// //
علم و تکنولوژی

شغل انسان ها در آینده چگونه خواهد بود؟

جهان با سرعت گیج کننده ای در حال تغییر است. بلاک چین، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، اینترنت اشیاء و چاپ سه بعدی اقتصاد و بازار کار را مختل می کند. این تغییرات آن چنان چنان حماسی هستند که برخی می گویند ما در انقلاب صنعتی چهارم زندگی می کنیم.

تخمین زده شده است که ۷۳ میلیون شغل موجود به دلیل اتوماسیون تا سال ۲۰۳۰ از بین خواهد رفت.

از زمان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده به لطف اتوماسیون، خروجی تولید خود را با تعداد کمتر کارگر افزایش داده است. یک مطالعه مشهور Ball State تخمین می زند که ۸۸ درصد از مشاغل تولیدی در اتوماسیون گم شده اند (نه در رقابت جهانی). با وجود کاهش شغل ها در کارخانه ها، بهره وری افزایش یافته و میلیون ها شغل جدید ایجاد شده است.

بسیاری بر این باورند که اتوماسیون و هوش مصنوعی باعث ایجاد مشاغل بیشتر می شوند، نه کمتر. همانطور که رضا بیدشهری، کارآفرین آینده نگر می گوید: “در حالی که فناوری های نوظهور شغل های زیادی را از بین می برند، بسیاری از شغل های جدید را نیز ایجاد می کنند.”

تکنولوژی بجای جایگزینی انسان شغل های موجود را بهبود خواهد بخشید. روزهای طولانی کار با برگه ها، تجزیه و تحلیل داده ها، استعلامات مشتریان به پایان خواهد رسید. این کارهای خسته کننده به ماشین ها واگذار خواهد شد و کارگران و کارمندان روی کارهای پیچیده تر تمرکز خواهند کرد. از نمونه این کارها می توان به کار روی تکنولوژی های در حال پیشرفت، تهیه برنامه کاری و کارهای نیازمند به تحلیل انسان اشاره کرد.

ما تمایل داریم باور بیدشهری که اتوماسیون در طولانی مدت باعث ایجاد مشاغل بیشتر و بهتر خواهد شد را به اشتراک بگذاریم. اما حتی در این صورت، هیچ یک از ما نمی توانیم شکل دقیقی از این اقتصاد جدید را تصور کنیم.

سازگاری با واقعیت های زندگی در آینده نیاز به انعطاف پذیری دارد. ما در دنیایی زندگی می کنیم که دیگر گرفتن مدرک دانشگاهی کافی نیست. در عوض زندگی در این دنیای جدید مستلزم یادگیری مداوم، بروزرسانی مهارت های فنی موجود، پیشرفت مهارت های جدید و بهبود مهارت های نرم (مانند هوش هیجانی) است.

منبع

medium

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *