// //
آموزش-تکنولوژی

بهترین موتورهای جستوجوی جایگزین گوگل -یافتن نتایجی که گوگل به شما نشان نخواهد داد

برای بیش تر ما ایرانی ها گوگل اولین انتخاب در بین موتورهای جستوجوی دیگر است. اما آیا می دانستید موتورهای جستوجویی هستند که از طریق استفاده از آن ها می توانید به خیریه ها کمک کنید و یا جستوجوی امن تری داشته باشید. در ادامه برخی از موتورهای جستوجو را معرفی می کنیم که می توانید از آن ها بجای گوگل استفاده کنید.

اینجا هدف ما این نیست که شما را از این موتور جستوجوی قدرتمند دلسرد کنیم اما بهتر است این موتورهای جستوجو را نیز امتحان کنید و نتایجی که گوگل به شما نشان نخواهد داد را در این موتورهای جستوجو بیابید.

۱- Bing

بینگ
موتور جستوجوی بینگ

دومین موتور جستوجوی برتر پس از گوگل، موتور جستوجوی Bing متعلق به شرکت مایکروسافت است. نتایج جستوجوی این جایگزین گوگل توسط یاهو تهیه می شود و برخلاف گوگل که صفحه اصلی بسیار ساده ای دارد، در صفحه اصلی بینگ تصاویری از حیوانات، مناظر، ورزش و … نمایش داده می شود.

در جستوجوی ویدیو، بینگ برخلاف گوگل نتایج ویدیوهای یافته شده را در چند ستون نمایش می دهد و با قرار دادن نشانگر ماوس پیش نمایشی از آن اجرا می شود. همچنین با یک کلیک روی ویدیو می توانید در همان صفحه بدون وارد شدن به صفحه اصلی خود ویدیو آن را مشاهده کنید (مانند google image).

۲- DuckDuckGo

داک-داک-گو
موتور جستوجوی داک داک گو

اگر به دنبال حریم خصوصی هستید DuckDuckGo بهترین گزینه برای شماست. این موتور جستوجو به خاطر امکاناتی که برای حفظ حریم خصوصی کاربران دارد بسیار مشهور است. این وبسایت هرگز شما و فعالیت های آنلاین شما را دنبال نمی کند، در نتیجه تبلیغاتی نیز شما را هدف قرار نمی دهد.

موتور جستوجوی DuckDuckGo رابط کاربری زیبا و ساده ای دارد و نتایج جستوجویش را از یاهو و دیگر موتورهای جستوجو بدست می آورد. شما می توانید افزونه DuckDuckGo را روی جستوجوگر خود نصب کنید تا فعالیت های خود را امن نگاه دارید.

۳- Yahoo!

یاهو
موتور جستوجوی یاهو

یاهو زمان بیش تری را نسبت به گوگل در صنعت اینترنت سپری کرده و همچنان بخشی از کاربران از آن استفاده می کنند. Yahoo! به عنوان سومین موتور جستوجوی برتر آنقدر هم از موتور جستوجوی بینگ فاصله ندارد. جدا از قابلیت های جستوجو، این موتور جستوجوی جایگزین گوگل امکانات بسیاری را به کاربران ارائه می دهد.

سرویس ایمیل، مرکز خرید آنلاین، مرکز بازی، راهنمای مسافرت و امکانات بسیار دیگر. همچنین از نظر حریم خصوصی یاهو بهتر از گوگل عمل می کند.

۴- Qwant

کیووانت
موتور جستوجوی کیووانت

Qwant یکی دیگر از موتورهای جستوجوی با محوریت حریم خصوصی است که در فرانسه واقع شده است. این وبسایت اطلاعات شخصی شما را برای اهداف تبلیغاتی بررسی نمی کند.

رابط کاربری این موتور جستوجو چشم نواز است و موضوعات داغ و پرطرفدار را در صفحه اصلی خود نمایش می دهد. برای طرفداران موزیک این موتور جستوجوی جایگزین گوگل قسمتی را اختصاص داده است که در آن شما می توانید موزیک های جدید و متن ترانه ها را به کمک هوش مصنوعی پیدا کنید.

۵- Swisscows

سویسکاوز
موتور جستوجوی سویسکاوز

 موتور جستوجوی Swisscows در بین والدین بسیار محبوب است زیرا در آن نتایج نامناسب برای کودکان نمایش داده نمی شود.

این موتور جستوجوی جایگزین گوگل اطلاعات شخصی شما، آدرس IP، کلمات جستوجو شده و … را ذخیره نمی کند.

سیستم تبلیغاتی  موتور جستوجوی Swisscows به گونه ای است که تنها بر اساس کلمه جستوجو شده تبلیغات را نمایش می دهد.

۶- Mojeek

موجیک
موتور جستوجوی موجیک

هر چیزی که اینترنت منتشر می شود عکس العمل های زیادی را به خود اختصاص می دهد. Mojeek یک موتور جستوجو مانند گوگل است که ادعا می کند می تواند نتایج جستوجو را بر اساس احساس بازدیدکنندگان به لینک ها نمایش دهد. این موتور جستو جو به صورت شگفت انگیزی کار می کند.

یک کلیدواژه را تایپ کنید و یک ایموجی را که نشان دهنده احساسات است انتخاب کنید. برای مثال اگر ایموجی عصبانی را انتخاب کنید نتایج جستوجو لینک هایی را به شما نشان می دهد که در آن کاربر از نوشته و یا موضوع بحث عصبانی است. اگر شکل ایموجی را برای همان کلیدواژه که برای ایموجی عصبانی نوشته بودید را تغییر دهید نتایج تغییر خواهد کرد.

Mojeek همچنین یک خزنده وب کامل دارد. به این معنا که این موتور جستوجو نتایجی را که خودش ایندکس کرده است را نمایش می دهد و مانند بسیاری از موتورهای جستوجوی دیگر نتایج گوگل و یا دیگر غول های این صنعت را جمع آوری نمی کند.

اطلاعات تکمیلی: موتورهای جستوجو مانند گوگل به کمک خزنده ها (الگوریتم های پیچیده که به خزنده معروف هستند) مطالب درون سایت ها را در پایگاه داده خود علامت گذاری (ایندکس) می کنند و سپس در هنگامی که شما کلید واژه ای را در این موتورهای جستوجو سرچ می کنید، نوشته های ایندکس شده از وبسایت های مختلف به ترتیب خاصی در نتایج جستوجو نمایش داده می شوند.

نکته مهم در مورد این موتور جستوجو آن است که کاربران در اینجا دنبال نمی شوند و شما جستوجویی کاملا خصوصی خواهید داشت.

نکته: امکان جستوجو به زبان فارسی در Mojeek وجود ندارد اما اگر به جستوجو به زبان انگلیسی علاقه دارید حتما آن را امتحان کنید.

۷- Givero

گیورو
موتور جستوجوی گیورو

چقدر خوب می شد هر زمان که چیزی را در موتور جستوجو سرچ می کردید به جای اینکه پول آن به جیب شرکت هایی مثل گوگل و مایکروسافت ریخته شود مبلغی به افراد محتاج داده می شد. بسیار خوب موتور جستوجوی Givero این کار را برای شما انجام می دهد.

اما Givero چگونه کار می کند. Givero نیز مانند گوگل و بینگ از طریق نمایش تبلیغات کسب درآمد می کند اما بر خلاف دیگر شرکت ها نیمی از مبلغ این درآمد را به خیریه اهدا می کند.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که جستوجوهای خود را با این موتور جستوجو انجام دهید.

۸- Gibiru

گیبیرو
موتور جستوجوی گیبیرو

شما ممکن است از گوگل خوشتان بیاید اما روشی که از طریق آن حریم خصوصیتان تجاوز می شود را دوست ندارید. موتور جستوجوی Gibiru بهترین روش برای دیدن نتایج جستوجوی گوگل و همچنین حفاظت از حریم خصوصیتان است. همچنین ممکن است نتایجی را ببینید که در گوگل به دلایلی نشان داده نمی شود.  Gibiruادعا می کند که نمونه اصلاح شده گوگل است. بنابراین شما نتایج مشابه گوگل را خواهید یافت اما کاملا حفاظت شده.

Gibiru برای تمام جستوجوها از رمزنگاری ۲۵۶ بیتی استفاده می کند و هیچگونه کوکی در دستگاه شما ذخیره نمی کند و اطلاعات شما را نمی فروشد.

۹- SearX

سیرکس
موتور جستوجوی سیرکس

موتورهای جستوجو از روشهای مختلفی برای یافتن بهترین نتایج استفاده می کنند. SearX یک موتور جستوجوی متاسرچ است و نتایج را در یک صفحه مرکزی جمع آوری می کند. در قسمت تنظیمات SearX شما می توانید موتورهای جستوجو را انتخاب کنید.

شما می توانید موتورهای جستوجوی بزرگی مثل Google، Bing، DuckDuckGo و یا موتورهای جستوجوی کوچک مثل Qwant ، Startpage را در تنظیمات اضافه کنید. شما حتی می توانید موتورهای جستوجوی خاصی را برای سرچ در یک دسته خاص مثل عکس، فایل، ویدیو اخبار، شبکه های مجازی و … انتخاب کنید.

موتور جستوجوی  SearX هیچگونه اطلاعاتی را ذخیره نکرده و پروفایلی از رفتار شما در هنگام جستوجو ایجاد نمی کند.

نوشته مرتبط: آموزش قرار دادن تبلیغات کلیکی صبا ویژن در سایت وردپرسی

منابع

fossbytes

makeuseof

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *