// //
حقایق

کشف عجیب یک گربه مومیایی مصر باستان با 5 پا و سه دم

تکنولوژی مدرن یک چیز بسیار عجیب در نمونه خاصی از یک مومیایی گربه را آشکار کرد. گربه ها در مصر باستان مقدس بودند. با این حیوانات تقریبا مانند خدایان برخورد می شد و گربه هایی که تحت سرپرستی افراد ثروتمند بودند با جواهرات آراسته و آرایش می شدند.

از آنجایی که مصر عمدتا یک جامعه کشاورز بود، گربه ها از انبارهای گندم ارزشمند در برابر مارها، موش و دیگر آفات، محافظت می کردند. برای کسانی که به گربه ها حتی بطور تصادفی آسیب می رساندند، مجازات شدید در نظر گرفته می شد. گربه ها اغلب مومیایی و به همراه صاحبانشان دفع می شدند تا در زندگی بعدی، به یکدیگر ملحق شوند.

یک مومیایی خاص، حدود دو هزار و پانصد ساله که در موزه ی هنرهای ظریف در رنیز نگهداری می شود، مشخص شده است که راز شگفت انگیزی را در خود دارد. این مومیایی توسط اشعه X و اسکن سه بعدی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که تنها مویایی یک گربه نبوده بلکه بقایایی از چندین گربه می باشد که توپ پارچه ای (فابریک) قسمت جمجمه آن را می پوشاند.

مومیایی-گربه
مومیایی گربه در موزه لوور

در این مومیایی چندین دم ناقص و بقایای پنج پای عقب مشاهده شد. به گفته مجله The Sun، ” میلیون ها مومیایی از حیوانات وجود دارد، اما تعداد کمی از آن ها تصویر سازی شده است. برخی مومیایی ها توخالی هستند و برخی تنها حاوی یک استخوان. گاهی گربه کامل است.

در سال ۲۰۱۸ چندین گربه مومیایی شده و تقریبا ۱۰۰ مجسمه چوبی گربه در کنار هرم ساخته شده برای فرعون Userkaf (سال ۲۲۹۱- ۲۲۸۹ قبل از میلاد مسیح) در سقرا در مصر در نزدیک قاهره کشف شد. این اقلام در مرحله کربن سنجی (تعیین تاریخ یا قدمت اجسام کربن دار مانند فسیل و اشیای عتیقه از راه سنجش مقدار کربن شماره ی ۱۴ در آن ها) هستند، اما دانشمندان در وزارت عتیقه مصر بر این باورند که از سال ۱۱۷ تا حدود سال ۳۳۲ قبل از میلاد مسیح برای دفن اجساد گربه ها از آرامگاه استفاده می کردند.

مومیایی-گربه-موزه
مومیایی گربه در موزه بریتیش

یافته ی دیگر یک مجسمه برنزی از Bastet با تمثال یک گربه بود. او دختر Ra (خدای خورشید) و الهه مصری زنان، گربه ها، باروری و زایمان است. او همچنین از خانه در برابر ارواح شیطانی و بیماری محافظت می کرد.

فرقه ی  Bastet در بوباستیز (Bubastis)، مصر سفلی (مصر پایینی) ظهور کرد و به یک شهر غنی تبدیل شد، بطوری که مصریان از سراسر کشور برای شرکت در فستیوال سالانه Bastet به این شهر می آمدند. قسمت هایی از فستیوال شامل مراسمی بود که در آن مومیایی گربه ها را برای جمع آوری اعانه پیش کش می کردند. محققان هنگامی که در سال ۱۸۸۹ معبد را حفاری کردند، بیش از ۳۰۰ هزار مومیایی گربه کشف کردند.

بر اساس دایره المعارف تاریخ باستان، Bastet تا زمان ظهور مسیحیت، مقام خدایی خود را حفظ کرد. هرودوت (Herodotus)، تاریخ شناس یونان باستان و ملقب به پدر تاریخ نوشته است: “زمانی که گربه ی خانواده ای به دلایل طبیعی از دنیا می رفت، ساکنان خانه ابروهای خود را می تراشیدند و تا زمان رشد مجدد ابروها، عذاداری می کردند.”

نوشته مرتبط: عجیب ترین مومیایی های جهان. آیا فرهنگ مومیایی کردن قبل از مصریان باستان وجود داشت؟

زمانی که سگ خانواده ای در می گذشت، ساکنان خانه موی تمام بدنشان از جمله موی سر خود را می تراشیدند. به گفته مجله Ancient Egypt Online، هرودوت در سال ۴۵۰ قبل از میلاد مسیح از معبد Bastet دیدن کرد و نوشت که این معبد به اندازه دیگر معابد بزرگ و گران نیست اما از همه ی آن ها زیبا تر است. شهر بوباستیز در سال ۳۵۰ قبل از میلاد مسیح توسط ایرانیان فتح شد.

مطابق گفته وب سایت How Stuff Works ، DNA نشان می دهد كه گربه ها ابتدا در حدود ده هزار سال پیش در مصر و مناطق اطراف آن، هنگامی كه شروع به گرفتن جانوران موذی در نزدیکی انبار غلات می كردند، اهلی شدند. مردم مصر باستان با درک اینكه این کار گربه ها برای آن ها چه فایده ای داشت، شروع به تغذیه آن ها كردند و آن ها را به زندگی خود راه دادند.

ملیندا هارتویگ، مصر شناس، متصدی هنرهای باستانی مصر، هنر نوبیایی و خاور نزدیک در موزه مایکل سی کارلوس در دانشگاه اموری در آتلانتا جورجیا می خواهد این مسئله را روشن کند. او معتقد است که مصری ها گربه ها را عبادت نمی کردند بلکه معتقد بودند گربه ها انرژی الهی دارند. گربه های مومیایی شده اغلب فروخته می شدند، به خصوص در بوباستیز.

به زائران، مومیایی گربه فروخته می شد تا بتوانند برای Bastet اعانه تهیه كنند و ممكن است كه بسیاری از نمونه های جعلی آن ها مانند یک مورد در رنیز، به زائران بی خبر فروخته شده باشد.

نوشته مرتبط: “شمشیر تالایوت” یافت شده در سنگ های مگالیت نشان از تمدن گمشده دارد

منبع

thevintagenews

حلیا عشوری

حلیا عشوری یکی از نویسندگان بخش حقایق و رخدادهای تاریخی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *