// //
علم و تکنولوژی

اندروید در مقابل آیفون- چرا اندروید هنوز بهترین انتخاب است

آیفون با اینکه در ابتدا بطور اختصاصی در انحصار AT&T قرار داشت، از زمان وارد شدن به بازار بسیار محبوب بود. زمانی که شرکت مخابرات Verizon، موتورولا دروید (Motorola Droid) را راه اندازی کرد، تبلیغات آن ها مستقیما توانایی ها و نقاط قوت دروید نسبت به آیفون را هدف قرار داد.

اندروید و آیفون هر دو سیستم عامل هوشمند قابل احترام هستند. مشتریان در همه شرکت های بزرگ مخابراتی می توانند از بین آیفون و اندروید، یک تلفن هوشمند را انتخاب کنند.

درخشش آیفون

آیفون

آیفون ویژگی های بسیاری دارد. آیفون خدماتی همچون فروشگاه اپ گسترده و رو به رشد، موسیقی با کیفیت عالی، دوربین فوق العاده و یک سیستم عامل پایدار را ارائه می دهد. از طرف دیگر، به دلیل استفاده از یک سیستم واحد از یک تولید کننده واحد، ممکن است لوازم جانبی همچون هدفون که بر روی گوشی های قدیمی تر کار می کردند، با گوشی های مدل بعدی سازگار نباشند.

استعاره ای که برای توصیف اکوسیستم اپل به کار می رود، اصطلاحا به باغ دیوار کشی شده، معروف است. از درون آن دیوارها، همه چیز کاملا زیبا ساخته شده است، اما فراتر از آن دیوارها به امکاناتی دسترسی نخواهید داشت. وقتی گوشی های آیفون را انتخاب می کنید، در واقع به شرکت اپل اعتماد می کنید تا همه چیز را کنترل و برای شما فراهم کند.

با اندروید، کنترل در دستان شماست

می توان اندروید را روت کرد که این کار هم مزایا و هم خطراتی به همراه دارد. روت کردن تلفن به شما امکان می دهد مسئولیت همه چیز را در تلفن همراه خود به عهده بگیرید. شما می توانید برنامه ها را از هر فروشگاهی نصب کنید، از جمله برنامه هایی که فقط از روت استفاده می کنند و از قابلیت های تلفن، نهایت استفاده را می برند. گوگل حتی برنامه های روت را در فروشگاه Play Store ارائه می دهد.

لانچر

روت کردن یک دستگاه اندرویدی همچنین فرصتی برای دسترسی و سفارشی سازی جنبه های بیشتر سیستم عامل و خود دستگاه را فراهم می کند. از جمله این قابلیت ها، قابلیت بارگیری و فلش کردن رام های سفارشی (custom ROMs) است. رام های سفارشی معمولا دارای ویژگی های اضافی هستند و توسعه دهندگان رام معمولا پس از قطع پشتیبانی توسط تولید کنندگان اندروید، نسخه های جدیدتری از اندروید را منتشر می کنند.

اما حتی بدون دسترسی روت، دارندگان تلفن های هوشمند اندرویدی از این مزیت که اندروید از قالب های نرم افزاری غیر اختصاصی استفاده می کند، بهره می برند. برنامه های اندروید را می توان از گوگل، آمازون و سایر فروشگاه های برنامه اندروید دانلود کرد.

شخصی سازی اندروید

لانچر

با استفاده از آیفون، آنچه می‌بینید همان خروجی نهایی است. تنها یک رابط وجود دارد. با این حال، با اندروید، سازندگان آزاد هستند که رابط کاربری را تغییر دهند و ظاهر و کاربرد آن را سفارشی کنند.

HTC (شرکت تولید کامپیوتر) از Sense UI (HTC Sense مجموعه نرم افزاری است که توسط HTC ساخته شده و در درجه اول در دستگاه های مبتنی بر اندروید این شرکت استفاده می شود)، و سامسونگ One UI (One UI یک سیستم عامل سفارشی بر پایه‌ی اندروید است که توسط کمپانی سامسونگ برای اسمارت فون‌های سری گلکسی طراحی شده است) استفاده می کنند. LG و سایر تولید کنندگان نیز رابط کاربری اندرویدی خود را دارند. با معماری باز اندروید، گزینه های زیادی وجود دارد.

نوشته مرتبط: بهترین تبلت هایی که در سال ۲۰۱۹ میتوانید بخرید

حتی بعد از انتخاب دستگاه، به گزینه های سفارشی سازی شده بیشتری دسترسی دارید. اندروید دارای یک اکوسیستم پر جنب و جوش است و دائما در حال تولید برنامه هایی است که به کاربردی تر شدن گوشی شما با توجه به نیازتان کمک می کند. لانچر ها و صفحه کلیدهای سفارشی (هر دو موارد در آیفون موجود است اما تعداد آن کمتر است)، بُعد جدیدی از سفارشی سازی را اضافه می کنند.

لانچر همان رابط کاربری سیستم عامل گوشی های اندروید است که معنی اصلی آن راه انداز است و شما با نصب هر لانچر یک راه انداز به سیستم عامل خود اضافه می کنید. معمولا لانچرها امکانات و تنظیمات زیادی برای اجزای رابط کاربری در اختیار افراد قرار می ‌دهند و شما قادر هستید اجزایی مانند صفحه خانگی، آیکون ‌ها، منوی برنامه ‌ها، ویجت‌ ها و … را به‌طور جزبه‌جز مطابق نظر خود تغییر دهید.

کلام آخر

در آخر، این نبرد تلفن های همراه بین شرکت های گوگل و اپل است و دیگر موضوع بر سر اینکه کدام تلفن ها بهتر هستند، نیست. گوگل و اپل هر دو در بازار از غول های این صنعت و هر دو متکی به موفقیت و آینده سیستم عامل های تلفن هوشمند خود هستند.

در حالی که اپل همه چیز را در مورد آیفون کنترل می کند، گوگل بر روی پلتفرم اندروید تمرکز می کند و به تولید کنندگان شریک خود اجازه می دهد این گوشی های هوشمند را بسازند، البته بجز مدل های پرچمدار پیکسل خود شرکت گوگل.

توانایی شرکت گوگل برای تمرکز روی سیستم عامل اندروید به آن ها امکان می دهد تلاش های خود را بر روی بهبود، ارتقاء و پیشرفت متمرکز کنند. شرکت اپل باید همچنان نگران سیستم عامل، ظاهر، کاربرد، ساخت و عملکرد آیفون باشد.

اگر می خواهید بین گوشی های آیفون و اندروید یکی را انتخاب کنید، هر دو تلفن ها عالی هستند. تصمیم شما نباید مبتنی بر بازاریابی هوشمندانه این شرکت ها، بلکه بر مبنای کاربردی بودن تلفن برای شما باشد. نه فقط برای چند ماه اول بلکه برای کل مدت استفاده.

نوشته مرتبط: چگونه از باتری گوشی های هوشمند بیشترین استفاده را ببریم؟

منبع

lifewire

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *