// //
سلامت

مشکلات سلامتی زنان – معرفی 8 بیماری پرخطر برای زنان

درحالیکه مردان و زنان با مشکلات متنوعی در زمینه سلامت روبه رو هستند، برخی از مشکلات سلامتی، زنان را بطور متفاوت تری تحت تاثیر قرار میدهند. علاوه بر این، بسیاری از این مشکلات تشخیص داده نمیشوند و بسیاری از داروها در این زمینه مورد آزمایش قرار نگرفته اند. با این حال، زنان با مشکلات سلامتی و شرایط مختص به خودشان مانند سرطان سینه، سرطان دهانه رحم، یائسگی و بارداری دست و پنجه نرم میکنند.

زنان از مشکلات قلبی بیش تری در مقایسه با مردان رنج میبرند. افسردگی و اضطراب در بیماران زن، بیش تر مشاهده میشود. مشکلات مجاری ادراری و بیماری های منتقله جنسی، به زنان آسیب بیش تری وارد میکنند. در میان مشکلاتی که برای سلامتی زنان وجود دارد، ۸ بیماری زیر با خطر سلامتی بیش تری همراه است.

۱- بیماری های قلبی

در آمریکا، از هر ۴ مرگ در زنان، ۱ مورد در ارتباط با بیماری های قلبی است. اگرچه به باور عموم، بیماری های قلبی در مرد ها رایج تر است، اما در هردو تقریبا یکسان است. با این حال، تنها ۵۴% از زنان، از این موضوع که بیماری های قلبی تهدیدی جدی برای سلامت آن هاست، باخبرند. در آمریکا، در  49% از کل بیمارانی که به پزشک مراجعه میکنند، فشار خون بالا، کلسترول بالا و سیگار کشیدن فاکتورهای تشدید کننده ی خطر بیماری های قلبی هستند.

۲- سرطان پستان

سرطان پستان، که معمولا در کانال های شیری ایجاد میشوند، میتواند به سایر اعضای بدن گسترش یابد و تهاجمی ترین سرطانی است که زنان را تهدید میکند. این وضعیت به دلیل عمر طولانی تومورها، بیشتر در بین جمعیت زنان در کشورهای توسعه یافته دیده میشود.

درابتدا، در زنان مبتلا به سرطان سینه ممکن است توده های پستانی ایجاد شوند. اغلب تومورهای سینه غیر سرطانی هستند، اما مراجعه به پزشک برای اطمینان از سلامت، بسیار با اهمیت است.

۳- سرطان رحم و تخمدان

بسیاری از مردم تفاوت بین سرطان رحم و تخمدان را نمیدانند. سرطان رحم از دهانه ی رحم شروع میشود، درحالیکه سرطان تخمدان از لوله ی فالوپ شروع میشود. اگرچه هردو بیماری موجب درد های مشابهی میشوند، سرطان دهانه رحم باعث درد در هنگام مقاربت میشود.

۴- مشکلات زنان و زایمان

خونریزی و تخلیه ی آن، بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی است. اگرچه علائم اضافی در دوران قاعدگی، ممکن است نشانه ی مشکلات سلامتی باشد. علائم غیر معمول مانند خونریزی بین دوره های قاعدگی و تکرر ادرار، ممکن است نشانی از سایر مشکلات جدی باشد. همچنین مشکلات جدی واژینال، بیماری هایی مانند بیماری های منتقله ی جنسی و سرطان دستگاه تولید مثل را نشان میدهد.

در حالی که ارائه دهندگان مراقبت های پزشکی، می توانند به راحتی عفونت های خفیف را درمان کنند، در صورت عدم کنترل، این عفونت ها می تواند منجر به شرایطی نظیر ناباروری یا نارسایی کلیه شوند.

۵- مشکلات بارداری

شرایط پیش از بارداری می تواند در طول بارداری شرایط بدتری را ایجاد کنند و سلامت مادر و فرزندش را تهدید کند. آسم، دیابت و افسردگی اگر به درستی درمان نشود، ممکن است در دوران بارداری به مادر و کودک آسیب برسانند.

بارداری میتواند موجب بروز آنمی و افسردگی میشود. یکی دیگر از مشکلات زمانی رخ می دهد که یک سلول تولید مثل خارج از رحم بارور شود و بارداری را غیرممکن کند. خوشبختانه، متخصصان زنان و زایمان می توانند مسائل بهداشتی و معمولی را که در حین بارداری ظاهر می شوند، مدیریت و درمان کنند.

۶- بیماری های خودایمنی

بیماری های اتوایمیون زمانی رخ می دهد که سلول های بدن که از آن در برابر تهدید ها دفاع میکنند، مانند ویروس ها، به سلول های سالم خودی حمله می کنند. با وجود افزایش میزان ابتلا به این بیماری ها، محققان همچنان در مورد اینکه چرا این وضعیت بیشتر زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، متعجب و سردرگم هستند. این بیماری ها اغلب نشانه هایی از جمله موارد زیر را دارند:

– خستگی

– تب خفیف

– درد

– تحریک پوستی

– سرگیجه

بیش تر سیستم خودایمنی، در معده وجود دارد. البته، بسیاری از کسانی که از این مشکل رنج میبرند، با رعایت مواردی بطور طبیعی درمان میشوند. رعایت مواردی مانند:

– مصرف کم تر شکر

– مصرف کم تر چربی

– کاهش استرس

– کاهش جذب سموم

هرچند، بهترین راه حل در مقابل خودایمنی، تشخیص زود هنگام است.

۷- پوکی استخوان

پوکی استخوان باعث ضعف و شکنندگی استخوان ها میشود. عوامل متعددی می توانند وضعیتی را ایجاد کند که بیشتر در زنان اتفاق می افتد:

– سن

– مصرف الکل

– ژنتیک

– ورزش نکردن

– کم بودن توده ی بدن

– سیگار کشیدن

– مصرف استروئید

برای تشخیص وضعیت، ارائه دهندگان مراقبت های پزشکی از روش تراکم استخوان با استفاده از اشعه ایکس یا تشخیص اولتراسوند استفاده می کنند. در حالی که هیچ درمانی برای پوکی استخوان وجود ندارد، ارائه دهندگان خدمات پزشکی می توانند درمان را برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، که ممکن است شامل استفاده از مکمل های غذایی، انتخاب شیوه زندگی سالم یا داروهای تجویزی باشد، انجام دهند.

۸- افسردگی و اضطراب

نوسانات طبیعی هورمونی می تواند منجر به افسردگی یا اضطراب شود. سندرم پیش از قاعدگی (PMS) معمولا در میان زنان اتفاق می افتد، در حالی که اختلال دوقطبی قبل از قاعدگی (PMDD) علائم مشابه داشته، اما شدید تر است. 

بسیاری از مادران بلافاصله پس از تولد نوزاد، به یک نوع افسردگی به نام “کودک بلوز” دچار میشوند، اما افسردگی قبل از تولد نوزاد باعث ایجاد نگرانی ها، تغییرات هیجانی، غم و خستگی در مادران می شود.

همچنین پریمنوپاز، یا همان تحولات قبل یائسگی، می تواند موجب افسردگی شود. مهم نیست چقدر علائم شدید باشند، پزشکان می توانند با تجویز دارو یا درمان ها، آن را کنترل کنند.

تکنولوژی های سلامتی برای زنان

به زودی، فناوری های جدیدی برای کمک پزشکان برای درمان مشکلات سلامتی و بیماری زنان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

محققان، درمان های نوینی را در پزشکی توسعه داده اند، مانند دستگاهی که زنان را قبل از عمل احیای سینه آماده میکند و به جای سوزن از دی اکسید کربن استفاده میشود. هم چنین تست خونی را انجام میدهد که حاملگی خارج از رحم را شناسایی میکند. سایر فن آوری ها مانند انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل و تشخیص بارداری با نمونه بزاق، هستند.

زنان می توانند خطر ابتلا به سرطان ها و سایر بیماری های شایع را با عادات سالم و مراجعه ی منظم به پزشک کاهش دهند. با این حال، در بسیاری از جوامع که در معرض خطر هستند، پرستاران و ماما ها، از کمبود پوشش دهی خدمات گله مند هستند.

باز نشر مطالب سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب سایت pitoonik.com مجاز میباشد.

نوشته های مرتبط:

کربوهیدرات های خوب، کربوهیدرات های بد: چرا کربوهیدرات ها برای ما اهمیت دارند؟

زندگی سالم- ۱۰ روش برای سالم تر زندگی کردن

مراجع

مرجع شماره ۱

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *