// //
علم و تکنولوژی

هوش مصنوعی می تواند احتمال مرگ بیمار را پیش بینی کند، اما چگونه؟

آیا امروزه کاری وجود دارد که توسط هوش مصنوعی امکان پذیر نباشد؟ از اتومبیل های خودران گرفته تا چاپ سه بعدی، ربات هایی که می توانند نفس بکشند و بسیاری از نوآوری های هوش مصنوعی دیگر، هوش مصنوعی می تواند تقریبا همه کاری انجام دهد. به همین منظور، محققان ارائه دهنده مراقبت های سلامتی در گیسینجر پنسیلوانیا، یک هوش مصنوعی را برای پیش بینی خطر مرگ بیماران در طی یک سال، آموزش داده اند.

بنا بر گزارش ها، هوش مصنوعی براساس نتایج آزمایش قلبی، می تواند زمان مرگ بیماران را تعیین کند، حتی اگر این نتایج به نظر پزشکان طبیعی باشد. دکتر براندون فورن والت، ارائه دهنده مراقبت های سلامتی گیسینجر، هوش مصنوعی را با ۱.۷۷ میلیون نتایج الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) از تقریبا ۴۰۰ هزار نفر آموزش داده تا این هوش مصنوعی بتواند از طریق این نتایج، الگوهای احتمال مرگ بیمار در اثر علائم قلبی را پیش بینی کند.

به عنوان بخشی از آموزش، محققان دو نسخه از هوش مصنوعی را آموزش دادند. یک نسخه که در آن الگوریتم فقط داده های خام الکتروگاردیوگرام که ولتاژ را در طول زمان اندازه گیری می کند، در اختیار هوش مصنوعی قرار می داد، و نسخه دیگر که داده هایی به همراه  الکتروگاردیوگرام، از جمله سن و جنس بیمار در اختیار داشت.

محققان از معیاری بنام AUC برای اندازی گیری عملکرد هوش مصنوعی استفاده کردند تا دریابند هوش مصنوعی تا چقدر قادر است افراد را در دو گروه دسته بندی کند (گروهی که در خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی هستند و گروهی که زنده می مانند). فورن والت می گوید: “AUC برای مدل های ریسک پذیری که در حال حاضر توسط پزشکان استفاده می شود، بین ۰.۶۵ و ۰.۸ است.”

این هوش مصنوعی به طور دقیق موفق به پیش بینی خطر مرگ حتی در افراد با نوار قلب طبیعی (ECG) شد. سه متخصص قلب که به طور جداگانه ECG با ظاهر طبیعی را بررسی کردند، نتوانستند الگوهای خطر شناسایی شده توسط هوش مصنوعی را پیش بینی کنند. این الگوریتم بهتر از اقدامات سنتی استفاده شده توسط متخصصین قلب و عروق کار می کند.

محققان همچنین الگوریتمی را بر اساس ویژگی های ECG ایجاد کرده اند که پزشکان در حال حاضر آن را دنبال می کنند. این الگوریتم شامل الگوهای مشخصی از نتایج ثبت شده الکتروکاردیوگرام می شود. فورن والت اضافه می کند: “این یافته نشان می دهد مدل ها چیزهایی را مشاهده می کند که احتمالا انسان ها نمی توانند آن را ببینند، یا حداقل آن را نادیده می گیرند و فکر می کنند این علائم موجود در بیمار طبیعی است.”

محققان اظهار داشتند، اینکه هوش مصنوعی چه الگویی انتخاب می کند، مشخص نیست و این باعث می شود برخی از پزشکان تمایلی به استفاده از چنین الگوریتم هایی نداشته باشند.

از آنجا که این تحقیق براساس داده های سوابق بیماران است، مطالعات بالینی که نشان دهد یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی موجب بهبودی بیماران می شود، از اهمیت برخوردار خواهد بود. اما، محققان هنوز از پیش بینی مرگ توسط هوش مصنوعی مطمئن نیستند و نمی توانند براساس الگوریتم هرگونه نتیجه گیری قطعی را انجام دهند.

این تحقیق در نشست های علمی انجمن قلب آمریکا در دالاس در تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹ (۲۵ آبان ۹۸) ارائه خواهد شد.

اما مانند تحقیقات دیگر، یک نقض در این تحقیق وجود دارد، دانشمندان از داده های قبلی استفاده کردند که دوره پنجره یک ساله آن به اتمام رسیده بود. مجموعه داده ها بسته است و دانشمندان می توانند به طور مستقیم نتایج خود را با یک نتیجه مشخص مقایسه کنند.

نوشته مرتبط: هوش مصنوعی نوید بخش تحول و دگرگونی تشخیص پزشکی

باز نشر مطالب سایت بدون ذکر نام و لینک مطلب سایت پیتونیک ممنوع است.

منابع

popularmechanics

mashable

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *