// //
سلامت

آیا دارچین و عسل می توانند سرماخوردگی را درمان کنند؟

رسانه های اجتماعی می توانند راهی عالی برای ارتباط با دوستان و به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات شما با جهان باشند. این رسانه ها برای به اشتراک گذاری اطلاعات فوق العاده هستند، اما لزوما همه اطلاعاتی که در آن ها به اشتراک گذاشته می شوند، قابل اعتماد نیستند.

یک مطلب متداول که در رسانه های اجتماعی پخش می شود، این است که ترکیب دارچین و عسل می تواند سرماخوردگی را درمان کند.

این موضوعات اغلب به مزایا و کاربردهای استفاده از دارچین و عسل اشاره دارند. طبق این نوشته ها: « مبتلایان به سرماخوردگی خفیف یا شدید باید روزانه به مدت سه روز یک قاشق غذاخوری عسل را در آب ولرم به همراه یک چهارم قاشق پودر دارچین مخلوط کرده و سپس میل کنند. این فرآیند بیشتر سرفه های مزمن و سرماخوردگی را برطرف می کند و موجب پاکسازی سینوس ها می شود و همچنین خوشمزه است.»

آیا این ادعا حقیقت دارد؟

هیچ درمانی برای سرماخوردگی معمولی وجود ندارد. سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که بر اثر یکی از صدها ویروسی که موجب سرماخوردگی می شوند، ایجاد می شود و هیچ واکسنی برای پیشگیری و یا دارویی برای درمان آن وجود ندارد.

طول سرماخوردگی اغلب بین ۳ تا ۱۰ روز است، بنابراین دارویی که بتواند زودتر از این دوره سرماخوردگی را درمان کند، وجود ندارد، زیرا به هرحال علائم خود به خود، زودتر از اثر هر داروی دیگری از بین می روند.

ممکن است دارچین و عسل صدها سال برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مورد استفاده قرار گرفته باشند، اما هیچ اثبات و شواهد علمی در ارتباط با اثر درمانی آن ها وجود ندارد. آن ها دارای هیچگونه خواص برای از بین بردن ویروس ها از جمله ویروس سرماخوردگی نیستند.

خواص عسل

هرچند عسل موجب درمان سرماخوردگی نمی شود، اما دارای خواصی است که می تواند به تسکین برخی از علائم سرماخوردگی معمولی و خفیف کمک کند.

تحقیقات اخیر نشان داده است که می توان از عسل برای تسکین گلودرد و سرفه استفاده کرد. محققان هنگام مطالعه کودکان مبتلا به علائم سرماخوردگی دریافتند که مصرف عسل در تسکین سرفه در کودکان موثرتر و از نظر داروهای سرفه در بین والدینشان محبوب تر است.

نوشیدن چای گرم یا آب همراه با عسل مخلوط شده نیز یک درمان موثر برای گلودرد است.

نکته مهم: هرگز نباید عسل را به کودکان زیر ۱۲ ماه خوراند، زیرا می تواند باعث بوتولیسم شود که یک بیماری بالقوه کشنده است.

دارچین بی اثر است

اگرچه دارچین به طور کلی بی خطر تلقی می شود، اما هیچ مدرکی مبنی بر موثر بودن آن در پیشگیری یا درمان هر نوع بیماری وجود ندارد.

دارچین باید با احتیاط مصرف شود زیرا ممکن است برخی از افراد به آن حساسیت داشته باشند و انواع خاصی از دارچین (بطور خاص دارچین کاسیا) دارای خواصی هستند که ممکن است منجر به رقیق شدن خون شود.

اگر قصد دارید مقادیر قابل توجهی دارچین یا مکمل آن یا هر نوع داروی گیاهی یا طبیعی دیگر را مصرف کنید، با ارائه دهنده خدمات درمانی و یا پزشک خود مشورت کنید. حتی داروهای طبیعی و گیاهی، دارای خطراتی هستند و می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند.

کلام آخر

اگرچه ساده و امیدوارکننده به نظر می رسد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ترکیب دارچین و عسل می تواند سرماخوردگی را درمان کند. علمی وجود ندارد که این ادعا را تایید کند. بهترین راه این است که در معرض ویروس قرار نگیرید و از داروهای تایید شده برای رهایی از علائم خود استفاده کنید.

اگر نمی خواهید دارو مصرف کنید گزینه های طبیعی بسیاری برای تسکین علائم وجود دارند. حتی شستشوی ساده بینی نیز می تواند به بهبود احتقان بینی (گرفتگی بینی) کمک کند. در هر صورت باید صبر داشته باید تا ویروس دوره خود را بگذراند.

نوشته مرتبط: کروناویروس چیست؟ و چگونه ویروس کرونا در حال گسترش در سراسر جهان است

منبع

verywellhealth

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *