// //
علم و تکنولوژی

ساخت یک مینی ربات قادر به تحمل فشار با الهام از سوسک

احتمالا شما هم با این صحنه مواجه شده اید که هنگامی که روی یک سوسک پا می گذارید، این حشره جان سخت همچنان به راه خود ادامه می دهد. اینگونه حالت ارتجاعی می تواند برای مینی ربات ها یک ویژگی بسیار مناسب باشد.

با این ویژگی مینی ربات ها قادر خواهند بود به مناطق صعب العبور وارد شده و کم تر در معرض آسیب قرار بگیرند. از اینرو اخیرا دانشمندان رباتی با همین ویژگی را خلق کرده اند.

این ربات که ابعادی به اندازه یک تمبر را دارد، توسط یک تیم از محققین دانشگاه برکلی کالیفرنیا طراحی شده است. این ربات دارای یک صفحه نازک از ماده ای به نام “پلی وینیلیدین فلوراید” (PVDF) است که با یک پلیمر الاستیک پوشش داده شده است.

PVDF پیزوالکتریک است، به این معنا که با عبور جریان الکتریکی از آن منبسط و یا منقبض می شود. هنگامی که دو الکترود متصل به سیم، جریان نوسانی به پوشش الاستیکی این ربات وارد می کنند، باعث انبساط و انقباض آن شده و حرکتی سریع را ایجاد می کند.

یک پای زاویه دار در جلوی این ربات این حرکات نوسانی را به حرکتی رو به جلو تبدیل می کند.

این تنظیمات روی ربات آن را قادر ساخته تا با سرعت ۲۰ برابرطول ربات بر ثانیه (سریع ترین ربات در مقایسه با دیگر ربات ها در اندازه ای مشابه) حرکت کند. این ربات قادر است از موانع شیب دار بالا رفته، بارهای کوچک مانند بادام را حمل کرده و حتی با وجود وزن تقریبی ۰.۱ گرم، فشار برابر با ۶۰ کیلوگرم را نیز تحمل کند.

اکنون محققین به دنبال جایگزینی سیم های الکتریکی با یک باتری قابل حمل و همچنین مجهز ساختن این ربات به یک سنسور گاز (برای مناطقی که فاجعه در آن رخ داده) و نیز قابلیت هدایت از راه دور هستند.

اکثر ربات ها در این ابعاد بسیار شکننده هستند. اگر روی این ربات ها پا بگذارید به راحتی آن ها را خواهید شکست. اما برای آسیب رساندن به این ربات به زحمت خواهید افتاد.

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر نام و لینک مطلب سایت پیتونیک ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

مراجع

مرجع شماره ۱

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *