// //
اخبار علم و تکنولوژیعلوم

استفاده از هوش مصنوعی برای پیش بینی ویروس کرونای بعدی

گروهی از دانشمندان از هوش مصنوعی (AI) برای بررسی محل بروز ویروس کرونای جدید بعدی استفاده کرده اند. محققان در این تحقیق از ترکیب زیست شناسی پایه و یادگیری ماشین استفاده کردند.

الگوریتم کامپیوتری این گروه تحقیقاتی تعداد بیشتری از میزبان های ویروس کرونای جدید را نسبت به آنچه قبلا شناسایی شده بود، پیش بینی می کند.

یافته ها در مجله Nature Communications منتشر شده است.

دکتر مارکوس بلاگروو، ویروس شناس دانشگاه لیورپول انگلستان، که در این مطالعه شرکت داشت، توضیح می دهد: “ما می خواهیم بدانیم ویروس کرونای بعدی از کجا ناشی می شود.”

وی افزود: “یک راه تولید این ویروس ها، تولید آن ها از طریق تركیب مجدد بین دو ویروس كرونا است. بنابراین دو ویروس ترکیب شده یک سلول را آلوده می کنند و به ویروس” دختر” تبدیل می شوند كه این ویروس ترکیب شده می تواند یک سویه جدید باشد.”

محققان توانستند با آموزش به کامپیوتر در دنبال کردن ویروس ها و گونه های جانوری مستعد به میزبانی این ویروس، شواهد بیولوژیکی موجود را به یک الگوریتم متصل کنند.

محققان از “الگوریتم” خواستند تا الگوهای بیولوژیکی برای پیش بینی پستانداران مستعد به میزبانی ویروس های کرونا را شناسایی کند. نتایج، ارتباط بین ۴۱۱ سویه ویروس کرونا و ۸۷۶ گونه بالقوه پستاندار را نشان داد.

گام مهم و تعیین کننده، جستجوی گونه هایی بود که بتوانند همزمان چندین ویروس را در خود جای دهند.

محقق ارشد دکتر مایا وارده از دانشگاه لیورپول توضیح می دهد: “ما توانستیم پیش بینی کنیم که کدام گونه های حیوانی، شانس ابتلا به انواع ویروس های کرونا را دارند.

بخوانید: یک مطالعه جدید نشان می دهد دهانشویه می تواند ویروس کرونا را در دهان در عرض چند ثانیه از بین ببرد

نتایج نشان داد که پستانداران بسیاری، بسیار بیش تر از تعدادی که در گذشته شناسایی و غربالگری شده بود، میزبان بالقوه ویروس های کرونا هستند.

به عنوان مثال پیش بینی می شود که گربه سیوِت نخل آسیایی و خفاش نعل اسبی، به ترتیب میزبان ۳۲ و ۶۸ ویروس مختلف کرونا باشند. الگوریتم پیش بینی کرد که در گونه هایی از جمله خارپشت معمولی، خرگوش اروپایی و شتر جماز، Sars-CoV-2 ممکن است با سایر ویروس های کرونا ترکیب شود.

این یافته ها چگونه می توانند مفید باشند؟

دانشمندان معتقدند یافته های آن ها می تواند نظارت بر بیماری های جدید را هدف قرار دهد و احتمالا به جلوگیری از همه گیری های بعدی، کمک می کند.

دکتر وارده تاكید می کند: “میزبان بودن این حیوانات دلیلی بر بد ذات بودن آن ها نیست. ورود ویروس ها در جمعیت های انسانی به دلیل فعالیت های انسانی مانند تجارت حیوانات وحشی و كشاورزی در مناطق تحت سکونت این حیوانات است.

بررسی تمام حیوانات کره زمین غیرممکن است و این تکنیک، اولویت بندی مطالعه روی حیوانات مختلف را امکان پذیر می کند. این گونه های معرفی شده، گونه هایی هستند که می توانند میزبان های بعدی ویروس های کرونا باشند، بنابراین بهتر است مراقب آن ها باشیم.”

دانشمندان معتقدند کاربرد این تکنیک پیش بینی، كمک به یافتن ویروس ها هنگام تركیب مجدد آن ها است.

اگر ما بتوانیم این ویروس ها را قبل از ورود به انسان پیدا کنیم، قادر خواهیم بود روی تولید داروها و واکسن ها و در وهله اول جلوگیری از ورود آن ها به انسان کار کنیم.

بخوانید: آیا پشه ها می توانند ویروس هایی مانند ویروس کرونا را منتقل کنند؟

منبع

bbc

معصومه عسکری

معصومه عسکری کارشناس زیست سلولی-مولکولی و میکروبیولوژی، نویسنده ارشد بخش علوم و سلامتی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با سلامتی مانند علوم زیستی، پزشکی و رژیم غذایی می نویسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *