// //
علوم

دانشمندان برای درمان بیماری های کلیوی، کلیه های کوچک پرورش می دهند

راهکارهای فعلی برای تست کردن روش های درمانی بیماری های کلیوی ، چگونگی تغییرات ژنتیکی و روش های درمانی مختص هر شخص را، در نظر نمی گیرند. برای رسیدگی به این موضوع، تیمی بین المللی از محققان به سرپرستی دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور ( NTU )، روشی را ابدا کردند که با استفاده از آن می توان این تنوع ژنتیکی را آزمایش کرد تا اطمینان حاصل شود که بیمار بهترین درمان را دریافت می کند.

محققان در آزمایشگاه خود “کلیه های مینیاتوری” یا ارگانوئیدهای کلیوی را در خارج از بدن، از سلول های پوستی شخصی که مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک است، پرورش می دهند.

سپس این سلول ها را به منظور ایجاد سلول های بنیادی پرتوان از نظر بیمار، مجددا برنامه ریزی می کنند. محققین از این طریق قادر به رشد ارگانوئیدهای کلیوی بودند که شبیه به کلیه های انسان در سه تا شش ماه اول رشد جنین است.

پس از آماده شدن، محققین دو روش درمانی بالقوه برای بیماری کلیه پلی کیستیک را بر روی ارگانوئیدها آزمایش کردند تا اثرات درمانی آن ها را دریابند.

به گفته استادیار Xia، “این ارگانوئیدهای کلیوی، که از سلول های بیمار مبتلا به بیماری کلیوی پلی کیستیک ارثی رشد یافته اند، به ما این امکان را داده اند که دریابیم کدام داروها برای یک بیمار خاص مؤثرتر هستند. ما معتقدیم که این روش قابل تعمیم برای مطالعه بسیاری از انواع دیگر بیماری های کلیوی مانند نفروپاتی دیابتی موثر خواهد بود.”

علاوه بر این، محققان همچنین بر این باورند که این کار آن ها، ممکن است بینش جدیدی را در مورد پیشرفت بهبود کلیه انسان ایجاد کند.

این تیم در بررسی اطلاعات ژنتیکی موجود در ارگانوئیدهای کلیوی، منبع جدیدی از سلول های بنیادی را ایجاد کردند که باعث ایجاد شبکه رگ های خونی کلیه می شوند (سلول های پیشرونده نفرون). پروفسور Foo Jia Nee از NTU سنگاپور می گوید: “با استفاده از این بستر ارگانوئید، ما به طور غیر منتظره منبع جدیدی از رگ های خونی کلیوی را کشف کردیم که ممکن است درک ما از پیشرفت کلیه را بهبود بخشد.”

این ارگانوئیدها همچنین ممکن است برای ایجاد درک بهتری از پیشرفت نفرون ها در کلیه مورد استفاده قرار گیرند. از آنجا که متولد شدن با تعداد بیشتری نفرون، با محافظت در برابر شرایطی مانند فشار خون بالا و نارسایی کلیه همراه است، محققان امیدوارند که این کار به آن ها کمک کند تا راه هایی را برای ارتقاء تعداد نفرون در هنگام تولد در رحم ایجاد کنند.

مرجع

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *