// //
حقایق

چرا افراد هنگام خواستگاری کردن، زانو می زنند؟

زانو زدن هنگام خواستگاری احتمالا ریشه در برخی از عادات قدیمی و دیرینه ما دارد. مردم هزاران سال است که برای ادای احترام، زانو می زنند. زانو زدن ممکن است از امپراتوری پارسی، زمانی که سلام کردن و احترام مناسب به افراد، به جایگاه اجتماعیشان بستگی داشت، منشا گرفته باشد. براساس مشاهدات هرودوت، مورخ یونانی، در حدود سال ۴۳۰ قبل از میلاد در ایران: “اگر موقعیت اجتماعی فردی كمتر از دیگری باشد، بر گونه فرد بوسه زده می شود. هنگامی که اختلاف و درجه اجتماعی فردی زیاد است، فرد فرومایه بر زمین سجده می کند.”

این سیستم سلام و احوالپرسی، معروف به پروسکینزیس (عبادت)، یک قرن بعد، توسط اسکندر بزرگ هنگامی که امپراطوری را بدست گرفت، اتخاذ شد و برخی از مورخان بر این باورند كه جِنیوفلکتین (زانو زدن) بخشی از این فرهنگ احوالپرسی بوده است. بسیاری از افراد اسکندر در یونان و مقدونیه، این رسم جدید زانو زدن را تایید نکردند، زیرا فکر می کردند چنین حرکاتی باید مختص خدایان باشد و همه مردم با زانو زدن موافقت نخواهند کرد.

اما بعدها، ایده زانو زدن، به عنوان نشانه ای از احترام در هر دو حوزه مذهبی و غیر مذهبی محبوب شد. به عنوان مثال كاتولیک ها هنگام روبرو شدن به عبادتگاهی که در آن مراسم عشاء ربانی در حال اجراست، زانو می زنند. جنگجویان اروپایی پس از نبرد، اغلب هنگامی که فرمانده به آن ها لقب شوالیه می داد، زانو می زدند.

شوالیه-زانو-زدن

ممکن است که زانو زدن برای مقاصد عاشقانه، ابتدا در دوران اوج شوالیه ها محبوب شده باشد. در قرن یازدهم، شوالیه ها شروع به ایجاد پیوندهای نزدیک با خانم های دربار کردند، عرفی که بعدها “عشق درباری” نامگذاری شد. از آنجا که اغلب این زنان، از قبل ازدواج کرده بودند، ماهیت رابطه، غالبا جنسی نبود، بلکه نشانه ی تعهد و وفاداری بود.

شوالیه ها خود را متعهد به خدمت و تکریم عاشقان خود، با همان شور و حرارتی که برای ارباب و پادشاهان خود داشتند، می دانستند. رابطه عاشقانه گینه ور، با سِر لانسلوت نمونه خوبی از عشق درباری است.

هیچ ارتباط محکمی بین روند عشق ورزی قرون وسطایی و سنت خواستگاری امروزی وجود ندارد، اما بسیاری از آثار هنری که عشق درباری را به تصویر می کشند، تصویری از مردی را نشان می دهند که در مقابل زنی زانو زده است. صحنه ای که ما را به یاد عکس های نامزدی امروزی میاندازد.

شوالیه-زانو-زدن

به طور خلاصه، زانو زدن مدت هاست که ارادت و فروتنی به طرف مقابل را نشان می دهد. بنابراین اگر قصد دارید از شخصی خواستگاری کنید و تعهد و وفاداری خود را به او نشان دهید، زانو زدن گزینه مناسبی است.

بخوانید: چرا در جشن های تولد کیک می خوریم؟ چه کسانی این رسم را ابداع کردند؟

منبع

mentalfloss

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *