// //
آموزش-تکنولوژی

چگونه از باتری گوشی های هوشمند بیشترین استفاده را ببریم؟

همه ما تجربه این را داشته ایم که در مواقع ضروری با کمبود شارژ گوشی روبرو شده ایم زیرا فراموش کرده ایم گوشی خود را شارژ کنیم. در اینجا به نکاتی کاربردی اشاره خواهیم کرد که به شما کمک می کند از چنین اتفاقاتی جلوگیری کنید و از باتری گوشی خود نهایت استفاده را ببرید.

تلفن خود را نزدیک به ۵۰ درصد شارژ نگه دارید

شارژ کردن، پیچیده ترین جنبه مراقبت از باتری تلفن همراه است و درک اساسی در مورد نحوه کار این فرآیند، مفید است.

یک باتری گوشی از دو لایه تشکیل شده است، یک لایه گرافیت و دیگری اکسید لیتیم کبالت. هنگامی که یون های لیتیوم از لایه گرافیت به لایه اکسید لیتیم کبالت منتقل می شوند، انرژی آزاد می شود. شارژ باتری، یون های لیتیوم را برمی گرداند و روند کار را برای شروع دوباره آماده می کند.

نقطه مطلوب برای یک باتری، شارژ ۵۰ درصد است، یعنی زمانی که نیمی از یون های لیتیوم قابل حمل باتری، در لایه اکسید کبالت لیتیم و نیمی دیگر در لایه گرافیت قرار دارند. این تعادل کمترین میزان فشار را در یون های لیتیوم که باتری شما را تغذیه می کنند، قرار می دهد و اساسا تعداد دفعات شارژ باتری شما قبل از خراب شدن را افزایش می دهد. بنابراین بهتر است باتری خود را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید، و مرتبا با شارژ جزئی از آن استفاده کنید.

گوشی را از شب تا صبح به شارژ نزنید

این کار همانطور که بعضا ادعا می شود کارآمد نیست، زیرا شما باتری را با انرژی بیش از حد شارژ می کنید، که به آن مکانیسم “trickle charge” می گویند. در این مکانیسم با شارژ شدن ۱۰۰ درصد  باتری، عمل شارژ متوقف می شود و زمانی که ظرفیت شارژ باتری فقط کمی به زیر ۱۰۰ برسد، مجددا عمل شارژ تکرار می شود (یعنی شارژ باتری شما ۱۰۰ نمی ماند). این فرآیند به دلایلی که در بالا ذکر شد برای باتری مضر است، زیر این یک فشار اضافی است که نمی خواهید روی یون های گرانبهای لیتیوم قرار دهید.

همچنین از شارژری که برای گوشی شما نیست، استفاه نکنید. ممکن است این شاژرها تنظیمات ایمنی که هنگام پر شدن باتری، جلوی جریان بیشتر به آن را می گیرد، نداشته باشند. اگرچه برخی از شارژرها خوب هستند، اما ارزش این ریسک را ندارد.

خرید کیس های باتری دار (از یک شرکت معتبر) نیز گزینه خوبی است. کیس های باتری دار اساسا وسیله ای هستند که در پشت قاب گوشی قرار می گیرد و دارای باتری مخصوص خود است و باعث افزایش عمر باتری شما می شود.

کیس-باتری-دار

خرید کیس های باتری دار از دیجی کالا

تنظیمات گوشی خود را تغییر دهید

اول از همه، حالت کم مصرف تلفن خود را فعال کنید. این امکان در تنظیمات iPhone و Android یافت می شود (در Android، آن را “حالت صرفه جویی در باتری” می نامند). این حالت تنظیمات اعلان تلفن، روشنایی صفحه و مصرف CPU گوشی شما را تغییر می دهد و آن را برای کاهش مصرف انرژی، بهینه می کند.

امکاناتی که مصرف باتری را افزایش می دهند، مانند بلوتوث، Wi-Fi و GPS را خاموش کنید. این اتلاف کننده های باتری که سعی در یافتن و اتصال به شبکه های Wi-Fi یا داده را دارند، شارژ زیادی مصرف می کنند. با این حال، هنگامی که در خانه هستید، بجای اینترنت  4G از Wifi استفاده کنید. زیرا نشان داده شده  این عمل تا ۴۰ درصد، از اتلاف باتری کم می کند.

در صورتی که از تلفن هوشمند خود استفاده نمی کنید، می توانید حالت هواپیما (airplane mode) آن را روشن کنید. اگر گوشی در حالت هواپیما و صفحه نمایش آن خاموش باشد، دستگاه فقط ۵ درصد از انرژی مصرفی معمول خود را استفاده می کند، در حالی که در حالت عادی، حتی با خاموش بودن صفحه ۱۵ درصد از آن استفاده می شود.

خاموش کردن چراغ اعلان ها (منظور نور آبی، سبز یا قرمز رنگی است که معمولا در قسمت بالای صفحه گوشی نشان داده می شود و شما را از تماس های بی پاسخ و میزان شارژ و … مطلع می کند)، صدای صفحه کلید، لرزش و بازخورد هاپتیک (ویبره جزئی و ظریفی است که با فشار دادن دکمه‌های صفحه‌ کلید گوشی، ایجاد می‌شود) همه برای بالا بردن عمر باتری مفید هستند.

در آخر، حساب های بلا استفاده را از حافظه گوشی خود حذف کنید. این ها نیز می توانند باتری را تخلیه کنند.

روشنایی گوشی خود را تنظیم کنید

کاهش دستی روشنایی، متناسب با محیط اطراف خود راهی سریع برای صرفه جویی در باتری است. تنظیمات روشنایی تطبیقی ​ را خاموش کنید. روشنایی تطبیقی، میزان روشنایی صفحه را بسته به نور اطراف شما تغییر می دهد، اما ظاهرا مصرف باتری را بالا می برد.

همچنین، مدت زمانی که صفحه گوشی روشن می ماند را تنظیم و کم کنید. هرچه سرعت خاموش شدن صفحه نمایش بیشتر باشد، باتری کمتری نیز از آن استفاده می شود.

اگر تلفن هوشمند شما دارای صفحه نمایش OLED است، تغییر حالت به حالت تاریک یا استفاده از تصاویر پس زمینه رنگی نیز به شما در صرفه جویی در مصرف باتری کمک می کند. اگر صفحه نمایش LCD سنتی دارید، این کار متاسفانه تغییری ایجاد نمی کند. پیکسل های OLED خودشان نور تولید می کنند، بنابراین استفاده از تصاویر پس زمینه تیره، باتری را تخلیه نمی کنند. در عوض صفحه های LCD از لبه ها روشن می شوند. مهم نیست که تصویر پس زمینه چه رنگی باشد، همان مقدار برق به خود جلب می کند.

مراقب برنامه ها (اپلیکیشن ها) باشید

برنامه ها همچنین می توانند یکی از دلایل مصرف زیاد باتری باشند. در تنظیمات تلفن خود، وارد منوی باتری شوید؛ در این قسمت می توانید مشاهده کنید کدام اپلیکیشن در حال مصرف باتری شما است. “محدودیت پس زمینه”، “بهینه سازی باتری” را روشن کنید یا برنامه هایی را که لازم ندارید کاملا حذف کنید. خاموش کردن اطلاعیه (notification) های غیر ضروری همچنین باعث صرف جویی می شود.

بیشترین برنامه هایی که  در تخلیه باتری نقش دارند، تماما برنامه های پخش کننده ویدیو هستند: Snapchat ، Netflix و YouTube، که البته منطقی است، زیرا پخش ویدیو فوق العاده باتری مصرف می کند. با این حال، برنامه Facebook نیز یک مصرف کننده بزرگ باتری محسوب می شود. مطمئن شوید که اعلان های آن را خاموش کرده و استفاده از باتری و داده های پس زمینه را محدود می کنید.

در نهایت، همیشه برنامه ها و سیستم عامل خود را به روزرسانی کنید زیرا معمولا عمر باتری را بهینه می کند.

از گرما دوری کنید

نگذارید باتری داغ شود، زیرا درجه حرارت بالا باتری را تحت فشار قرار می دهد و باعث پایین آمدن ظرفیت آن می شود. اندروید گزارش می دهد: “تلفن همراهی که بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگه داشته شده باشد (۷۷ – ۸۶ درجه فارنهایت) باید حدود ۸۰ درصد از ظرفیت خود را بعد از سال اول حفظ کند.

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر منبع و لینک مطلب سایت pitoonik.com ممنوع است.

منبع

wired

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *