// //
سلامتعلوم

یک مطالعه جدید نشان می دهد دهانشویه می تواند ویروس کرونا را در دهان در عرض چند ثانیه از بین ببرد

گروهی از دانشمندان دریافته اند که دهانشویه می تواند منجر به تخریب ویروس کرونا (SARS-CoV-2) شود.

براساس گزارشی از دانشگاه کاردیف در ولز، برخی از دهانشویه های بدون نیاز به نسخه پزشک، در طی ۳۰ ثانیه قرار گرفتن در محیط آزمایشگاه، قادر به از بین بردن ویروس کرونا هستند. به طور خاص، مشخص شد که دهانشویه های حاوی حداقل ۰.۰۷٪ کلرید سیتیرپیریدینیم (CPC) امیدی برای کمک به مبارزه با ویروس هستند.

محققان یک آزمایش بالینی طراحی کرده اند تا دریابند آیا دهانشویه می تواند به همان اندازه محیط آزمایشگاهی در ریشه کن کردن ویروس در بزاق بیمار موثر باشد یا خیر. این آزمایش بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان دانشگاهی ولز در کاردیف انجام خواهد شد و انتظار می رود نتایج در اوایل سال ۲۰۲۱ منتشر شود.

پروفسور دیوید توماس، که رهبری این مطالعه ۱۲ هفته ای را بر عهده دارد، می گوید: “با اینکه این دهانشویه ها به طور موثری ویروس را در محیط آزمایشگاه ریشه کن می کنند، اما باید ببینیم که آیا در بیماران نیز موثر هستند یا خیر و این همان نقطه عطف مطالعه بالینی ماست.”

این استاد دانشگاه تصریح کرد که مطالعه جدید “هیچ مدرک و اطلاعات مستقیمی در مورد انتقال ویروسی بین بیماران به ما نمی دهد اما با این وجود به ما نشان می دهد که بعد از یک بار مصرف دهانشویه در بیماران مبتلا به ویروس کرونا، این اثربخشی چه مدت ادامه دارد.”

این اولین بار نیست که دانشگاه کاردیف به دهانشویه به عنوان سلاح احتمالی علیه COVID-19 نگاه می کند. اوایل سال جاری تیمی از محققان دانشکده پزشکی این دانشگاه به همراه دانشگاه های ناتینگهام، کلرادو، اتاوا، بارسلونا و موسسه کمبریج بابراهام، چنین نظریه ای را در خصوص دهانشویه مطرح کرده بودند.

نحوه کار دهانشویه در برابر ویروس کرونا به این صورت است؛ غشای خارجی SARS-CoV-2 (ویروس COVID-19) پوشیده از یک لایه چربی است. دهانشویه توانایی آسیب رساندن به لایه بیرونی این ویروس را داشته و به عبارتی یک روش تخریب ویروس در گلو می باشد.

اما این نتایج به هیچ وجه به این معنا نیست که دهانشویه می تواند ویروس کرونایی که وارد ریه ها شده و آن را درگیر کرده است را از بین ببرد. دهانشویه به هیچ وجه نمی تواند از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کند و تنها، ویروس موجود در دهان را از بین می برد. بنابراین علی رغم استفاده از دهانشویه، فرد آلوده همچنان قادر است با عطسه یا سرفه ویروس را در محیط پخش کند.

از این رو برای جلوگیری از انتقال و گسترش ویروس کرونا باید از ماسک استفاده کرد و دست ها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شست و در صورت عدم دسترسی به آب از ضدعفونی کننده های دست استفاده کرد. رعایت فاصله گذاری اجتماعی در کنار تمام موارد نام برده شده ضروری است.

منبع

cosmopolitan

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *