// //
حقایقعلوم

آیا ژن های ما در میزان احساساتی بودنمان نقش دارند

برخی از افراد نسبت به دیگران احساساتی تر هستند و در مقابل تجربیات مثبت یا منفی، واکنش های شدیدتری را از خود نشان می دهند. تحقیقات جدید نشان داده اند که احساساتی بودن، ممکن است ژنتیکی باشد.

دوقلوهایی که در یک خانه بزرگ می شوند، اکثرا محیط و اتفاقات یکسانی را تجربه می کنند. دوقلوهای همسان دارای ژنوم مشابه هستند، بنابراین می توانند به محققان کمک کنند تا دریابند آیا یک صفت، ناشی از ژنتیک است (در این صورت دوقلوهای همسان یک صفت را نشان می دهند)، یا اینکه صفات هر فرد بیشتر به تاثیرات محیطی مربوط می شود. صفات در دوقلوهای همسان و غیر همسان با نرخ های مشابه ظاهر می شوند.

محققان در یک مطالعه دوقلوهای ۱۷ ساله همسان و غیر همسان را مقایسه كردند تا میزان حساس بودن و چگونگی واکنش آن ها نسبت به تجربیات مثبت و منفی را دریابند. این یافته ها در مجله Molecular Psychiatry گزارش شده است.

مایکل پلوئس، استاد روانشناسی رشد در دانشگاه کوئین مری لندن، می گوید: “همه ما تحت تاثیر تجربیات زندگیمیان قرار می گیریم. احساسات چیزی است که همه ما به عنوان یک صفت مشترک بین بشر آن را تجربه می کنیم. اما میزان تاثیری که تجربیات بر روی افراد دارد، متفاوت است. دانشمندان همیشه فکر می کردند که یک مبنای ژنتیکی برای احساسات وجود دارد، اما این اولین باری است که ما توانسته ایم دریابیم میزان تفاوت در احساسات بین افراد تا چه حد توسط ژنتیک هر فرد توضیح داده می شود.”

این مطالعه شامل ۲۸۰۰ دوقلو می باشد. در این مطالعه حدود ۵۰۰ جفت از دوقلوهای همسان و ۹۰۰ جفت از دوقلوهای غیر همسان شرکت کردند. حدود نیمی از دوقلوها، هم جنس بودند. آن ها به پرسشنامه هایی که توسط پروفسور پلوئس طراحی شده است پاسخ دادند. این سوالات به منظور ارزیابی میزان حساس بودن فرد نسبت به محیط خود است.

این تحقیقات نشان داد که تاثیرات زیست محیطی احتمالا حدود ۵۳ درصد از سطح حساس بودن و یا به عبارتی احساسات یک فرد را تشکیل می دهد، در حالی که ژنتیک ۴۷ درصد دیگر را به خود اختصاص داده است.

بخوانید: آیا حمام کردن هنگام رعد و برق بی خطر است؟ نظر کارشناسان چیست؟

اگر كودک نسبت به تجربیات منفی حساس تر باشد، ممكن است موجب شود در شرایط دشوار به راحتی دچار استرس و اضطراب شود. از طرف دیگر، اگر كودک نسبت به تجربیات مثبت حساس تر باشد، ممكن است نسبت به تربیت خوب واکنش بهتری داشته یا از مشاوره روانشناختی در مدرسه بیشتر بهره مند شود. آنچه این مطالعه نشان می دهد این است كه جنبه های مختلف احساسات، همگی یک پایه ژنتیکی دارند.

دانشمندان همچنین دریافتند که یک مولفه ژنتیکی مشترک در برابر احساسات وجود دارد؛ برونگرایی و عصبی بودن.

پروفسور پلوئس معتقد است که این یافته ها می تواند به ما در درک و به کارگیری احساسات در خود و دیگران کمک کند.

پروفسور پلوئس می گوید: “ما از تحقیقات قبلی می دانیم که حدود یک سوم از افراد، احساساتی تر هستند. آن ها عموما بیشتر تحت تاثیر تجربیات خود قرار می گیرند. احساساتی بودن می تواند هم مزایا و هم مضراتی داشته باشد. زیرا اکنون می دانیم که احساسات، علاوه بر ژنتیک، تحت تاثیر محیط نیز هستند. مهم است که افراد احساسات خود را به عنوان بخش مهمی از شخصیت خود بپذیرند و آن را نه تنها ضعف، بلکه یک نقطه قوت بدانند.”

بخوانید:

چرا هوس خوردن غذاهای شیرین و هله هوله می کنیم؟ علم در این مورد چه می گوید؟

خمیازه کشیدن : چرا خمیازه می کشیم؟ اسرار پشت این رفتار جهانی چیست؟

منبع

labroots

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *