// //
حقایق

داستان زندگی سالواتوره رینا – پدرخوانده پدرخوانده های مافیا

سالواتوره توتو رینا عضو مافیای سیسیل بود که در اوایل دهه ۱۹۸۰ به قدرتمندترین عضو این سازمان جنایتکار تبدیل شد. به دلیل طبیعت خشن سالواتوره، گاهی اطرافیانش او را با نام مستعار جانور (La Belva) می خواندند. اعتقاد بر این است که سالواتوره توتو رینا در طول زندگی مملو از جرم و جنایت خود، حدود چهل نفر را کشته و دستور قتل صدها نفر دیگر را داده است.

در طول دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰، سالواتوره رینا و جناح مافیای او، کورلئونسی (the Corleonesi)، اقدام به خشونت علیه دیگر گروه های مافیایی رقیب و دولت کردند، که منجر به ترور دادستان های ضد مافیا به نام های جیووانی فالکون و پائولو بورسلینو شد.

این دو قاضی بدون هیچ ترسی به فعالیت علیه مافیا می پرداختند و تا سال ۱۹۸۷ بیش از ۳۰۰ نفر از اعضای دسته جنایتکاران را محاکمه کرده بودند. ترور این دو قاضی موجب تنفر گسترده مردم علیه مافیا و در نتیجه دستگیری و زندانی کردن رینا و بسیاری از همفکرانش شد.

قتل این دو قاضی از مشهورترین قتل های سالواتوره رینا است. اما وحشیانه ترین این قتل ها مربوط به قتل یک پسربچه بود. سالواتوره در تلاش برای جلوگیری از افشای اسرار مافیا توسط یک مرد، دستور قتل وحشیانه پسر ۱۳ ساله او را داد. این پسر بچه خفه و بدن وی در اسید حل شد.

ظهور قدرت

سالواتوره-رینا
سالواتوره توتو رینا

سالواتوره رینا فرزند یک کشاورز فقیر بود و در ۱۶ نوامبر ۱۹۳۰ در کورلئونه، روستایی در نزدیکی پالرمو به دنیا آمد که به لطف فیلم سه گانه پدرخوانده (Godfather)، نام آن با نام مافیا گره خورد.

او پدر و یک برادر جوان خود را در سال ۱۹۴۳ در اثر حادثه انفجار یک بمب عمل نکرده آمریکایی، از دست داد.

سالواتوره در نوزده سالگی با کشتن یک فرد برای مافیا، به گروه مافیای محلی پیوست. در همان سال او مردی را در جریان یک مشاجره به قتل رساند و به جرم این قتل شش سال در زندان به سر برد.

تا سال ۱۹۵۸ رئیس خانواده مافیایی در کورلئونه، میشل ناوارا بود. او به دستور لوچیانو لجیو، یک مافیای ۳۳ ساله بی رحم، که پس از آن رئیس جدید مافیا شد، به قتل رسید. به همراه سالواتوره توتو رینا و برناردو پروونزانو (که دو نفر از افراد مسلح در قتل ناوارا بودند)، لوچیانو لجیو شروع به افزایش قدرت گروه کورلئونسی کرد. از آنجا که گروه کورلئونسی از یک شهر نسبتا کوچک بود، در مقایسه با خانواده های بزرگ مستقر در پایتخت، پالرمو، در مافیای سیسیلی دهه ۵۰ آنچنان شناخته شده نبود. این گروه توسط دیگر گروه های مافیایی دسته کم گرفته می شد و رئسای مافیایی پایتخت آن ها را “روستایی” می خواندند.

در اوایل دهه ۱۹۶۰، لجیو، رینا و پروونزانو، که چند سال گذشته را صرف کشتن ده ها تن از حامیان و بازماندگان ناوارا کرده بودند، با صدور حکم دستگیری مجبور شدند از انظار مخفی بمانند. رینا و لجیو در سال ۱۹۶۹ به جرم قتل هایی که در اوایل آن دهه انجام شده بود دستگیر و محاکمه شدند. در نهایت آن ها با ترساندن هیئت منصفه و شاهدان تبرئه شدند. سالواتوره رینا در همان سال پس از آنکه به یک قتل دیگر متهم شد، به مدت ۲۳ سال خود را مخفی کرد.

لوچیانو لجیو در سال ۱۹۷۴، ۱۶ سال پس از قتل مایکل ناوارا، دستگیر و زندانی شد. اگرچه لجیو از پشت میله های زندان نیز تا حدودی نفوذ خود را حفظ کرد، اما دیگر اکنون سالواتوره رینا رئیس گروه کورلئونسی بود. او همچنین روابط نزدیکی با “اندرانگتا”، یک انجمن شبه مافیایی در کالابریا (نام منطقه ای در جنوب غربی ایتالیا) داشت.

سالواتوره-رینا
سالواتوره رینا

دومینیکو تریپودو، یک قاچاقچی قدرتمند سیگار، به عنوان بهترین دوست و ساقدوش سالواتوره رینا در جشن عروسی او در سال ۱۹۷۴ حضور داشت.

در دهه ۱۹۷۰، سیسیل به مکانی مهم در تجارت بین المللی هروئین، به خصوص در مورد پالایش و صادرات مواد مخدر، تبدیل شد. سود حاصل از هروئین بسیار زیاد بود و بیشتر از مبالغی بود که از فعالیت های سنتی اخاذی و دادن نزول به دست می آمد. سالواتوره رینا قصد داشت تجارت را به دست بگیرد و با نقشه جنگ علیه خانواده های مافیایی رقیب این کار را انجام داد. در اواخر دهه ۱۹۷۰، رینا ترتیب قتل تعدادی از مقامات رسمی مشهور، مانند قضات، دادستان ها و اعضای کارابینیری (یک واحد نظامی و از واحدهای اجرای قانون در ایتالیا) را داد.

نوشته مرتبط: پابلو اسکوبار – داستان زندگی «پادشاه کوکائین» ثروتمندترین جنایتکار تاریخ

پدرخوانده های بسیاری از خانواده های مافیایی غالبا در اجتماعات حضور و با سیاستمداران و شهرداران رابطه داشتند. آن ها نه از طریق خشونت بلکه با رشوه از خود محافظت می کردند. در عوض، سالواتوره رینا، پروونزانو و دیگر کورلئونسی ها، فراری و همیشه در مخفیگاه ها بودند و به ندرت توسط سایر جنایتکاران دیده می شدند، چه برسد به مردم.

در نتیجه این رفتارهای گروه سالواتوره، هرگاه که یک پلیس یا قاضی بیمار می شد، این خانواده های مافیایی بودند که تحت بررسی های رسمی قرار می گرفتند، به ویژه هنگامی که این ترورها به طور عمدی در قلمرو رقبای کورلئونسی انجام می گرفتند.

ارزش خالص دارایی سالواتوره رینا چقدر بود؟

دقیقا مشخص نیست که ارزش خالص دارایی سالواتورهرینا چقدر بوده است. اما در سال ۱۹۹۷، بیش از ۱۲۵ میلیون دلار (احتمالا تنها بخشی از ثروت او) و عمارت عظیم وی توسط دادگاه توقیف شد. این عمارت بعدها به مدرسه ای برای کودکان محلی تبدیل شد.

همسر سالواتوره رینا، که بود؟

همسر-سالواتوره
نینتا باگارلا همسر سالواتوره رینا

نینتا باگارلا همسر سالواتوره رینا بود. او بارها به جرایم مرتبط با مافیا متهم شده بود. خانواده او قبلا در جنایاتی که در کوزا نوسترا (مافیای سیسیل) صورت می گرفت، درگیر بودند.

او و رینا پس از ازدواج در سال ۱۹۷۴، صاحب چهار فرزند شدند.

فرزندان سالواتوره رینا چه کسانی هستند؟

سالواتوره رینا چهار فرزند داشت.۲ دختر به نام های کانستا و لوسیا، ۲ پسر به نام های جیووانی و جوزپه.

پسران او وارد تجارت خانوادگی خود شدند و خشونت مافیایی و قاچاق را دنبال کردند. جیووانی در سال ۲۰۰۱ پس از ارتکاب به چهار قتل به حبس ابد محکوم شد.

جوزپه در سال ۲۰۰۴ به جرم جنایات مربوط به مافیا، به ۱۴ سال زندان محکوم شد.

نوشته مرتبط: ریچارد کوکلینسکی – داستان زندگی پرکارترین هیتمن تاریخ مافیا

سالواتوره توتو رینا چگونه درگذشت؟

سالواتوره-رینا
سالواتوره توتو رینا

سالواتوره توتو رینا به ۲۶ مجازات حبس ابد محکوم شد و تصور می شود که بیش از ۱۵۰ قتل مرتکب شده باشد.

سالواتوره با وخیم شدن وضعیت سلامتی اش پس از دو عمل جراحی، به کما رفت. این گانگستر، یک روز پس از تولد ۸۷ سالگی خود، درست قبل از ساعت ۴ صبح به وقت محلی در بیمارستان زندان پارما در شمال ایتالیا درگذشت.

خانواده رینا روز پنجشنبه پس از موافقت وزارت بهداشت ایتالیا، توانستند برای خداحافظی اجازه ملاقات بگیرند.

این گانگستر پیر در ژوئیه سال ۲۰۱۷ درخواست کرده بود که به دلیل بیماری جدی از زندان آزاد شود.

این درخواست پس از صدور حكم دادگاه رد شد زیرا خدمات پزشکی در پشت میله های زندان با خارج از زندان تفاوتی نداشت.

پزشکان در آن زمان معتقد بودند که این رئیس سابق مافیا، کاملا سالم است.

بخوانید: تد باندی: داستان زندگی یکی از بدنام ترین قاتلان زنجیره ای و ساخت فیلم از روی آن (۲۰۱۹)

منبع

thesun

حلیا عشوری

حلیا عشوری یکی از نویسندگان بخش حقایق و رخدادهای تاریخی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *