// //
سلامت

چه چیزی باعث موج دوم شیوع بیماری ویروس کرونای جدید می شود

به دنبال ظهور و گسترش سریع ویروس کرونای جدید، چندین کشور موفق شده اند شیوع این ویروس به سایر نقاط کشور را تحت کنترل خود در آورند. یکی از این کشورها چین است که به نظر می رسد محدودیت های گسترده در تردد مردم، مانع انتقال ویروس به سایر نقاط کشور شده است.

با این حال، در حال حاضر بیماری ویروس کرونای جدید در سراسر جهان در حال گسترده است، و کشورها در معرض خطر موج دوم عفونت ناشی از ورود مسافران از خارج کشور یا موردهای عفونی ناشناخته داخلی، قرار دارند.

در حالی که چین شروع به رفع محدودیت های سفر کرده است، جهان در شگفت است که آیا چین می تواند از موج دوم شیوع جلوگیری کنند یا خیر.

چه چیزی سبب موج دوم شیوع بیماری می شود؟

بیماری های عفونی، از طریق تماس بین افراد آلوده و افراد مستعد، گسترش می یابند. در صورت عدم وجود هرگونه کنترل، تا زمانی که میانگین تعداد افرادی که توسط فرد آلوده به این ویروس مبتلا می شوند، بیشتر از ۱ نفر باشد، شیوع این بیماری ادامه خواهد یافت. در حال حاضر این مقدار میانگین، ۲.۵ نفر است.

اگر افرادی که از ویروس کرونا بهبود می یابند، نسبت به آن پاسخ ایمنی محافظتی ایجاد کنند، شیوع این بیماری، موجب رشد تعداد افراد ایمن در برابر بیماری خواهد شد. هنگامی که تعداد افراد مصون در برابر بیماری به تعداد کافی برسد، تعداد افراد مستعد به ابتلا کمتر شده و شیوع آن بیماری به تدریج از بین می رود.

هنگامی که شیوع بیماری از طریق فاصله گذاری اجتماعی و اقدامات دیگر تحت کنترل باشد، ممکن است تنها بخش کوچکی از جمعیت آلوده شده و نسبت به آن بیماری مصونیت پیدا کنند.

اگر جمعیتی به ایمنی جمعی نرسیده باشد، ممکن است در صورت آرام شدن کنترل ها و شیوع مجدد عفونت، افراد مستعد به بیماری به موج دوم شیوع دامن بزنند.

 آیا ما شاهد موج دوم در چین خواهیم بود؟

علیرغم میزان شیوع ویروس کرونا در استان هوبی و سایر استان های چین، به احتمال زیاد بیشتر ساکنان همچنان مستعد ابتلا به عفونت هستند.

حتی برای افرادی که قبلا به ویروس کرونا آلوده شده اند، مصونیت در برابر COVID-19 حتمی نیست. با این حال، آلودگی مجدد در شخصی که قبلا به این ویروس آلوده شده، غیر معمول به نظر می رسد و یک مطالعه روی میمون ها نشان می دهد احتمال وقوع پاسخ ایمنی محافظتی، وجود دارد. برای آن که بدانیم آیا این مصونیت در انسان نیز وجود داشته و تا چه مدت دوام خواهد داشت، به داده های بیشتری نیاز داریم.

از آنجا که چین اقدامات فاصله گذاری اجتماعی را متوقف کرده است، موارد جدید ابتلا به آلودگی می توانند در صورت عدم شناسایی و جداسازی سریع، موج دوم COVID-19 را به وجود آورند.

یک مطالعه مدل سازی شده اخیر نشان داده است اگر اقدامات سختگیرانه در چین، خیلی سریع برداشته شود، موج دوم عفونت ممکن است در اواسط سال وارد ووهان شود.

در طول پاندمی آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸، موج دوم بزرگتر و کشنده تر بود. اما این اتفاق احتمالا امروزه رخ نخواهد داد. با شناخت بیشتر COVID-19، در کنترل انتقال آن آمادگی بیشتری خواهیم داشت.

جلوگیری از موج دوم شیوع بیماری ویروس کرونای جدید

هنگامی که موج اول شیوع بیماری به اندازه کافی بزرگ باشد، تعداد کافی از مردم می توانند نسبت به آن مصون شوند و بدین ترتیب تعداد بسیار کم تری از افراد مستعد وجود خواهند داشت تا موجب تقویت موج دوم شوند. اما هزینه انسانی ناشی از شیوع کنترل نشده، بسیار زیاد و غیرقابل قبول است.

گزینه جایگزین، یک واکنش هماهنگ در سطح جهانی برای ریشه کن کردن ویروس و جلوگیری از موج دوم است، همانطور که این اتفاق در سال ۲۰۰۳ برای SARS افتاد.

نکته دیگر، تولید سریع واکسن است که می تواند بدون ایجاد عفونت گسترده، به ایمنی جمعی کمک کند. در هر صورت، پس از گذشت موج اول، جلوگیری از موج دوم به نظارت مستمر و آزمایش برای شناسایی و جداسازی هرگونه موارد جدید ابتلا نیاز دارد.

نوشته های مرتبط:

آیا پشه ها می توانند ویروس هایی مانند ویروس کرونا را منتقل کنند؟

چه تفاوتی بین علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس کرونا وجود دارد؟

منبع

theconversation

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *