// //
علم و تکنولوژی

اسپیس ایکس و رویای ساخت کلونی انسان در مریخ

اسپیس ایکس هر آنچه که ما در مورد فضا فکر می کردیم را تغییر داده است. راکت های با قابلیت استفاده مجدد که به محلی که از آنجا پرتاب شده اند بازمی گردند، بسیار شگفت انگیز هستند اما امروزه امری پیش تقریبا عادی به نظر می رسند.

اخیرا راکت Falcon Heavy بزرگ این شرکت اولین ماموریت تجاری خود را بدون هیچ گونه مشکلی انجام داده است و اکنون اسپیس ایکس در حال آماده شدن برای فرستادن فضانوردان آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی است. اسپیس ایکس به تنهایی اتش بشر در اکتشافات فضایی را زنده نگاه داشته است.

اسپیس ایکس چیست، متعلق به چه کسی است و کجا قرار دارد؟

ایلان-ماسک
ایلان ماسک موسس اسپیس ایکس

اسپیس ایکس در سال ۲۰۰۲ توسط ایلان ماسک متولد آفریقای جنوبی کارآفرین تکنولوژی تاسیس شد. او مدرک خود را در رشته تجارت و فیزیک از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد و هیچگونه آموزشی در مورد راکت ندیده است اما دیدی باورنکردنی در یافتن پتانسیل بازارهای جدید دارد.

از جمله فعالیت های او می توان به مشارک در تاسیس پی پال و تاسیس تسلا و همچنین سولار سیتی (شرکتی در زمینه انرژی خورشیدی) اشاره کرد.

اسپیس ایکس دارای ۶۰۰۰ کارمند است و مرکز آن در هاوتورن کالیفرنیا قرار دارد. این شرکت یک کارخانه و یک سکوی پرتاب در جنوب تگزاس، امکانات پرتاب در مرکز فضایی ناسا و ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا دارد. این شرکت همچنین یک سایت پرتاب در پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیا دارد.

اهداف طولانی مدت اسپیس ایکس چیست؟

کلونی-انسان-مریخ
سفر به مریخ

ساخت کلونی در مریخ. چگونه یک شرکت می تواند در تحقق بخشیدن به این هدف کمک کند؟ با کاهش قابل توجه هزینه حمل و نقل فضایی این کار امکان پذیر است.

یکی از اولین اقدامات در این زمینه پروژه ۱۵ ساله برای ساخت یک سیستم پرتاب راکت با قابلیت استفاده مجدد است که در آن راکت پس از تخلیه بار در مدار دوباره به مکان پرتاب بازمی گردد.

ایلان ماسک باور دارد که قابلیت استفاده مجدد کلید تحقق بخشیدن زندگی چند سیاره ای است. این امر برای گونه ما ضروری است زیرا ممکن است زمین به دلایلی همچون برخورد با یک سیارک و یا شاید جنگ جهانی سوم غیر قابل سکونت شود.

ماسک فکر می کند ما به یک سیاره پشتیبان نیاز داریم و ایده او ساخت یک کلونی از یک میلیون انسان در مریخ در حدود ۴۰ تا ۱۰۰ سال آینده است.

ایده عجیب و غریب استفاده از تقویت کننده راکت و استفاده مجدد از آن در دسامبر ۲۰۱۵ مطرح شد و از آن زمان تاکنون اسپیس ایکس در تلاش برای ساخت قطعات قابل بازیابی و استفاده مجدد بیشتر بوده است. اکنون اسپیس ایکس راکتی ساخته است که تا ۱۰ بار قابل استفاده است.

ایلان ماسک می گوید: “ایجاد یک کلونی خودکفا روی مریخ ضروری است زیرا به اندازه کافی از زمین دور بوده و احتمال سالم باقی ماندن آن نسبت به ماه پس از یک جنگ تمام عیار بیشتر خواهد بود”.

آیا اسپیس ایکس با ناسا کار می کند؟

اسپیس-ایکس
اسپیس ایکس

بله. ناسا در آپریل ۲۰۱۹ تایید کرد که ۶۹ میلیون دلار برای برخورد دادن راکت فالکون ۹ به یک سیارک به عنوان بخشی از آزمایش های خود در سال ۲۰۲۲ به اسپیس ایکس می پردازد. هدف از این پروژه آزمایش توانایی انحراف سیارک از مسیر خود از طریق برخورد کردن با یک فضاپیمای با سرعت بالا است.

به مدت یک دهه است که  آژانس فضایی بین المللی آمریکا و اسپیس ایکس با یکدیگر همکاری نزدیکی دارند.

اسپیس ایکس بیش از ۱۲ میلیارد دلار برای قرار دادن ماهواره ها و لوازم (orbit) ارتشی در مدار درآمد به دست آورده و بیش از ۱۰۰ پرتاب انجام داده است.

راکت قابل استفاده مجدد فالکون ۹ اسپیس ایکس

راکت-قابل-اسلفاده-مجدد-اسپیس-ایکس
راکت قابل استفاده مجدد فالکون ۹ اسپیس ایکس

راکت های قابل استفاده مجدد Blue Origin را با راکت های اسپیس ایکس اشتباه نگیرید. اگرچه راکت New Shepherd متعلق به Blue Origin قابلیت بازگشت به محل پرتاب خود را دارد اما تنها یک راکت زیر مداری محسوب می شود.

فالکون ۹ متعلق به اسپیس ایکس در کلاس راکت های مداری قرار دارد و مرتبا محموله و ماهواره به مدار می فرستد. بزودی این شرکت فضانوردان را به مدار خواهد فرستاد. هر راکت فالکون ۹، ۶۲ میلیون دلار هزینه دارد.

از راکت های قابل استفاده مجدد و برنامه های پرتاب ماهواره های تجاری تا فرستادن فضانوردان ناسا به فضا و در نهایت ساخت حمل و نقل بین سیاره ای، می توان گفت برنامه های ایلان ماسک برای اسپیس ایکس بسیار بلند پروازانه است .

تا کنون دلیلی بر شک کردن به اراده ایلان ماسک نداشته ایم و تا به حال اسپیس ایکس هیجان انگیزترین شرکت در صنعت جدید و ودر حال رشد فضا بوده است. باید دید این شرکت برای باقیماندن در جایگاه نخست در سال های پیش رو به چه ابتکاراتی دست خواهد زد.

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر نام و لینک مطلب سایت پیتونیک ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

منبع

techradar

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *