// //
حقایق

عجایب هفتگانه دنیای مدرن کدامند؟

همه ما درباره عجایب هفتگانه دنیای باستان شنیده ایم، اما از آنجایی که بسیاری از آن ها به مرور زمان ناپدید شده اند، منطقی است که برترین شگفتی های معماری تاریخ بشر را به روزرسانی کنیم. بنابراین، در سال ۲۰۰۰، یک شرکت سوئیسی، عجایب هفتگانه دنیای مدرن را تعیین کرد.

چگونه یک شرکت سوئیسی می تواند این تصمیم را برای جهان بگیرد؟

از نظر فنی، آن ها نمی توانند چنین کاری انجام دهند. درست همانطور که در یک کشور دموکراتیک، برای رسیدگی به تقاضای عامه مردم رای گیری صورت می گیرد، به طور مشابه، از سراسر جهان برای تصمیم گیری در مورد عجایب هفتگانه دنیای مدرن نیز، رای گیری صورت گرفته است.

در طول بازی های المپیک سیدنی، از همه کشورها خواسته شد که رای خود را از طریق تلفن یا پیامک ارسال کنند. اما آیا این امر موجب نمی شود تا کشورهایی که دارای جمعیت بیشتری هستند، طبیعتا بنای تاریخی کشور خود را انتخاب کنند؟

در واقع چنین تلاش هایی توسط برخی از کشورها صورت گرفت، اما این تلاش ها موفقیت آمیز نبوند. قرار گرفتن شهر پترا واقع در اردن، تنها با ۷ میلیون جمعیت در این لیست، می تواند اثباتی بر این ادعا باشد.

معیار تبدیل شدن یک مکان به عجایب هفتگانه جهان مدرن

زیبایی شناسی این مکان ها، ملاک بارز در انتخاب آن ها به عنوان عجایب هفتگانه جهان مدرن است، اما معیارهای دیگری نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

همه آثار تاریخی، باید ساخته‌ی انسان باشد که نشان دهنده توانایی او در رسیدن به اوج نبوغ در خلق آثار است.

بنای تاریخی باید از ارزش فرهنگی و میراثی غنی برخوردار باشد که نشانگر تنوع فرهنگی جهان است.

همچنین در نظر گرفتن محدودیت ابزارهای مورد استفاده در معماری در زمان ساخت این بناهای تاریخی و مقایسه آن با سازه های زمان خود مهم است. بناهای تازه تر یا بناهایی که نیاز به تعمیر قابل توجهی داشتند، برای انتخاب در این لیست در نظر گرفته نشده اند.

در اینجا عجایب هفتگانه دنیای مدرن، که توسط ساکنان جهان انتخاب شده اند، معرفی شده است.

عجایب هفتگانه دنیای مدرن

دیوار بزرگ چین

دیوار بزرگ چین

دیوار بزرگ چین (پکن)، در قرن هفتم قبل از میلاد مسیح ساخته شده است. این بنا در دوران سلسله مینگ به عنوان دیواری محافظ در برابر تهاجم ها و یورش های خارجی ساخته شد. ساخت آن نزدیک به دو هزار سال طول کشید و یک چهارم طول آن توسط موانع طبیعی مانند رودخانه ها و رشته کوه ها شکل گرفته است. طول آن حدود ۲۱۱۹۶ کیلومتر بوده و از سنگ، آجر و چوب ساخته شده است. دیوار بزرگ در شرق و غرب ساخته شده است و از شهر دندونگ (Dandong) تا دریاچه لوپ امتداد دارد.

جدا از هدف آشکار محفاظتی، از دیوار بزرگ چین برای نظارت بر تجارت، کنترل مهاجرت و به عنوان یک راهرو حمل و نقل استفاده می شد.

بخوانید: ۳۲ وقایع عجیب تاریخ که باعث تعجب شما خواهند شد

شیخن ایتزا

شیخن-ایتزا
شیخن ایتزا

شیخن ایتزا یا چیچن ایتزا یک شهر مایاها در مکزیک است که از نام یکی از قبایل مایاها، به نام “اتزا” گرفته شده است. این شهر دارای معابد و بناهای بسیاری است که معروف ترین آن ها “The Castle”، که یک هرم پله ای می باشد، نام دارد. این هرم از ۳۶۵ پله تشکیل شده است. ۳۶۵ پله به نشانه تعداد روزهای یک سال خورشیدی است که نگاهی اجمالی به توانایی های نجومی مایاها دارد. مایاها پایان بحث برانگیز جهان را در سال ۲۰۱۲ پیش بینی کرده بودند.

یکی دیگر از جنبه های هیجان انگیز این بنای تاریخی، سایه هاییست که در هنگام غروب خورشید بر پلکان شمالی می نشیند و ظاهری مانند مار در حال خزیدن دارد. از این رو، هدف از قرار دادن سنگ های تراشیده شده به شکل سر مار، به تصویر کشیدن یک مار بزرگ است.همچنین، این مکان به دلیل آکوستیک بودن، بسیار مشهور است، زیرا هر صدا، می تواند ۹ بار اکو ایجاد کند.

شهر پترا

شهر-پترا
شهر پترا

شهر پترا در اردن واقع شده است. این مکان باستانی زیبا در خاورمیانه به مدت پنج قرن گم شده بود (یا به عبارتی فراموش شده بود). به همین دلیل به آن نام “شهر گمشده” داده شد. این شهر در سال ۱۹۱۲ توسط باستان شناسان کشف شد. پترا زمانی پایتخت نباتیان، یک قبیله عرب بود، و آن را به یک مرکز تجاری مهم برای فروش ادویه جات تبدیل کرد. پترا در زبان یونانی به معنی سنگ می باشد، که نام بسیار مناسبی برای این شهر است، زیرا کل شهر از سنگ های ماسه ای ساخته شده است و دارای معابد حکاکی شده و ۳۰۰۰ مقبره می باشد.

واقعیت های جالب بسیاری پیرامون این شهر افسانه ای وجود دارد. اعتقاد بر این است که تنها ۱۵٪ از شهر کشف شده و مابقی در زیر زمین مانده است. همچنین این مکان برای فیلم برداری فیلم ایندیانا جونز استفاده شده است. مقبره ها و حکاکی ها حتی با تغییر موقعیت خورشید، تغییر رنگ می دهند.

ماچو پیچو

ماچو-پیچو
ماچو پیچو

ماچو پیچو یک مکان مشهور است که در آن می توان بقایای تمدن اینکا ها در پرو را دید. این مکان شامل تراس ها، پلازاها و معابد بسیاری است. این مکان عجیب و غریب میان کوه های آند واقع شده است، و تنها پیاده یا با هلیکوپتر قابل دسترسی می باشد.

اعتقاد بر این است که ماچو پیچو در سال ۱۴۵۰ میلادی و از سنگ کوهستانی با دیوارهای سنگی صیقلی ساخته شده است. این مکان به طور تصادفی توسط هیرام بینگام، یک کاوشگر آمریکایی، هنگامی که یک کشاورز محلی در مورد ویرانه ها با او صحبت می کرد، کشف شد. این منطقه فعالیت لرزه ای زیادی دارد.

مجسمه مسیح ناجی

مسیح-ناجی
مجسمه مسیح ناجی

مجسمه مسیح ناجی واقع در برزیل، سمبل و یادبود مسیح در سراسر جهان است. این مجسمه عظیم عیسی مسیح پس از جنگ جهانی اول، ساخته شد. این مجسمه ۳۸ متر ارتفاع دارد و بزرگترین نمونه سبک آرت دکو در جهان است. از آنجا که این مجسمه در برابر رعد و برق های زیادی سالم مانده، یقینا تداعی گر ایمان می باشد. البته یک شست انگشت این مجسمه شکسته شده است.

کولوسئوم

کولوسئوم
کولوسئوم

کولوسئوم واقع در رم، ایتالیا، بزرگترین آمفی تئاتر جهان بوده و از بتون و شن ساخته شده است. این بنا توسط سلسله فلاوین در سال ۸۰ میلادی ساخته شده و می تواند ۵۰۰۰ تماشاگر را در خود جای دهد. این بنا میزبان رویدادهایی مانند نبردهای گلادیاتورها و شکار حیوانات بود.

همچنین از کولوسئوم برای نبردهای مینیاتوری دریایی بین کشتی های جنگی استفاده می شد، زیرا کولوسئوم به گونه ای طراحی شده بود که می توانستند کف آن را از آب پر کنند. کشتارها و نبرد با حیوانات در کولوسئوم در واقع به انقراض چند گونه حیوانی منجر شد، زیرا کشتار و نبرد با حیوانات یک رویداد بسیار محبوب در فرهنگ رومی بود.

تاج محل

تاج-محل
تاج محل

تاج محل توسط امپراتور مغول، شاه جهان ساخته شده است. او به یاد همسر سوم خود، نور جهان، دستور بنای تاج محل را داد. تاج محل نمادی حماسی از عشق است. این بنای زیبا که در آگرای هند واقع شده از مرمر سفید شفاف، یشم و کریستال ساخته شده است. این نمونه کلاسیک از معماری مغول در سال ۱۶۴۸ میلادی و با بیش از ۲۰،۰۰۰ کارگر در طی ۱۶ سال ساخته شد. شایعه شده بود که امپراتور دست کارگران را قطع کرده تا هرگز ماکتی از آن ساخته نشود.

جدا از این هفت شگفتی، سازه های دیگری وجود دارند که مورد توجه قرار گرفتند. این سازه ها عبارتند از برج ایفل، خانه اپرای سیدنی، مجسمه آزادی، شهر تیمبوکتو، موآی جزیره عید پاک، شهر مسکو و استون هنج، مورد توجه قرار گرفتند. هرم خوفو یا خئوپس در مصر به عنوان شگفتی جهان باستان و مدرن مطرح شد. اگرچه برنده نشد، اما عنوان “شگفتی افتخاری” را به خود اختصاص داد.

بخوانید: مشهورترین اختراعات جهان چگونه شکل گرفتند؟

منبع

scienceabc

حلیا عشوری

حلیا عشوری یکی از نویسندگان بخش حقایق و رخدادهای تاریخی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *