// //
علم و تکنولوژی

داروهای ایمپلنت در بدن که با بلوتوث کنترل میشوند

در چند سال گذشته، درباره دستگاه های قابل برنامه ریزی که مرتبا دارو را درون بدن توزیع می کند، شنیده ایم. تکنولوژی داروهای ایمپلنت نیاز انسان به مصرف قرص ها یا تزریقات را از بین می برد. این یافته ی جدید در داروهای ایمپلنت که امروز معرفی خواهیم نمود یک قدم از نمونه های قبلی جلوتر است، زیرا پس از قرار گرفتن در بدن، میزان دوز دارو قابل تغییر می باشد.

در حال حاضر این دستگاه کوچک و مسطح در موسسه تحقیقاتی متودیست هوستون در تگزاس، به گونه ای طراحی شده است که یک یا چند نوع دارو در آن قرار می گیرد و سپس تحت جراحی، زیر پوست بیمار قرار می گیرد. این دستگاه قادر است به مدت یک سال دارو یا داروها را به میزان تعیین شده و در فواصل زمانی مشخص در بدن بیمار آزاد کند.

در صورتی که بیمار به تغییر دوز نیاز داشته باشد، می توان آن را دوباره برنامه ریزی کرد.

با فرستادن یک سیگنال بلوتوث خاص به میکروچیپ این ایمپلنت، پزشکان می توانند ولتاژی که به یک کانال نانوسیال سیلیکونی که در داخل دستگاه اعمال می شود را تغییر دهند. در تست های آزمایشگاهی، این تغییر ولتاژ به دانشمندان اجازه میدهد تا میزان آزاد شدن داروها را که از قبل برنامه ریزی شده اند، به مقادیر استاندارد، کمتر یا بیشتر تغییر دهند.

داروهایی که برای درمان آرتریت روماتوئید و فشار خون بالا استفاده میشوند و اغلب در زمان های خاصی از روز و در دوزهای مختلف به بیمار داده میشوند، به این صورت وارد بدن شده اند.

نماینده متودیست هوستون می گوید که قابلیت انتقال داروی دستگاه، تاکنون در لوله های آزمایشگاهی بررسی شده اند و توانایی آن در دریافت سیگنال های بلوتوث در موارد کشت شده در حیوانات با موفقیت آزمایش شده است. گام بعدی این است که این دستگاه را در حیوانات آزمایش کنند و سپس آزاد سازی دارو را در طول یک دوره پایدار کنترل کنند.

پروفسور آلساندرو گراتونی، نویسنده مقاله ای در این مورد این تحقیق می گوید: “ما این ایمپلنت دارویی جهانی را، بخشی از آینده ی نوآوری مراقبت های بهداشتی می بینیم.”

استفاده از داروهای ایمپلنت در بهبود مدیریت بیماری بسیار موثر است و از فراموش کردن دوز داروها جلوگیری میکند و پزشکان میتوانند از راه دور بیماران خود و دوز دارویی آن ها را کنترل کنند.

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر منبع و لینک مطلب سایت pitoonik.com ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

مراجع

مرجع شماره ۱

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *