// //
علم و تکنولوژی

محققان می گویند گیاهان گلدانی باعث افزایش کیفیت هوای داخل خانه نمی شوند

آیا تاکنون برایتان سوال پیش آمده گیاهان گلدانی که در خانه ها نگاه داشته می شوند، واقعا پتانسیل تصفیه و افزایش کیفیت هوای داخل خانه را دارند یا تنها برای دکوراسیون استفاده می شوند؟ محققان دانشگاه درکسل نیز زمانی که مطالعات خود را در مجله “Exposure Science and Environmental Epidemiology” منتشر می کردند، همان سؤال را داشتند.

محققان دریافتند که توانایی گیاه برای تمیز کردن هوا در مقایسه با تهویه طبیعی بسیار کم است. تهویه طبیعی فرآیند تامین ورود و خروج هوا به داخل ساختمان بدون استفاده از سیستم های مکانیکی است. در این روش، جریان هوای خارجی به فضای داخلی در نتیجه اختلاف فشار ناشی از نیروهای طبیعی منتقل می شود.

مایکل وارینگ، مؤلف این مطالعه توضیح می دهد: “مدتی است كه این تصور غلط درمورد گیاهان رایج بوده است. گیاهان عالی هستند، اما در واقع سرعت کافی برای تصفیه هوای داخل خانه را ندارند تا تاثیر بر کیفیت هوا در محیط خانه یا محل کار شما بگذارد.”

محققان دریافتند که نرخ انتقال هوا به صورت طبیعی می تواند بسیار سریع تر از گیاهان، آلاینده ها و ترکیبات آلی فرار (VOC) موجود در داخل خانه را رقیق کند. محققان داده های حاصل از مطالعات متعدد را جمع آوری و میزان تحویل هوای پاک (CADR) را که قبلا انجام نشده بود، محاسبه کردند. CADR اندازه گیری استانداردی است که برای بررسی کارآیی تصفیه کننده هوا در محیط های داخلی استفاده می شود.

در تمام موارد مطالعه شده، محققان دریافتند که میزان اتلاف VOC توسط گیاهان در یک محیط بسته، از نرخ استاندارد مبادله هوا بسیار کم تر است. نتایج نشان داد که تاثیر کلی گیاهان بر کیفیت هوای داخلی بسیار جزئی بود.

به گفته محققان، این ایده که گیاهان خانگی می توانند به عنوان دستگاه تصفیه هوا عمل کنند، توسط یک مطالعه ناسا در سال ۱۹۸۹ انجام شد. این مطالعه با هدف یافتن روش هایی برای تمیز کردن هوا در ایستگاه های فضایی انجام شد و نشان داد که مواد شیمیایی سرطانی موجود در هوا می توانند توسط گیاهان از بین بروند.

اما آزمایش های این مطالعه در یک محفظه بسته شده و در شرایطی متفاوت از محیط خانه یا یک دفتر انجام شده است. وارینگ توضیح داد که یافته های علمی را می توان به اشتباه تفسیر کرد و به همین دلیل محققان باید تفسیر نتایج تحقیقات خود را مجددا بررسی کنند.

منابع

mashable

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *