// //
تکنولوژیعلم و تکنولوژی

5 باور اشتباه و رایج در مورد تکنولوژی

در عصر اینترنت و اخبار جعلی، اطلاعات غلط و اشتباه زیادی وجود دارند. به همین دلیل در این مقاله تلاش کرده ایم تا لیستی از ۵ باور اشتباه و رایج در مورد تکنولوژی ارائه دهیم.

اشتباه ۱: شارژ کردن تلفن همراه در طول شب، به باتری آسیب می رساند

شارژ-کردن-موبایل-در-طول-شب
شارژ کردن تلفن همراه در طول شب، به باتری آسیب می رساند

یک باور اشتباه و رایج در مورد تکنولوژی، در رابطه با عمر باتری گوشی های هوشمند است. در یک نظرسنجی بیش از نیمی از افراد معتقد بودند که شارژ کردن تلفن همراه در طول شب، موجب آسیب به تلفن های همراهشان شده است. اما این تفکر، صحیح نیست. تلفن هوشمند یک وسیله الکترونیکی پیشرفته بوده و به اندازه کافی هوشمند است که جلوی شارژ بیش از حد باتری را بگیرد.

صرف نظر از اینکه چگونه باتری گوشی را شارژ می کنید، باتری تلفن های هوشمند عمر محدودی دارد. باتری های فعلی ممکن است در حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ چرخه شارژ دوام داشته باشند. بعد از آن احتمالا به تدریج متوجه کاهش طول عمر باتری خواهید شد.

این باور اشتباه ریشه در پدیده ای به نام “اثر حافظه” در فناوری قدیمی باتری یون نیکل دارد. به طور خلاصه، اگر شما این باتری ها را قبل از شارژ مجدد آن ها، به طور کامل تخلیه نکنید، سلول ها بخشی از ظرفیت خود را “فراموش” می کنند. این مسئله در مورد باتری های لیتیوم یونی امروزی صدق نمی کند. با این حال، برای به حداکثر رساندن طول عمر باتری، باید آن را زمانی که شارژ باتری بین ۴۰ تا ۸۰ درصد است، شارژ کنید.

بخوانید: چگونه از باتری گوشی های هوشمند بیشترین استفاده را ببریم؟

اشتباه ۲: دستگاه های اشعه ایکس در فرودگاه ها، می توانند فایل ها را از دستگاه های شما پاک کنند

اشعه-ایکس-و-آسیب-به-دستگاه
دستگاه های اشعه ایکس در فرودگاه ها، می توانند فایل ها را از دستگاه های شما پاک کنند

ما می دانیم که اشعه X می تواند از بدن عبور کرده و تصاویری از استخوان های ما ارائه دهد. بنابراین، ممکن است فکر کنیم دستگاه های اشعه ایکس امنیتی در فرودگاه ها، به واسطه نوعی تشعشع، به فایل های لپ تاپ و تلفن های هوشمند ما خسارات جبران ناپذیری وارد می کنند.

این باور، صحیح نیست. درست است که اشعه X نوعی انرژی الکترومغناطیسی است و دستگاه های شخصی نیز ابزارهای الکترونیکی پیشرفته ای هستند، اما دیسک سخت (هارد درایو)، فلش و کارت های حافظه تحت تاثیر اشعه X قرار نمی گیرند. پرتوهای X از نظر مغناطیسی شارژ نیستند (دو قطبی نیستند)، و کامپیوترها و تلفن های هوشمند دارای قطعات حساس به نور یا اشعه X نیستند.

با این حال عکاسان دلیلی برای این ترس دارند. برای ده ها سال این موضوع شناخته شده بود که رول های فیلم (نوارهای فیلم)، به ویژه آن هایی که با سرعت ISO 800 یا بالاتر امتیازبندی شده اند، ممکن است در اثر اشعه X آسیب ببینند. اما معمولا امروزه مردم دیگر با خود رول فیلم حمل نمی کنند.

در عوض باید نگران ردیاب های فلزی، باشید. این دستگاه های امنیتی پالس های مغناطیسی قوی ارسال می کنند که احتمالا می توانند داده های ذخیره شده در دیسک سخت شما را خراب کنند.

باور ۳: دوربین های با مگاپیکسل بیشتر، تصاویر با کیفیت تری ثبت می کنند

دوربین-های-با-مگاپیکسل بیشتر-تصاویر-با-کیفیت-تری-ثبت-میکنند
دوربین های با مگاپیکسل بیشتر، تصاویر با کیفیت تری ثبت می کنند

هنگامی که دوربین های دیجیتالی برای اولین بار وارد بازار شدند، تولید کنندگان دوربین تلاش می کردند راهی برای بازاریابی دستگاه جدید خود و معرفی آن ها به مخاطبان عمومی پیدا کنند. بنابراین، جنگ های بزرگ مگاپیکسلی آغاز شد، که در آن شرکت ها به طور روزافزون تعداد پیکسل ها بر روی سنسور دوربین را بیشتر می کردند. یک مگاپیکسل تنها به ۱ میلیون از این مربع ها اشاره دارد.

با این حال، افزودن مگاپیکسل بیشتر به یک دوربین، لزوما موجب کیفیت بهتر تصاویر نمی شود. در عوض، کیفیت پیکسل ها بیش از کمیت آن ها اهمیت دارند. بزرگتر کردن هر پیکسل می تواند کیفیت عکس را بدون افزایش تعداد پیکسل ها بهبود بخشد. معمولا پیدا کردن راهی برای رسیدن نور به سنسور دوربین با پیکسل های بزرگتر راحت تر است و این به معنای بهبود دامنه دینامیکی و داده های رنگی است. افزودن پیکسل به فضای محدود سنسور دوربین، اغلب تاثیر متضادی دارد.

باور ۴: خاموش کردن کامپیوتر در شب موجب تضمین عملکرد آن می شود

خاموش-کردن-کامپیوتر-در-شب
خاموش کردن کامپیوتر در شب موجب تضمین عملکرد آن می شود

مانند بسیاری از باورهای دیگر، این باور نیز ریشه در واقعیت دارد. کامپیوترهای اولیه، لزوما مطمئن ترین اختراعات نبودند و با شکست مواجه می شدند. به ویژه هارد درایوها، گاهی اوقات خراب شده و می سوختند و داده های افراد پاک می شدند. بنابراین، بسیاری از کاربران به امید بالا بردن طول عمر دستگاه خود، هر شب کامپیوترهای خود را خاموش می کردند.

کامپیوترهای امروزی (اکثر آن ها) دستگاه های قابل اعتمادتری هستند. اگر صبح تا شب و یا روزانه چندین بار از کامپیوتر خود استفاده می کنید، بهتر است تمام وقت آن را روشن بگذارید. کامپیوترهای مدرن به شما این امکان را می دهند که وقتی از آن استفاده نمی کنید، وارد حالت خواب یا اسلیپ شوند.

شما با خاموش کردن کامپیوتر در شب، نمی توانید انرژی زیادی صرفه جویی کنید و هر روز خاموش کردن و راه اندازی مجدد، تنها وقت شما را تلف می کند. خاموش کردن و راه اندازی مجدد گاه به گاه، مثلا هفته ای یک بار، می تواند حافظه دستگاه را تمیز کرده و هرگونه فرآیند غیر ضروری را که ممکن است باعث کندی آن شود، متوقف کند.

بخوانید: شارژ وسایل نقلیه برقی در عرض ده دقیقه به کمک طراحی جدید باتری لیتیوم یون

باور ۵: کامپیوترهای Mac، ویروسی نمی شوند

ویروسی-نشدن-کامپیوتر-های-مک
کامپیوترهای Mac، ویروسی نمی شوند

هنگامی که بازار کامپیوترهای مصرف کننده در مراحل ابتدایی خود قرار داشت، واقعیتی پشت این عقیده وجود داشت که کامپیوترهای مک زیاد مستعد تحت تاثیر قرار گرفتن ویروس ها و بدافزارها نیستند. اما چرا؟

از آنجا که کامپیوترهای شخصی مبتنی بر ویندوز بیش از ۹۰ درصد از بازار را تشکیل می دادند، بنابراین مایکروسافت و شرکت های مشابه، هدف هکرها قرار می گرفتند.

امروزه، ویندوز هنوز ۷۶ درصد از بازار کامپیوترهای جهان را کنترل می کند، اما اپل، نسبت به قبل، سهم بیشتری در بازار دارد (نزدیک به ۱۳ درصد). این بدان معنی است که توسعه دهندگان بدافزارها قصد دارند قربانیان بالقوه زیادی را از طریق حمله به دستگاه های مک، هدف قرار دهند. بنابراین اگرچه دستگاه های مک دارای ویژگی های ایمنی داخلی هستند، اما این بدان معنا نیست که هکرها نمی توانند برای این دستگاه ها بدافزار بنویسند. بنابراین، مهم نیست که کدام سیستم عامل را انتخاب می کنید. می توانید با استفاده از نرم افزار آنتی ویروس (و به روزرسانی مرتب) از آن ها محافظت کنید.

امیدواریم با اشاره به ۵ باور اشتباه و رایج در مورد تکنولوژی، جوابی برای سوالات و باورهای اشتباه یافته باشید. بدون شک باورهای اشتباه و رایج در مورد تکنولوژی بسیاری وجود دارند، نظر شما درباره این باورها چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بخوانید: دستگاهی که سرعت کند وای فای را برطرف کرده و شبکه‌ی وای فای را در محیط گسترش می دهد

منبع

howstuffworks

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *