// //
علم و تکنولوژی

چقدر باید نگران خطرات 5G بر سلامتی باشید؟

نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G)، یا دقیق‌تر، نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی برای نسل بعدی تلفن های هوشمند، یک فناوری قریب الوقوع است. با این وجود، نگرانی هایی در ارتباط با خطرهای احتمالی این شبکه جدید قدرتمند بر سلامتی، وجود دارد. چقدر باید در مورد خطرات ۵G بر سلامتی نگران بود؟

در حال حاضر، ممکن است مقاله هایی در شبکه های اجتماعی و یا وب سایت ها با عناوینی همچون: خطر فناوری ۵G با انتشار پرتوهای انرژی بالاتر نسبت به نسل های قبلی و اثرات آن بر انسان، مشاهده کرده باشید.

برخی از اندیشمندان ادعا می کنند که تابش فرکانس رادیویی شبکه جدید ۵G، می تواند به DNA آسیب برساند و منجر به سرطان شود و اینکه این فناوری می تواند با ایجاد آسیب اکسیداتیو باعث پیری زودرس شود. آن ها معتقدند این پرتوها قادرند متابولیسم سلول ها را مختل کنند و از طریق تولید پروتئین های استرس زا به طور بالقوه منجر به بیماری های دیگر شوند. برخی مقالات به مطالعات تحقیقاتی سازمان های معتبری مانند سازمان بهداشت جهانی اشاره می کنند.

موضوع خطرات ۵G بر سلامتی نگران کننده به نظر می رسد، اما اجازه دهید نگاهی علمی به این موضوع بیندازیم.

۵G چیست؟

موضوع ۵G چند سالی است که رایج شده است، اما امسال سالی است که شرکت های مخابراتی روند اجرای استاندارد جدید بی سیم را آغاز می کنند. AT&T ، Verizon و Sprint همه در نیمه اول سال شروع به استقرار شبکه های خود کرده اند، اگرچه در دسترس بودن گسترده این فناوری برای عموم هنوز به یک سال یا بیشتر زمان نیاز دارد.

۵G امسال در تعداد انگشت شماری از شهرها در دسترس قرار می گیرد. اما این امر باعث نشده که تولید کنندگان دستگاه های هوشمند و ارائه دهندگان خدمات ۵G توجهی به این فناوری نداشته باشند. به عنوان مثال، گوشی های جدید Galaxy S10 و Galaxy Fold، مدل های ال جی (LG)، هواوی (Huawei)، موتورولا (Motorola)، ZTE و موارد دیگر برای استفاده از شبکه  5G آماده هستند.

۵G حداقل ده برابر عملکرد شبکه اینترنت را بهبود می دهد. آخرین بروزرسانی بزرگ شبکه، ۴G بود که در سال ۲۰۰۹ انجام شد و حداکثر سرعت آن در حدود ۱۰ مگابیت در ثانیه بود. در مقابل ۵G حداکثر سرعت را  بین ۱۰ تا ۲۰ گیگابیت بر ثانیه ارتقا می دهد.

زمان تاخیر شبکه از ms 30 به حدود ms 1 کاهش می یابد. این امر ۵G را برای استریم کردن بازی های ویدیویی، ویدئوی آنلاین و اینترنت اشیاء، ایده آل می کند. بیش بینی می شود که ۵G، سنسورها، کامپیوترها و سایر دستگاه ها را با تاخیر فوق العاده کم متصل کند.

نوشته مرتبط: فناوری بی سیم ۵G چگونه کار می کند و چه زمانی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت

سیر تکاملی نگرانی ها

اینترنت

نگرانی های مربوط خطرات ۵G بر سلامتی ، مانند داستان خطرات پرتوهای الکترومغناطیسی است که برای دهه ها بازگو می شود. اکنون ما شاهد بحث هایی درمورد خطرات وای فای بر سلامتی، بوده ایم.

به عنوان مثال، حساسیت الکترومغناطیسی، یک بیماری فرضی است که در آن افراد خاص در صورت وجود اشعه مانند تلفن های همراه و وای فای، علائم ناتوان کننده ای را تجربه می کنند. اما علی رغم اینکه برخی افراد مدعی حساسیت های الکترومغناطیسی  هستند، بررسی های علمی منظم نشان داده است که هیچ کس نمی تواند بگویند چه زمانی در یک میدان الکترومغناطیسی قرار دارد.

چندین دهه مطالعه، هیچ ارتباطی بین تلفن های همراه و سرطان هایی مانند تومور مغزی مشاهده نکرده است.

فرکانس های رادیویی چقدر خطرناک هستند؟

اینترنت-2

ریشه همه نگرانی های مربوط به شبکه های تلفن همراه، تشعشعات رادیویی (RFR) هستند. RFR هر چیزی است که در طیف الکترومغناطیسی ساطع می شود، از مایکروویو گرفته تا اشعه ایکس، امواج رادیویی، نور ساطع شده از مانیتور یا نور خورشید. بدیهی است، RFR ذاتا خطرناک نیست، اما موضوع مورد بحث آن است که این مشکل تحت چه شرایطی به وجود می آید.

دانشمندان می گویند مهم ترین ملاک در مورد اینکه آیا RFR خطرناک است، این است که آیا در دسته اشعه یونیزان یا غیر یونیزان قرار می گیرد یا خیر. به عبارت ساده تر، هر تابشی که غیر يونيزان باشد برای شکستن پیوندهای شیمیایی بسیار ضعیف است. این شامل اشعه ماوراء بنفش، نور مرئی، مادون قرمز و همه چیز با فرکانس کمتر مانند امواج رادیویی می شود.

فناوری های روزمره مانند خطوط برق، رادیو FM و Wi-Fi نیز در این محدوده قرار می گیرند. (مایکروویوها تنها استثناء هستند: با وجود اینکه غیر يونيزان هستند اما قادر به آسیب رساندن به بافت می باشند). فرکانس های بالای UV، مانند پرتوهای X و اشعه گاما، يونيزان هستند.

دکتر استیو نوولا، استادیار عصب شناسی در ییل و سردبیر طب مبتنی بر علوم، این نگرانی مردم در رابطه با اشعه را درک می کند. او می گوید: “استفاده از اصطلاح تابش (تشعشع) گمراه کننده است، زیرا مردم را به یاد تابش يونيزان می اندازد که کاملا می تواند برای سلامتی خسارت به همراه داشته باشد. تابش های يونيزان می توانند سلول ها را از بین ببرند. این امر باعث جهش DNA می شود. هیچ مکانیسم شناخته شده ای، حتی اثر بیولوژیکی برای اکثر اشکال اشعه غیر يونيزان وجود ندارد.”

مطالعات صریح نیستند

البته، فقط به این دلیل که هیچ مکانیسم شناخته شده ای در ارتباط با اثر بیولوژیکی تابش غیر يونيزان وجود ندارد، این بدان معنا نیست که بی خطر است یا هیچ اثری بر سلامت ندارد. در واقع، محققان همچنان به انجام مطالعات می پردازند.

اخیرا یک مطالعه گسترده توسط برنامه ملی سم شناسی (NTP) منتشر شد. NTP یک آژانس است که توسط وزارت بهداشت و خدمات انسانی اداره می شود. در این مطالعه بر روی پرتوهای رادیویی تلفن همراه، دانشمندان دریافتند که قرار گرفتن در معرض زیاد ۳G RFR منجر به برخی موارد تومورهای سرطانی قلب، تومورهای مغزی و تومورهای غده فوق کلیوی موش های صحرایی نر می شود.

تعداد تومورهای شناسایی شده به قدری اندک هستند که از نظر آماری می تواند به طور اتفاقی رخ دهد. علاوه بر این، در این تحقیق سطح و مدت زمان قرار گرفتن در معرض RFR به مراتب بیشتر از آنچه که هر انسان واقعی در معرض آن قرار دارد، بود و در واقع، موش های آزمایش شده تحت تابش طولانی تر از موش های کنترل (موش هایی که از آن ها به عنوان مرجع مقایسه در آزمایش استفاده می شود) مدت بیشتری زنده ماندند.

نوشته مرتبط: دستگاهی که سرعت کند وای فای را برطرف کرده و شبکه‌ی وای فای را در محیط گسترش می دهد

اندازه گیری خطرات ۵G

گذشته از مطالعات، فناوری ۵G بزودی دردسترس عموم قرار می گیرد و همانطور که گفته شد، نگرانی هایی درباره این فناوری جدید وجود دارد.

یک شکایت رایج در مورد ۵G این است که با توجه به قدرت پایین تر فرستنده های ۵G، به تعداد بیشتری از آن ها نیاز خواهد بود. سازمان  Environmental Health Trust معتقد است که ۵G نیاز به ساخت صدها آنتن جدید بی سیم در محلات و شهرها دارد. طبق تخمین ها، بین هر ۲ یا ۱۰ خانه، یک ایستگاه سلول ۵G قرار می گیرد.

۵G نسبت به سایر شبکه های ۱G، ۲G، ۳G و ۴G از فرکانس رادیویی پایین تری استفاده می کند. علم ثابت کرده است که فرکانس های بالاتر، یونیزان و خطرناک تر هستند. ۵G در طبیعت غیر یونیزان و بی خطر است.

همانطور که مطالعه NTP نشان می دهد، تحقیق در مورد خطرات پرتویی، دشوار و اغلب بی نتیجه است، به این معنی که برای رسیدن به نتیجه و پیشرفت، زمان زیادی لازم است.

اما در حال حاضر، با اطلاعاتی که در مورد شبکه های ۵G در اختیار داریم، هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد خطرات ۵G بر سلامتی وجود ندارد. از این گذشته، فناوری های خطرناک تری وجود دارند که هر روزه از آن ها استفاده می کنیم.

منبع

howtogeek

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *