های ACE ، ARB ها یا سایر داروهای با عملکرد مشابه، در برابر کووید-۱۹ اثرات منفی یا مثبت داشته باشد.”

مصرف داروهای فشار خون بالا را متوقف نکنید

در تاریخ ۱۷ مارس، در بیانیه مشترک، کالج قلب و عروق آمریکا (ACC)، انجمن قلب آمریکا (AHA) و انجمن نارسایی قلبی آمریکا از بیمارانی که از این داروها استفاده می کنند، خواستند که رژیم و پرهیز غذایی خود را تغییر ندهند، مگر اینکه این تغییرات به دستور پزشک انجام شود. اگر کووید-۱۹ در فردی با بیماری قلبی و عروقی تشخیص داده شود، پزشکان باید بر اساس فاکتورهای فردی بیمار، تصمیم به قطع یا ادامه مصرف داروها بگیرند.

اگر این بیماری پاندمی، ماه ها یا بیشتر طول بکشد (که احتمال آن زیاد به نظر می رسد) و بیماران مصرف ضروری داروهای خود را قطع کنند، بسیاری از مردم از نارسایی قلبی یا سکته مغزی رنج خواهند برند.

فشار خون بالا موجب افزایش خطر ابتلا به کووید-۱۹ می شود

در حال حاضر چه افرادی که از داروهای فشار خون بالا (مهارکننده های ACE یا ARB) استفاده می کنند چه افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای از جمله دیابت، فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر قلب، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوع شدید بیماری و یا مرگ ناشی از آن هستند. گذشته از این، بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی پیش از این مستعد عفونت های تنفسی هستند.

در گزارشی که در مرکز کنترل بیماری های چین (CDC) به صورت هفتگی منتشر می شود، مشخص شد که بالاترین میزان مرگ و میر، در بین سنین ۸۰ سال و بالاتر (۱۴.۸٪) می باشد. بالاترین میزان مرگ و میر بعد از آن، در بین مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی (۵/۱۰٪) و پس از آن دیابت (۷/۷٪)، بیماری تنفسی مزمن (۶/۶٪)، فشار خون بالا (۶٪) و سرطان (۶/۵٪) مشاهده شده است.

این بیماران حتی در صورت عدم وجود بیماری پاندمی، در معرض خطر مرگ و میر بالاتری قرار دارند. دکتر سینگولانی می گوید: “هر چه در فرد عوامل خطر بیشتری وجود داشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که فرد نسبت به بیماری واکنش شدیدتری نشان دارد.”

چگونه می توانید از خود در برابر کووید-۱۹ محافظت کنید

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) می گوید بهترین راه محافظت در برابر ابتلا به عفونت کووید-۱۹، به ویژه برای افراد در معرض خطر، محدود کردن تماس با دیگران است، چه علائم بیماری را داشته باشند چه بدون علائم باشند. به این دلیل که شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ویروس حتی در صورت عدم وجود علائم مانند سرفه، تب یا تنگی نفس ممکن است گسترش یابد. مرتبا دستان خود را با آب و صابون بشویید و یا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.

منبع

thehealthy

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *