// //
سلامت

علائم ویروس کرونا در کودکان کدامند؟ ابتلای کودکان به ویروس کرونا تا چه میزان خطرناک است؟

کودکان در هر سنی می توانند به COVID-19 مبتلا شوند. اما اکثرا علائم ویروس کرونا در کودکان، به طور معمول مانند علائم این بیماری در بزرگسالان شدید نیست و برخی از آن ها ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند. در ادامه این مطلب نگاهی به علائم ویروس کرونا در کودکان و نوزادان خواهیم داشت. بهتر است این مطالب را با دقت مطالعه کنید زیرا کودکان به طور متفاوت تری به COVID-19 مبتلا می شوند.

ابتلای کودکان به ویروس کرونا تا چه میزان امکان دارد؟

با این که تمام کودکان قادرند به ویروس کرونا آلوده شوند، اما میزان این آلودگی به اندازه بزرگسالان نیست. در اکثر مواقع علائم ویروس کرونا در کودکان خفیف بوده و یا حتی علائمی ندارند.

براساس گفته های آکادمی اطفال آمریکا و انجمن بیمارستان های کودکان، تنها ۹% از کل موارد ابتلا به COVID-19 در ایالات متحده، مربوط به کودکان می باشد. میزان بستری شدن کودکان در بیمارستان بسیار کمتر از بزرگسالان است. با این حال، طبق تحقیقات انجام شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC)، در صورت بستری شدن کودکان در بیمارستان، باید مانند بزرگسالان بستری در بخش مراقبت های ویژه، تحت درمان قرار گیرند.

علاوه بر این، افراد در هر سنی با برخی بیماری های زمینه ای مانند چاقی، در معرض خطر ابتلا به نوع جدی تر بیماری COVID-19 قرار دارند. کودکان با بیماری مادرزادی قلبی، مشکلات ژنتیکی یا مشکلاتی که بر سیستم عصبی یا متابولیسم فرد تاثیر می گذارد، در صورت ابتلا به COVID-19، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

چرا علائم ویروس کرونا در کودکان نسبت به بزرگسالان متفاوت است؟

پاسخ این سوال هنوز مشخص نیست. برخی از متخصصان معتقدند که کودکان ممکن است کمتر تحت تاثیر COVID-19 قرار بگیرند، زیرا انواع ویروس های خانواده کرونا، هم اکنون وجود داشته، در جامعه پخش و موجب بیماری هایی مانند سرماخوردگی می شوند. از آنجا که کودکان غالبا دچار سرماخوردگی می شوند، ممکن است سیستم ایمنی بدن آن ها برای محافظت در برابر COVID-19 کارآمد تر عمل کند. همچنین ممکن است سیستم ایمنی بدن کودکان، نسبت به سیستم ایمنی بدن بزرگسالان، به روش متفاوتی با ویروس ارتباط برقرار کند. به نظر می رسد در برخی از بزرگسالان سیستم ایمنی بدن آن ها بیش از حد به ویروس واکنش نشان داده و باعث آسیب بیشتر به بدن آن ها می شود. این اتفاق ممکن است در کودکان کمتر باشد.

چگونه نوزادان تحت تاثیر COVID-19 قرار می گیرند؟

اگرچه ابتلای نوزادان به ویروس کرونا نادر است، اما به نظر می رسد کودکان زیر ۲ سال نسبت به کودکان بزرگتر، بیشتر در معرض خطر نوع شدید COVID-19 هستند. این امر احتمالا به دلیل سیستم ایمنی نابالغ و مجاری تنفسی کوچکتر در نوزادان است که موجب می شود بیشتر دچار مشکلات تنفسی با عفونت ویروس تنفسی شوند.

نوزادان تازه متولد شده می توانند هنگام زایمان یا قرار گرفتن در معرض مادر و یا پرستاران آلوده، به ویروس عامل COVID-19 مبتلا شوند. اگر به COVID-19 مبتلا بوده یا به دلیل داشتن علائم، منتظر نتیجه آزمایش هستید، توصیه می شود هنگام بستری شدن در بیمارستان پس از زایمان، از ماسک صورت استفاده کنید و هنگام مراقبت از نوزاد خود دستان خود را بشویید. نگه داشتن تخت نوزاد تازه متولد شده در کنار تخت خود در حالی که در بیمارستان هستید مشکلی نیست، اما توصیه می شود که در صورت امکان، فاصله معقولی از کودک خود داشته باشید.

با انجام این کارها، خطر ابتلای نوزاد تازه متولد شده به ویروس COVID-19 کمتر است. تحقیقات نشان می دهند که فقط حدود ۲٪ تا ۵٪ از نوزادان متولد شده از زنان مبتلا به COVID-19 به ویروس آلوده می شوند. با این حال، اگر به نوع شدید COVID-19 مبتلا هستید، ممکن است لازم باشد به طور موقت از نوزاد خود جدا شوید.

نوزادانی که به COVID-19 مبتلا هستند یا به دلیل عدم دسترسی به تست نمی توانند آزمایش دهند، بسته به شرایط، ممکن است از بیمارستان مرخص شوند. توصیه می شود افرادی که از نوزاد مراقبت می کنند، از ماسک صورت استفاده کنند و دست های خود را بشویند. تماس مکرر با بیمارستان از طریق تلفن، ویزیت های مجازی یا مراجعه به مطب، به مدت ۱۴ روز نیاز است. نوزادانی که آزمایش COVID-19 آن ها منفی است، می توانند از بیمارستان مرخص شوند.

علائم ویروس کرونا در کودکان کدامند؟

در حالی که کودکان و بزرگسالان علائم مشابه COVID-19 را تجربه می کنند، علائم ویروس کرونا در کودکان خفیف بوده و مانند سرماخوردگی است. بیشتر کودکان طی یک تا دو هفته بهبود می یابند. علائم ویروس کرونا در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشند:

  • تب
  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • سرفه
  • گلو درد
  • تنگی نفس
  • خستگی
  • سردرد
  • دردهای عضلانی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • اسهال
  • تغذیه یا اشتهای ضعیف

اگر کودک شما علائم COVID-19 دارد و فکر می کنید ممکن است به COVID-19 مبتلا شده باشد، با پزشک خود تماس بگیرید. کودک خود را تا آنجا که ممکن است در خانه و دور از دیگران نگه دارید، مگر اینکه نیاز باشد از خدمات پزشکی استفاده کنید. در صورت امکان، از فرزند خود بخواهید از اتاق خواب و توالت جدا از اعضای خانواده استفاده کند. توصیه های CDC و سازمان بهداشت جهانی (WHO) را در مورد اقدامات قرنطینه و انزوا به دقت دنبال کنید.

برای آزمایش COVID-19، یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی از یک سوآب بلند برای گرفتن نمونه از پشت بینی استفاده می کند. سپس نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شود. اگر کودک شما ترشحات پشت حلق یا خلط دارد، ممکن است نمونه خلط برای آزمایش ارسال شود.

ممکن است کودکان مبتلا به COVID-19 باشند و علائمی از خود نشان ندهند. به همین دلیل رعایت توصیه ها برای جلوگیری از شیوع COVID-19 بسیار مهم است.

سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان (MIS-C) چیست؟

سندرم-التهابی-چند-سیستمی-در-کودکان
سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان (MIS-C)

سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان (MIS-C) یک بیماری جدی است که در آن برخی از قسمت های بدن مانند قلب، رگ های خونی، کلیه ها، دستگاه گوارش، مغز، پوست یا چشم ها ملتهب می شوند. التهاب به طور معمول شامل ورم دست و پا، اغلب همراه با قرمزی و درد است. شواهد نشان می دهند که بسیاری از این کودکان در گذشته به ویروس COVID-19 آلوده شده بودند. نتایج آزمایش ویروس کرونا معمولا در این کودکان مثبت بوده و وجود آنتی بادی ها را تایید می کند، که نشان می دهد MIS-C در نتیجه واکنش سیستم ایمنی بدن به COVID-19 ایجاد می شود.

علائم و نشانه های احتمالی MIS-C عبارتند از:

  • تب که ۲۴ ساعت یا بیشتر طول می کشد
  • استفراغ
  • اسهال
  • معده درد
  • بثورات پوستی
  • قرمزی چشم ها
  • قرمزی یا ورم لب و زبان
  • احساس خستگی غیرمعمول
  • قرمزی یا ورم دست ها یا پاها

علائم هشدار دهنده و اورژانسی MIS-C شامل موارد زیر می باشد:

  • عدم توانایی بیدار شدن یا بیدار ماندن
  • مشکل تنفسی
  • درد یا فشار قفسه سینه که برطرف نمی شود
  • گیجی
  • تغییر رنگ لب ها یا صورت مایل به آبی
  • درد شدید معده

اگر کودک شما علائم هشدار دهنده و اورژانسی یا علائم و نشانه های شدید از بیماری دیگری نشان داد، کودک خود را به نزدیکترین بخش اورژانس برده یا با اورژانس محلی خود تماس بگیرید. اگر کودک شما به شدت بیمار نیست اما علائم یا نشانه های دیگری از MIS-C را نشان می دهد، بلافاصله با پزشک کودک خود تماس بگیرید.

اقدامات برای جلوگیری از ابتلای کودکان به ویروس کرونا

شستن-دست-ها
جلوگیری از ابتلای کودکان به ویروس کرونا

اقدامات زیادی وجود دارند که می توانید برای جلوگیری از ابتلای فرزندتان به ویروس عامل COVID-19 انجام دهید و در صورت بیمار بودن، از انتشار آن به دیگران جلوگیری کنید. CDC و WHO به شما و خانواده تان توصیه می کنند:

  • دستان خود را تمیز نگه دارید. دستان خود را به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید که حاوی حداقل ۶۰٪ الکل باشد. هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بپوشانید. دستمال استفاده شده را دور بریزید و دستان خود را بشویید. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید. از فرزندان خود بخواهید بلافاصله پس از بازگشت به خانه و همچنین پس از دستشویی رفتن و قبل از خوردن غذا یا تهیه غذا، دست های خود را بشویند. به کودکان خردسال خود نحوه صحیح شستن دست ها را یاد دهید. فرزندان خود را تشویق کنید که هنگام شستن دست ها یک شعر کوتاه (حدود ۲۰ ثانیه) بخوانند تا برای شستن صحیح دست ها زمان لازم صرف کنند.
  • فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید. از تماس نزدیک (در حدود ۲ متر) با افرادی که بیمار هستند یا علائمی بیماری دارند خودداری کنید. کارهای خارج از منزل را به حداقل برسانید. از آنجا که افراد بدون علائم می توانند ویروس را گسترش دهند، اجازه ندهید کودک با بچه های دیگر ملاقات حضوری داشته باشد، حتی اگر همه آن ها به ظاهر سالم باشند. اگر فرزند شما در خارج از خانه بازی می کند، اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ متر از افراد فاصله دارد. فرزند خود را به برقراری ارتباط با دوستان و عزیزان از طریق تماس تلفنی یا گفتگوی ویدئویی تشویق کنید.
  • خانه خود را تمیز و ضد عفونی کنید. تمرکز بر تمیز کردن سطوح به صورت روزانه در مکان های مشترک که مرتبا لمس می شوند، مانند میزها، دستگیره های در، صندلی ها، کلیدهای برق، ریموت، وسایل الکترونیکی، توالت و سینک، ضروریست. همچنین مناطقی را که به راحتی کثیف می شوند مانند میز تعویض پوشک کودک و سطوحی که کودک شما اغلب لمس می کند مانند قاب تخت خواب، میز کاردستی، صندوقچه اسباب بازی و اسباب بازی ها را تمیز کنید. از آب و صابون برای تمیز کردن اسباب بازی هایی که کودک در دهان خود می گذارد استفاده کنید. حتما کف صابون را به طور کامل آبکشی و اسباب بازی ها را خشک کنید. ملافه و اسباب بازی های قابل شستشوی کودک خود را در صورت لزوم در گرمترین محیط ممکن بشویید. وسایل را کاملا خشک کنید. دستان خود را پس از دست زدن به وسایل کودک بشویید. اگر از کودک مبتلا به COVID-19 مراقبت می کنید، پس از تعویض پوشک یا دست زدن به تختخواب، اسباب بازی ها یا شیشه شیر، دستان خود را بشویید.
  • از ماسک های صورت استفاده کنید. CDC توصیه می کند در مکان های عمومی مانند فروشگاه مواد غذایی و مکان هایی که جلوگیری از تماس نزدیک با دیگران غیر ممکن است، از ماسک صورت استفاده کنید. این توصیه بر اساس داده هاییست که نشان می دهند افراد مبتلا به COVID-19 می توانند ویروس را قبل از اینکه متوجه شوند به دیگران منتقل می کنند. اگر سن کودک شما بیش از ۲ سال است، برای جلوگیری از شیوع COVID-19 به دیگران، هنگام حضور در اجتماع از ماسک صورت استفاده کند. ماسک صورت برای کودک زیر ۲ سال و یا کودکی که هر گونه مشکل تنفسی دارد و غیره، توصیه نمی شود.

علاوه بر این، ویزیت ها و واکسن های دوره ای کودک خود را پیگیری کنید. این امر به ویژه برای نوزادان و کودکان خردسال زیر ۲ سال بسیار مهم است. اجازه ندهید ترس از ابتلا به ویروس مانع از واکسن زدن فرزندتان برای جلوگیری از سایر بیماری های جدی شود.

رعایت دستورالعمل ها برای جلوگیری از شیوع ویروس در کودکان بسیار دشوار است. برای فرزندانتان الگوی مناسبی باشید و آن ها را در رعایت بهداشت فردی و اجتماعی تشویق کنید. از آنجاییکه علائم ویروس کرونا در کودکان، بسیار متفاوت، خفیف و یا حتی در مواقعی بدون علامت است، آن ها را به ناقلین خوبی برای ویروس کرونا تبدیل می کند.

سعی کنید با بازی و انجام فعالیت های علمی و جذاب، کودکان خود را از روش های انتقال بیماری و راهکارهای جلوگیری از آن، آگاه کنید.

منبع

mayoclinic

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *