// //
اخبار علم و تکنولوژیعلم و تکنولوژی

جت شخصی که می تواند خود را در مواقع اضطراری فرود بیاورد

شرکت Cirrus Aviation با اعلام افزودن قابلیت “بازگشت ایمن” روی جت G2 Vision خود قدم مهمی در جهت حمل و نقل هوایی خودکار برداشته است. این سیستم در مواقع اضطراری به صورت خودکار نزدیکترین باند فرودگاه را پیدا کرده و فرود می آید.

Vision یک جت خصوصی کوچک است که قادر است هفت نفر را در خود جای دهد و با سرعت بیش از ۳۰۰ گره در ارتفاع ۹.۵ کیلومتر حرکت می کند. این جت یک وسیله کوچک، سریع و کاربرپسند، برای کسانی که خود مایل به هدایت آن هستند، می باشد.

این جت یک محصول موفق برای شرکت Cirrus بوده است، اما قابلیت های جدید آن می تواند چیزی بزرگتر و بیشتری را ارائه دهد. مدیر عامل این شرکت، زین نیلسن (Zean Nielsen)، می گوید: “ما معتقدیم این جت محصولی است که حمل و نقل هوایی شخصی را برای همیشه تغییر خواهد داد”.

 قابلیت بازگشت و فرود خودکار (Safe Return Autolous Autoland) جت ویژن، به صورت یک دکمه روی سقف جت در دسترس مسافران قرار دارد. اگر اتفاقی برای خلبان بیفتد، مسافر می تواند از دکمه استفاده کرده و درخواست فرود خودکار کند.

دکمه-فرود-اتوماتیک
 دکمه قابلیت بازگشت و فرود خودکار

سیستم کنترل پرواز به صورت اتوماتیک درگیر می شود و زمین اطراف، آب و هوا و باند فرودگاه را اسکن می کند تا نزدیکترین مکان امن برای فرود هواپیما را پیدا کند.

در داخل کابین، مسافران یک پیام صوتی ضبط شده دریافت می کنند که به آن ها می گوید تا چه زمانی هواپیما فرود خواهد آمد. در همین حال، این سیستم به طور خودکار در حال راه اندازی کانال های اضطراری است تا بتواند خدمات اضطراری را پشتیبانی کند و به  برج مراقبت پرواز هشدار دهد.

جت مسیر خود را به سمت فرودگاه و باند منتخب منتقل می کند، سرعت خود را آهسته و چرخ فرود جت را رها می کند. همانطور که این جت خودش را روی باند قرار می دهد و برای فرودی نرم آماده می شود، ارتفاع را مانیتور می کند.

سپس هواپیما متوقف می شود، در این مرحله مسافران می توانند از هواپیما خارج شوند و خدمات اضطراری می توانند برای بررسی هر اتفاقی که برای خلبان افتاده است، وارد هواپیما شوند.

این سیستم جدید به همراه یک سیستم چتر نجات بالستیک قرار می گیرد که Vision قبلا از آن استفاده کرده است. سیستمی که می تواند در صورت خرابی فاجعه بار مستقر شود و جت را به آرامی و به پایین چرخاند.

چتر-نجات
چتر نجات بالستیک

در حال حاضر هواپیماها می توانند به طور خودکار بسیار ماهرانه در هوا پرواز کنند. توانایی مسیر یابی و فرود خودکار، حفظ برقراری تماس با مسئولین در زمین، گامی مهم در جهت حمل و نقل هوایی کاملا اتوماتیک است.

منبع

newatlas

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *