// //
علوم

8 باور غلط علمی که در فیلم های هالیوودی نمایش داده می شوند و حقیقت ندارند

مخاطبان چه بخواهند چه نخواهند، هالیوود، تاثیر زیادی در اعتقاداتشان داشته است. در بعضی مواقع، هنگامی که شخصیت های مورد علاقه را روی صحنه می بینید، تفکیک واقعیت از تخیل، دشوار می شود. متاسفانه، از آنجایی که تماشگران، بیشتر منتظر یک نمایش تاثیر گذار هستند تا واقعیت، صنعت فیلم و سینما تا حد زیادی با بی دقتی و اشتباه پر شده است. در ادامه به باورهای غلط علمی در فیلم ها می پردازیم. باورهای غلط علمی که احتمالا فکر می کردید درست هستند.

باور غلط ۱: خورشید زرد است

خورشید
خورشید

احتمالا دقت کرده اید که همه، موقع نقاشی کشیدن از خورشید، آن را زرد رنگ می کنند. این موضوع نوعی توافق جهانی است که در سنین پایین در مدارس به ما آموزش داده می شود و بنابراین در فیلم ها نیز گنجانده شده است. خورشید در واقع زرد نیست. تنها، جَوِ زمین موجب می شود تا اینگونه به نظر برسد. اگر بخواهید از فضا به خورشید نگاه کنید، سفید تنها رنگی است که مشاهده می کنید.

باور غلط ۲: صدا خفه کن ها، صدای اسلحه را کاملا صامت می کنند

صدا-خفه-کن-تفنگ
صدا خفه کن

مشکل اینجاست که صدا خفه کن ها آنقدر هم بی صدا نیستند. به طور معمول، گلوله ها هنگام شلیک، دیوار صوت را می شکنند و غیرممکن است که چنین صدایی به کمک صدا خفه کن ها، کاملا از بین برود.

باور غلط ۳: سفینه های فضایی نمی توانند در کمربندهای سیارکی مانور دهند

سیارک-ها
کمربندهای سیارکی

ما می دانیم که بین مدار مریخ و مشتری، کمربندی از سنگ ها وجود دارد که این مسیر را برای عبور سفینه ها به یک مانع فضایی تبدیل می کند. فیلم های بی شماری، این سیارک ها را مانند تله های مرگ نمایش می دهند که سفینه با ورود به داخل آن ها آسیب دیده و گاهی از بین می روند. اما در حقیقت فاصله این سیارک ها نسبت به هم به گونه ای است که مانوردهی در میان آن ها بسیار آسان است. اگرچه ممکن است به نظر برسد که میلیون ها سنگ مسیر را به کلی مسدود کرده اند، اما احتمال برخورد با یک سیارک ها بسیار کم است. فاصله سیارک ها نسبت به م به صدها کیلومتر می رسد و تشخیص آن ها کاملا آسان است.

باور غلط ۴: کهربا حاوی DNA دایناسور می باشد

پشه-محبوس-شده-در-کهربا
پشه محبوس شده در کهربا

پارک ژوراسیک، یکی از قابل احترام ترین فیلم های علمی تخیلی در تمام دوران هاست، اما متاسفانه هنوز یک نقص در پیش فرض اصلی آن وجود دارد. اگرچه ایده به دست آوردن DNA دایناسور از پشه های محبوس شده در کهربا(ماده ای طبیعی، آلی و معمولا شفاف که از فسیل شدن صمغ طبیعی گیاهان ایجاد می شود)، ممکن است هوشمندانه به نظر برسد، اما این امر کاملا غیرممکن است. ممکن است منطقی به نظر برسد که خون دایناسوری که توسط پشه ها مکیده می شود، هنگامی که در رزین قرار می گیرد، محفوظ بماند. اما باز هم برای حفظ اطلاعات مفید ژنتیکی به مدت میلیون ها سال، کافی نیست. شکاف های موجود در DNA بدون نمونه های واقعی، قابل بازیابی نیست.

بخوانید: چرا ما به خرافات باور داریم حتی با اینکه می دانیم غیر منطقی هستند

باور غلط ۵: پرتوهای لیزر از رنگ های مختلفی برخوردار هستند

لیزر-سفینه-فضایی
سلاح های لیزری

وقتی گلوله های فلزی ساده قادر به از بین بردن موانع نیستند، اغلب سلاح های لیزری به کمک می آیند. در بیشتر فیلم های علمی تخیلی، سلاح قهرمان، یک تفنگ لیزری است و از نظر علمی نیز، مشکلی برای این مسئله وجود ندارد. با این حال، خلاقیت فیلم سازان در ظاهر لیزرها، کمی دور از واقعیت است. رنگ پرتوهای لیزر فقط به محیطی که از آن عبور می کنند و ذرات گرد و غبار و مولکول های هوا، بستگی دارد. بیشتر پرتوهای لیزر هنگام شلیک در فضا قابل مشاهده نیستند، زیرا در مسیر آن هیچ ذره ای وجود ندارد که بتواند آن را منعکس کند.

باور غلط ۶: T. Rex نمی توانست اشیا غیر متحرک را ببیند

تیرانوسوروس-رکس
تیرانوسوروس رکس

تنها استراتژی زنده ماندن که بیشتر علاقه مندان به سینما در برابر تی رکس می دانند، این است که ساکن بمانند و امیدوار باشند که دایناسور ترسناک بزرگ، آن ها را نبیند. تیرانوسوروس رکس، پادشاه دایناسورها، در واقع بینایی خارق العاده ای داشت و می توانست اجسام را تا فاصله ۶ کیلومتری ببیند. وضوح دید آن ها ۱۳ برابر بهتر از انسان است و آن ها را به شکارچیانی شرور تبدیل می کند که می توانند ریزترین جزئیات محیط اطراف خود را مشاهده کنند. حتی اگر بتوانید از دید آن ها فرار کنید، مطمئنا آن ها می توانند بوی شما را تشخیص دهند. در هر صورت، امکان فرار از دست تی رکس وجود ندارد.

باور غلط ۷: شهاب سنگ ها هنگام برخورد با زمین آتش می گیرند

برخورد-شهاب-سنگ-با-زمین
برخورد شهاب سنگ با زمین

شهاب سنگ ها میلیون ها سال است که در فضا سفر می کنند و بنابراین هنگام نزدیک شدن به جو زمین بسیار سرد هستند. هنگامی که شهاب سنگ ها به جو برخورد می کنند، قسمت بیرونی سنگ شروع به گرم شدن می کند و اگر اندازه شهاب سنگ به اندازه کافی کوچک باشد، به احتمال زیاد می سوزد و از بین می رود. با این حال، شهاب سنگ های موجود در فیلم ها معمولا اندازه غول پیکری دارند آن ها تحت گرمایش اصطکاکی بسیار کمی قرار می گیرند و احتمالا فقط در کمی بالاتر از دمای محیط، به زمین می رسند. این شهاب سنگ ها احتمالا پس از برخورد با زمین در نهایت تنها به سنگ های یخ زده تبدیل می شوند.

باور غلط ۸: ماه یک قسمت همیشه تاریک دارد

بخش-تاریک-ماه
قسمت همیشه تاریک ماه

یک باور غلط در مورد ماه، این است که تنها یک طرف ماه رو به زمين است. دلیل این اتفاق این است که سرعت چرخش زمین دقیقا برابر با سرعت چرخش ماه است. این واقعیت که یک سمت ماه همیشه تاریک است، نادرست است، زیرا ما فقط سمت روشن آن را می بینیم. در واقع، هر دو نیمکره ماه برای مدت زمان یکسانی روشن می شوند. حدود ۴۱٪ از سطح ماه به طور دائمی از نظر ما پنهان است و این قسمت “تاریک” تصور می شود، اما در واقع نور زیادی به آن می تابد.

به راحتی می توان گفت که گاهی اوقات فیلم ها برای آشنایی عموم مردم با ایده های علمی خوب عمل کرده اند، اما در واقع نمی توان به آن ها اعتماد کرد. اکثر فیلم ها تنها جنبه سرگرمی را انتخاب می کنند.

بخوانید: ۵ باور اشتباه و رایج در مورد تکنولوژی

منبع

scienceabc

فرزانه اسماعیل نژاد

فرزانه اسماعیل نژاد نویسنده ارشد بخش سرگرمی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سرگرمی مثل غذاها و نوشینی ها، بیوگرافی افراد مشهور می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @farzan_esma دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *