// //
آموزش-تکنولوژی

6 دلیل برای قطع شدن مداوم وای فای – چگونه آن را برطرف کنید؟

افراد همیشه با قطع شدن مداوم وای فای (WiFi)دست و پنجه نرم می کنند و قطع شدن اتصال وای فای در زمان نامناسب می تواند برای فرد ناراحت کننده باشد. در اینجا برخی از رایج ترین دلایل قطع شدن مداوم وای فای و کارهایی که می توانید در مورد آن انجام دهید آورده شده است.

۱- تعداد زیادی دستگاه متصل هستند

در گذشته، در یک خانواده معمولی یک یا دو کامپیوتر به وای فای اتصال بودند. اکنون، با گوشی‌های هوشمند، آی‌ پدها، تلویزیون‌های هوشمند و ابزارهای هوشمند دیگر، اتصال به وای فای به یک معضل تبدیل شده است. در کمال تعجب، حتی اگر یک دستگاه متصل به وای فای به طور فعال داده‌ها را ارسال یا دریافت نکند، باز هم مقداری از پهنای باند موجود را مصرف می‌کند. این بدان معناست که اگر دستگاه‌های زیادی به وای فای متصل شده‌اند، ممکن است قطعی یا کاهش سرعت اتصال به وای‌فای خود را مشاهده کنید.

راه حل: اولین و ساده ترین راه حل این است که اتصال دستگاه هایی که از وای فای استفاده نمی کنند را قطع کنید. ساده ترین راه برای انجام این کار این است که به سادگی رمز وای فای خود را تغییر دهید، که همه اتصال ها را از کار خواهد انداخت. سپس، می‌توانید فقط به برخی دستگاه‌ها اجازه دهید دوباره به وای فای متصل شوند.

اگر این امر امکان پذیر نیست، می‌توانید باندها را تغییر دهید (شاید به جای ۲.۴ گیگاهرتز به باند ۵ گیگاهرتز متصل شوید که ممکن است شلوغی کمتری داشته باشد). به طور کلی، باند ۵ گیگاهرتز اتصال سریع تر اما برد کوتاه تری نسبت به باند ۲.۴ گیگاهرتز (با برد بیشتر اما کندتر) دارد. می توانید با رفتن به تنظیمات هر دستگاه، باند را تغییر دهید.

کاهش موقت استفاده سنگین از وای فای نیز می تواند کمک کند – به عنوان مثال، توقف بازی یا دانلود یک فیلم.

در نهایت، ممکن است لازم باشد اتصال خود را ارتقا دهید. ابتدا یک تست سرعت انجام دهید تا سرعت فعلی خود را بررسی کنید. ممکن است تعداد دستگاه هایی که به وای فای متصل می شوند، برای سرعت اینترنتی که خریداری کرده اید زیاد باشد. در این صورت، برای ارتقا به سرعت بالاتر با ارائه دهنده اینترنت خود تماس بگیرید.

۲- روتر در نقطه بدی قرار دارد

قرار دادن روتر در محل نامناسب، شایع‌ترین دلیل عملکرد ضعیف وای فای است. اگر نقطه دسترسی شما، در اتاقی دور از شما باشد و دستگاهی که می‌خواهید آن را به وای فای متصل کنید بیشتر از محدوده سیگنال دستگاه باشد، تا زمانی که دستگاه خود را به آن نزدیک‌تر نکنید، با افت سیگنال و قطع شدن مداوم وای فای مواجه خواهید شد.

راه حل: روتر را در اتاقی که قصد دارید بیشترین استفاده از وای فای را داشته باشید یا در نزدیکترین فاصله ممکن نصب کنید. روتر را در ارتفاع بالا قرار دهید تا مانعی در راه نباشد. همچنین باید از بازتاب اشیایی مانند شیشه، آینه و فلز دوری کنید، زیرا سیگنال‌های وای فای با برخورد به این اشیاء از آن‌ها منعکس شوند.

۳- تداخل امواج رادیویی

بیشتر ما روترهای وای فای خود را در کنار تلفن های بی سیم، دستگاه های بلوتوث و تلویزیون های هوشمند قرار می دهیم، و این کار باعث می شود این سیگنال های مختلف با یکدیگر تداخل پیدا کنند و در نهایت منجر به افت سیگنال شوند. قطع شدن اتصال وای فای گوشی شما در نزدیکی ماکروویو نیز به این دلیل است. وقتی در کنار مایکروویو هستید وای فای، دچار تداخل رادیویی می شود.

راه حل: کانالی که وای فای شما در آن کار می کند را تغییر دهید. از برنامه ای مانند WiFi Analyzer استفاده کنید که به شما می گوید از کدام کانال های وای فای بیشتر استفاده می شود. کانالی را انتخاب کنید که کمتر از آن استفاده می شود. به طور متناوب، به باند ۵ گیگاهرتز بروید. به طور کلی، این کار یک راه حل بسیار خوب برای استفاده از وای فای در ساختمان های آپارتمانی است.

بخوانید: تقویت کننده وای فای – دستگاهی که سرعت کند وای فای را برطرف کرده و شبکه‌ی وای فای را در محیط گسترش می دهد

۴- کارت بی سیم نیاز به بروز رسانی دارد

درایورهای دستگاه‌های الکترونیکی مانند چاپگرها و کامپیوترها به بروزرسانی‌های نیمه منظم نیاز دارند، در غیر این صورت به خوبی کار نمی‌کنند. اگر با قطع شدن مداوم وای فای مواجه هستید، بررسی کنید که آیا درایورهای دستگاه نیاز به بروز رسانی دارند یا خیر.

راه حل: برای ارتقای درایورهای کارت بی‌سیم خود، به وب‌سایت سازنده بروید و جدیدترین نسخه‌ها را دریافت کنید.

۵- روتر نیاز به استراحت دارد

ما تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها و انواع وسایل دیجیتال را همیشه روشن نگه می‌داریم، صرف نظر از اینکه از آن ها استفاده می‌کنیم یا نه و انتظار داریم که در حداکثر پتانسیل خود کار کنند. روترها نیز از این عادت مستثنی نیستند، اما آن ها نیاز به زمانی برای استراحت دارند.

راه حل: روتر و مودم خود را خاموش و آن ها را برای حداقل ۳۰ ثانیه از برق جدا کنید. سپس آن ها را به این ترتیب مجدد راه اندازی کنید: “اول، مودم را وصل کنید و منتظر بمانید تا کاملا متصل شود. سپس روتر خود را روشن کنید. گاهی تنها انجام این کارها برای رفع مشکل قطع شدن مداوم وای فای کافی است.”

۶- به تجهیزات جدید نیاز دارید

گاهی اوقات، همه روش های نام برده برای رفع مشکل قطع شدن مداوم وای فای اوضاع را بهتر نمی‌کنند. روترهای قدیمی هر روز کمتر با سرویس‌های جدید سازگار می‌شوند. ممکن است پس از تنظیم مجدد، برای مدتی کار کنند. اما در نهایت، باید یک روتر جدیدتر تهیه کنید.

نکته آخر

دیوارهای ضخیم برای جلوگیری از سر و صدا خوب هستند، اما مانع از عملکرد مناسب وای فای می شوند. مشکل سازترین مصالح در این زمینه فلز، بتن و آجر می باشند. اگر دیوارهای داخلی بتنی یا آجری دارید، چند نقطه دسترسی بی سیم در نقاط مختلف خانه ایجاد کنید. این کار یک شبکه محلی بی سیم (WLAN) مانند شبکه های موجود در دفاتر ایجاد می کند که قدرت سیگنال را بهبود می بخشد و تعداد دستگاه هایی که شبکه می تواند پشتیبانی کند را افزایش می دهد.

بخوانید:

نحوه تبدیل کامپیوتر به هات اسپات (وای فای) در ویندوز ۷، ۸ و ۱۰

چگونه تشخیص دهید شخصی بدون اجازه از وای فای شما استفاده می کند

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *