// //
سلامت

مواد غذایی تب بر که هنگام تب باید بخورید

تب، بخشی از بیمار بودن است. دمای طبیعی بدن در اکثر افراد ۳۷ درجه سانتیگراد می باشد، به استثنا کودکان. از نظر پزشکی تا زمانی که درجه حرارت بدن به ۳۸ درجه سانتیگراد نرسد، این دما تب تلقی نمی شود.

هنگامی که ویروس یا باکتری وارد بدن می شود، بدن با بالا بردن دما، با آن ها مبارزه می کند. ویروس ها و باکتری ها به دما حساس هستند و سیستم ایمنی بدن در دماهای بالاتر کارآمدتر عمل می کند.

اجازه دهید سیستم ایمنی بدن وظیفه خود را انجام دهد. اگر تب به ۴۰ درجه سانتیگراد رسید، یا کودک زیر سه ماه تب ۴۰ درجه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید.

درمان تب

پزشکان توصیه می کنند در هنگام تب، مایعات زیاد مصرف کنید. تمرکز خود را روی نوشیدن مایعات باکیفیت، خوردن میوه های آب دار و سوپ رقیق قرار دهید. از خوردن غذا و نوشیدنی های قندی خودداری کنید زیرا مصرف قند در حین تب برای بدن شما بسیار مضر بوده و ممکن است مانع از عملکرد درست سیستم ایمنی بدن شود.

در ادامه چند مورد از مواد غذایی تب بر را معرفی می کنیم.

چای داغ

چای-داغ

چای داغ خواص بسیاری برای سلامتی دارد. بخارِ چای داغ به دلیل گرم بودن، مانند یک ماده ضد احتقان عمل می کند. چای سرشار از پلی فنول است. پلی فنول به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب عمل می کند.

ترکیبات پلی فنولیک دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچ هستند. چای همچنین در آبرسانی به بدن کمک می کند. سعی کنید مقداری عسل به آن اضافه کنید زیرا عسل دارای اثرات ضد باکتریایی قدرتمندی است و می تواند گلو درد را تسکین دهد.

نوشته مرتبط: راه های تشخیص انواع گلو درد – پیشگیری، درمان و پاسخ به سوالات متداول مرتبط با آن

آنتی اکسیدان ها

انگور

آنتی اکسیدان ها در حفظ سلامتی بدن نقش مهمی دارند. خود را بر روی خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان متمرکز کنید زیرا آنتی اکسیدان ها به رفع تب و در بهبودی شما کمک می کند. به طور معمول میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. علاوه بر آن آب موجود در میوه و سبزیجات، آب بدن را حفظ می کند.

میوه های سرشار از آنتی اکسیدان شامل انگور، زغال اخته، تمشک، طالبی و سیب زمینی شیرین هستند. جویدن این غذاها آسان است و گلو درد را تشدید نمی کند.

خوردن میوه تازه همیشه بهتر از نوشیدن آب میوه هاییست که سرشار از قند و مواد مغذی کم هستند.

مصرف ویتامین C

پرتغال

ویتامین C یک ماده مرسوم برای مبارزه در برابر عفونت هاست. انسان ها تنها پستاندارانی هستند که قادر به تولید و سنتز (ترکیب یا تجزیه ی مواد برای تولید ماده یا مواد جدید) ویتامین C نیستند، بنابراین نیازمند مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C هستیم.

نوشته مرتبط: ویتامین C از سرماخوردگی جلوگیری نمی کند. پس چرا از آن استفاده می کنیم؟

از مواد غذایی سرشار از ویتامین C می توان به پرتقال، هندوانه، توت فرنگی، آناناس، کیوی و طالبی اشاره کرد. آناناس برای سرکوب سرفه مفید است و همچنین از مواد غذایی تب بر محسوب می شود. بنابراین می توانید با مصرف آناناس به تسکین تب و سرفه، کمک کنید. مرکبات حاوی ترکیبات فلاونوئید هستند که التهاب را کاهش داده و عملکرد سلول های ایمنی را تقویت می کنند.

به جای میوه های کنسروی یا آب میوه، خود میوه تازه را میل کنید. میوه تازه قندهای مضر کمتر و مواد مغذی سالم تری دارند.

سبزیجات سالم بخورید

سبزیجات نیز جزء مواد غذایی تب بر هستند. سبزیجات حاوی مواد مغذی مهمی هستند که ضمن تامین مایعات مورد نیاز، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. سبزیجات آبدار مانند خیار، هویج، ذرت، کدو تنبل و کدو، گوجه فرنگی، اسفناج و فلفل را امتحان کنید.

مصرف سبزیجات رنگی، طیف وسیعی از ماده غذایی را برای مبارزه با تب در اختیار شما قرار می دهد. برای حفظ ارزش غذایی، آن ها را به صورت خام یا بخارپز بخورید. یک استثنا در مورد سیب زمینی آب پز، وجود دارد. سیب زمینی کالری زیادی دارد و به راحتی روی معده شما می نشیند. بدن شما برای مقابله با عفونت نیاز به کالری با کیفیت و خوب دارد.

غذاهای پروبیوتیک را انتخاب کنید

با استفاده از باکتری های خوب، با باکتری های بد مبارزه کنید. روده حاوی میلیون ها باکتری است که به شما در حفظ سلامتی کمک می کند. مصرف آنتی بیوتیک نه تنها موجب از بین رفتن باکتری های بد می شود بلکه باکتری های خوب را نیز از بین می برد. مطالعات نشان می دهد که خوردن غذای غنی از پروبیوتیک، و بطور کلی پروبیوتیک ها از مواد غذایی تب بر هستند که باعث کاهش تب در کودکان می شوند.

هنگام تب، یا هنگام مصرف آنتی بیوتیک، پروبیوتیک مصرف کنید. خوردن ماست روشی بسیار آسان برای دریافت پروبیوتیک است. ماست یونانی را امتحان کنید. ماست یونانی کالری و قند کمتری دارد اما سرشار از پروتئین است.

به رژیم غذایی خود پروتئین اضافه کنید

پروتئین

در هنگام  بیماری، بدن برای حمایت از سیستم ایمنی به پروتئین نیاز دارد. پروتئین های با کیفیت و خوب مانند تخم مرغ، مرغ و کینوآ را مصرف کنید. پروتئین گیاهی به اندازه پروتئین گوشت سالم است، بنابراین از مصرف آن ها غافل نشوید. اگر هنگام بیماری غذا خوردن دشوار است، سعی کنید پروتئین خود را از اسموتی ها دریافت کنید.

آب نارگیل را امتحان کنید

نارگیل

آب نارگیل فقط برای بعد تمرینات ورزشی مفید نیست. آب نارگیل می تواند به شما در هنگام گرمازدگی کمک کند و ممکن است نسبت به آب، در هنگام بیماری برای معده مطبوع تر باشد.

آب نارگیل حاوی گلوکز و الکترولیت مورد نیاز برای تامین آب بدن است و می تواند جایگزین مواد مغذی از دست رفته باشد. آب نارگیل، مانند چای حاوی تانن پلی فنول است. تانن ها آستر معده ملتهب را آرام می کنند و خاصیت ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچ دارند.

آب نارگیل همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است که به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.

آبگوشت

آبگوشت، یک سوپ رقیق و خوش طعم است که ممکن است حاوی قطعات سبزیجات یا گوشت نیز باشد. مصرف آبگوشت برای حفظ شادابی شما در حین بیماری مفید است.

آبگوشت منبع عالی از کالری، ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای حمایت از سیستم ایمنی بدن است.

برای مبارزه بیشتر با میکروب، به آبگوشت، سیر اضافه کنید. سیر دارای اثرات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی است. اگر می توانید غذای پر ادویه مصرف کنید، مقداری کپسایسین (ماده فعال موجود در فلفل های قرمز) را به غذا اضافه کنید.

سوپ مرغ

سوپ-مرغ

بهترین گزینه در بین مواد غذایی تب بر، برای مبارزه با تب و حمایت از سیستم ایمنی، سوپ مرغ است. سوپ مرغ حاوی تقریبا تمام مواد از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، کالری و پروتئین مورد نیاز بدن است.

اگر اسهال و یا استفراغ دارید، حتما سوپ مرغ میل کنید. سوپ مرغ حاوی اسید آمینه سیستئین است که مخاط را از هم جدا کرده و نوتروفیل ها (نوعی گلوبول سفید بیگانه‌خوار) را که ممکن است باعث سرفه یا کیپ شدن بینی شوند، مهار می کند. سوپ مرغ یک ضد ویروس، ضد التهاب و آنتی اکسیدان است.

نتیجه گیری

علیرغم احساسی که دارید، تب برای بدن مضر نیست. به بدن خود اجازه دهید با استفاده از تکنیک افزایش درجه حرارت، با عفونت مقابله کند.

اطمینان حاصل کنید که با مصرف مواد غذایی تب بر از جمله مایعات سالم مانند سوپ مرغ و چای، به بدن خود در بهبود بیماری کمک می کنید. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند میوه بخورید. برای حمایت از سیستم ایمنی بدن پروتئین مصرف کنید.

اگر تب بیشتر از ۴۰ درجه باشد، با پزشک خود تماس بگیرید. در این زمان سیستم ایمنی بدن شما نیاز به حمایت بیشتری از طریق دریافت دارو دارد. اگر دمای بدن نوزاد بیشتر از ۴۰ درجه بود، با پزشک خود تماس بگیرید. در غیر این صورت اجازه دهید بدن شما کار خود را انجام دهد.

منبع

foodeatsafe

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *