// //
سلامت

آیا امکان ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا وجود دارد؟

با فرا رسیدن فصل پاییز و بالا رفتن موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا، پزشکان نگران نوع جدیدی از همه گیری به نام “همه گیری دوگانه” (twindemic) کرونا و آنفولانزا هستند. اگرچه این دو ویروس بسیار متفاوت می باشند، اما در حال حاضر متخصصان در حال بررسی امکان ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا و اینکه آیا مبتلا بودن به یک ویروس باعث حساسیت بیشتر در برابر ویروس دیگر می شود، هستند.

دکتر جِی بات، سرپرست ارشد پزشکی پیشین انجمن بیمارستان های آمریکا، می گوید: “مطمئنا امکان ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا وجود دارد، اما هنوز نمی دانیم که همزمانی ابتلای این دو ویروس چگونه اتفاق می افتد. با ورود به فصل آنفولانزا، اطلاعات بیشتری به دست خواهیم آورد.”

دکتر جان براونشتاین، متخصص اپیدمیولوژی و مدیر ارشد نوآوری بیمارستان کودکان بوستون، افزود: “داده های محدود نشان می دهند که ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا امکان پذیر است، اما باز هم باید مطالعات بیشتری انجام شود.”

به احتمال زیاد، ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا، خطرناک تر از ابتلا به یکی از آن هاست. کارشناسان هشدار می دهند افراد مسن که هم اکنون نسبت به کرونا و آنفولانزا آسیب پذیرتر هستند، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. به همین دلیل، به ویژه در سال جاری، به شدت به افراد مسن توصیه می شود تا واکسن آنفولانزا دریافت کنند.

براونشتاین می گوید: “مواردی از ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا وجود داشته و نتیجه آن بسیار شدیدتر از تاثیر هر یک از این ویروس ها به تنهایی است.”

ویروس-کرونا

مطالعه ای که در اوایل سال جاری در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد نشان داد که ۲۰٪ بیماران علاوه بر کرونا به ویروس تنفسی دیگری نیز مبتلا شده بودند، از جمله آنفلوانزا. از این رو بر اساس این یافته ها احتمال ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا وجود دارد.

دکتر جِی بات می گوید: “ما می توانیم در طول فصل آنفولانزا شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا باشیم و برخی از این موارد ممکن است به میزان موثر بودن ما در حفظ و ثبات روش های پیشگیری بستگی داشته باشد.”

اگرچه کرونا و آنفلوانزا ویروس های متفاوتی هستند، اما نحوه شیوع و گسترش هر دو ویروس در بین افراد یکسان بوده و با تماس نزدیک افراد که بیشتر با سردتر شدن هوا اتفاق می افتد، افزایش می باید.

افزایش تعاملات در محیط های بسته و کاهش رطوبت، از عوامل بالقوه ای هستند که منجر به افزایش گسترده‌ی بیماری های تنفسی می شوند. موضوع نگران کننده این است که ما به طور همزمان با این اپیدمی ها روبرو هستیم و این امر، خطر جانی برای افراد و فشار بر سیستم درمانی را افزایش می دهد.

با این حال، شواهد به دست آمده از استرالیا، كه در اواسط فصل آنفلوانزای خود قرار دارد، نشان می دهند فاصله اجتماعی به کار گرفته شده برای COVID-19، تاثیر محدودی در مهار شیوع آنفولانزای فصلی دارد.

البته تلاش های فعلی پیرامون فاصله گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک ممکن است در کم شدن انتقال ویروس آنفلوانزا نیز تاثیرگذار باشد.

وقتی صحبت از تاثیر COVID-19 و آنفلوانزا بر روی کودکان می شود، تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که احتمال آلودگی همزمان یک نفر به کرونا و آنفولانزا چقدر است.

اگرچه به نظر می رسد بیشتر کودکان در اثر کرونا آسیب کم تری می بینند، اما در برابر آنفولانزای فصلی آسیب پذیرتر هستند.

خطر ناشی از عوارض آنفولانزا در کودکان سالم، در مقایسه با کرونا بیشتر است. با این حال، نوزادان و کودکان مبتلا به بیماری های زمینه ای در معرض خطر بیشتری برای ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا قرار دارند. اگر فردی دچار نقص ایمنی باشد و در تماس نزدیک با دیگران قرار بگیرد، خطر انتقال و آلوده شدن افزایش می یابد.

چالش دیگری که در فصل آنفولانزای پیش رو با آن مواجه هستیم این است که اگرچه کرونا و آنفولانزا ویروس های بسیار متفاوتی هستند، اما اغلب علائم مشابهی ایجاد می کنند.

واکسن-آنفولانزا
واکسن آنفولانزا

علائم شایع کرونا و آنفولانزا شامل تب یا احساس تب، لرز، سرفه، تنگی نفس یا دشواری در تنفس می باشد.

این امر می تواند سیستم درمانی را که در حال حاضر متشنج است، پیچیده تر کند. زیرا پزشکان و پرستاران باید بتوانند تشخیص دهند که آیا بیمار دچار کرونا شده است یا آنفولانزا.

توصیه های مراقبتی در فصل آنفولانزا، همانند سالهای گذشته است. واکسن آنفلوانزا یکی از ابزارهای اصلی برای کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا است. تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان، بزرگسالان و سالمندان توصیه می شود. همچنین مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه می کنند که تزریق واکسن آنفولانزا در ماه های شهریور و مهر انجام شود.

کرونا چگونه بر بدن اثر می گذارد؟

آنفولانزا-و-کرونا

احتمال ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا، موضوع نگران کننده ای است. زیرا مبارزه همزمان با دو عفونت تنفسی می تواند برای سیستم ایمنی بدن فاجعه بار باشد.

مقابله با یک عفونت باعث می شود که سیستم ایمنی بدن موقتا قادر به دفع مهاجم دیگری نباشد. اگر بدن با عفونت آنفلوانزا روبرو شده باشد و سپس در معرض SARS-CoV-2 یا همان ویروس کرونای جدید قرار بگیرید (یا بالعکس)، برای سیستم ایمنی بدن دشوار خواهد بود که روند مبارزه را عوض کرده تا تعداد زیادی آنتی بادی مورد نیاز برای خنثی سازی ویروس دوم تولید شود.

برای کاهش احتمال ابتلای همزمان به ویروس آنفولانزا و کرونا، باید واکسن آنفولانزا دریافت کرد. این واکسن از شما در برابر COVID-19 محافظت نمی کند، اما ممکن است از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کند (و اگر بیمار شوید، تزریق واکسن در مبارزه با ویروس، به سیستم ایمنی بدن کمک می کند). استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دستان برای کاهش احتمال ابتلا به آنفولانزا ضروری است.

اگر با احساس تب (یا با علائم دیگر) از خواب بیدار شدید، برای اطمینان می توانید تست COVID-19 انجام دهید یا با دکتر خود تماس بگیرید. از آنجا که علائم COVID-19 و آنفولانزا بسیار مشابه هستند، ممکن است پزشک درخواست تست آنفولانزا دهد.

منابع

abcnews

webmd

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *