// //
اخبار علم و تکنولوژیتکنولوژی

چرا مایکروسافت اینترنت اکسپلورر را پس از 25 سال رها کرد

مایکروسافت، غول فناوری اخیرا از بازنشستگی مرورگر قدیمی وب خود، اینترنت اکسپلورر، به نفع محصول جدیدتر خود، Microsoft Edge خبر داد. با پشتیبانی از اینترنت اکسپلورر که فقط تا ۱۵ ژوئن ۲۰۲۲ ادامه دارد، کاربران آن بیش از یک سال برای یافتن گزینه دیگر فرصت دارند. البته مسلما بیشتر کاربران سال هاست که جایگزینی برای اینترنت اکسپلورر پیدا کرده اند.

با اینکه افت احتمالی اینترنت اکسپلورر توسط کسانی که موضوعات مرتبط با وب را دنبال می کنند، قابل پیش بینی بود، اما این خبر ممکن است برای کسانی که تا حدی به روز نیستند، یک سورپرایز ناخوش آیند باشد.

این خبر به جای یک بمب خبری، بیشتر شبیه یک زمزمه بود – یک پاورقی در انتهای یک داستان که بیش از ۲۵ سال طول کشید.

در جستجوی پاسخ

تقریبا همه با ایده “گوگل کردن” چیزی آشنا هستند، اما چیزی به عنوان “مایکروسافت کردن” چیزی وجود ندارد. چگونه گوگل موفق شد مترادف با کلمه جستجوی وب شود، در حالی که مایکروسافت، با وجود سابقه طولانی و پیشگامانه خود، نتوانست مترادف با چیزی شود؟

پاسخT سهم بازار است. گوگل ۹۲.۲۴٪ از جستجوهای وب را به خود اختصاص داده است – بیش از ۳.۵ میلیارد جستجو در روز. این سهم برای موتور جستجوی خود مایکروسافت، بینگ، تنها ۲.۲۹ درصد است.

به راحتی می توان فهمید که چرا کاربران، مرورگر وب شرکت Google، یعنی Chrome را به Internet Explorer مایکروسافت ترجیح می دهند، وقتی مرورگر پیش فرض خود مایکروسافت، Bing است.

مایکروسافت همیشه بازیکن ضعیفی در این حوزه نبوده است. وقتی وب در ابتدای راه بود، مایکروسافت یک پیشگام پیشرو در بازار بود. قبل از وجود فروشگاه های اپ، یا ۵G، یا حتی کامپیوترهای شخصی، کامپیوترهای بزرگ با سیستم عامل های “غیر دوستانه” مبتنی بر یونیکس در دهه ۱۹۷۰ مورد استفاده قرار می گرفتند.

این سیستم ها با کمی گرافیک و کارایی، تنها چیزی بودند که می توانستید دریافت کنید. مرورگر وب اصلی یونیکس، Netscape، هم به همین ترتیب بدون هیچ امکانات ویژه ای بود.

اینجاست که مایکروسافت با تمرکز بر شخصی سازی “کامپیوترهای شخصی” وارد عمل شد. با راه اندازی اینترنت اکسپلورر در سال ۱۹۹۵، با طراحی های بسیار بهتر و رابط های کاربری بصری تر، مایکروسافت خود را در خط مقدم دنیای دیجیتال قرار داد.

اینترنت-اکسپلورر
اینترنت اکسپلورر

مایکروسافت با تثبیت شهرت خود، دیگر به توسعه اینترنت اکسپلورر ادامه نداد و شروع به فعالیت در جای دیگر، یعنی ویندوز کرد. از آن زمان به بعد، اینترنت اکسپلورر همیشه در معرفی امکانات جدید مانند ایجاد tab جدید و یا search bar از شرکت های دیگر باز می ماند.

بخوانید: دستگاهی که سرعت کند وای فای را برطرف کرده و شبکه‌ی وای فای را در محیط گسترش می دهد

مشکلات سازگاری

به عنوان یک توسعه دهنده وب، یکی از بزرگترین مشکلات من ناسازگاری برخی از مرورگرهای وب است. اصلاح صفحات وب، فقط برای اینکه آن صفحات در برخی از مرورگرها به درستی اجرا شوند، کاری طاقت فرسا و خسته کننده است.

این نگرانی حتی به توسعه دهندگان داخلی مایکروسافت نیز سرایت کرده است. در یک پست وبلاگ ۲۰۱۹ با عنوان “ریسک استفاده از Internet Explorer به عنوان مرورگر پیش فرض شما”، کریس جکسون از شرکت مایکروسافت هشدار داد:

” این روزها توسعه دهندگان وب دیگر طرح های خود را در اینترنت اکسپلورر آزمایش نمی کنند. آن ها برای این کار از مرورگرهای مدرن استفاده می کنند”.

پیام واضح بود: توسعه دهندگان وب با اینترنت اکسپلورر ارتباط خوبی ندارند، بنابراین سایت هایی که در مرورگرهای دیگر خوب کار می کنند ممکن است در اینجا کار نکنند – و این مشکل روز به روز بدتر خواهد شد.

مایکروسافت که علاقه خود به ادامه کار اینترنت اکسپلورر را از دست داده، توجه خود را به مرورگر جدید خود، Microsoft Edge معطوف کرده است. اما دیگر رسیدن به جایگاه مناسب در این بازار، کار آسانی نیست. بازار مملو از مرورگرهایی همچون Google Chrome ،Safari Apple ، Mozilla’s Firefox و تعداد زیادی مرورگر منبع باز است.

تبلت

از طرفی دیگر در سال ۲۰۲۰، بیش از دو سوم کل بازدید از وب سایت ها از طریق دستگاه تلفن همراه انجام شده است. اکنون، مرورگرها باید بتوانند با چندین سیستم عامل سینک شوند. در دنیای اپل و اندروید، اصطلاح “تلفن ویندوز (Windows phone)” به نظر ماقبل تاریخ می رسد. پشتیبانی از سیستم عامل تلفن های ویندوزی در سال ۲۰۱۷، فقط هفت سال پس از اینکه مایکروسافت برای اولین بار آن را راه اندازی کرد، پایان یافت.

بنابراین، اینترنت اکسپلورر که از زمان طلوع عصر اینترنت وجود داشته، از بسیاری جهات در ادامه دادن راه  شکست خورده است.

علی رغم موفقیت تبلت های Surface، مایکروسافت نتوانست جای پای خود را در بازار گوشی های هوشمند محکم کند، که ممکن است عدم تمایل آن برای ادامه توسعه اینترنت اکسپلورر را توضیح دهد. یا شاید هم برعکس باشد و سرعت اینترنت اکسپلورر دلیل استفاده نکردن کسی از تلفن ویندوز است.

اما نکته آخر اینکه اینترنت اکسپلورر فاقد قابلیت های مورد نیاز برای کاربران حرفه ای وب است و از سال آینده، حتی کاربران عادی نیز از آن استفاده نخواهند کرد.

نوشته مرتبط: اینترنت در ۵۰ سال آینده چگونه خواهد بود؟

منبع: thenextweb

احمد عسکری

احمد عسکری نویسنده ارشد بخش علم و تکنولوژی در پیتونیک است. او در مورد موضوعات مرتبط با تکنولوژی مثل اخبار تکنولوژی، اینترنت و تاثرات تکنولوژی بر زندگی انسان می نویسد. شما می توانید او را در اینستاگرام با نام کاربری @ahmadaskari48 دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *